Mourinho nem folytatja – HIVATALOS

A spanyol sportsajtó és a Real Madrid szurkolói körében is nagy várakozások elõzték meg Florentino Pérez ma esti sajtótájékoztatóját. Az elnökségi ülést követõen tartott beszédében Pérez választ adott az elmúlt napok legnagyobb kérdésére, s véget vetett a Mourinho jövõjével kapcsolatos találgatásoknak: a portugál tréner a szezon végén elhagyja a klubot.

Florentino Pérez a ma este nyolc órára tervezett sajtótájékoztatóját néhány perc késéssel kezdte. Beszédét azzal indította, hogy a vezetõségi ülés két kérdésben hozott döntést. Az elsõ határozat José Mourinho további munkájára vonatkozott: Pérez bejelentette, hogy Mou és a Real Madrid külön utakon folytatja a továbbiakban. A felek kölcsönösen megegyeztek abban, hogy a portugál a szezon végén elhagyja a klub kispadját. Az esetleges anyagi kompenzációra vonatkozó újságírói kérdésre Pérez egyértelmû választ adott: a Real Madrid nem fizet végkielégítést az edzõnek.

Második bejelentése az elnökválasztásra vonatkozott, melyet június 16-án tartanak majd. Miután saját mondandójával végzett, a szép számmal megjelent újságírónak lehetõsége volt kérdéseket feltenni az elnöknek. Ezek természetesen fõleg a portugál vitatott teljesítményére és lehetséges utódjára vonatkoztak.

Pérez elmondta, hogy a Szuperkupa, a Király-kupa döntõ, a BL-elõdöntõ és a bajnokság 2. helyének elérése egyértelmûsíti, hogy korántsem beszélhetünk sikertelen évrõl, a “bukás” szót igen erõs kifejezésnek tartja a Mourinho-éra záró szakaszának minõsítésére, hiszen Európa négy legjobb csapata között végeztek idén is a blancók.

Az elnök szerint Mourinho nem osztotta meg a madridizmust, a szurkolók és a sociók is egységesebbek, mint valaha. Három év egyetlen edzõnek sem könnyû egy klubnál, pláne egy olyan csapatnál, mellyel kapcsolatban ilyen magasak az elvárások. A Real Madrid szurkolói és maga a klub is ahhoz van szokva, hogy gyõzelmet arat, és ez igen magas igényeket támaszt mind az edzõ, mind a játékosok felé. Míg “Angliában egy mérkõzés csupán a meccs elõtti és utáni két órára terjed ki, addig Madridban a hét minden napja a találkozóról szól”, s ez olyan légkört teremt, amivel nem mindenki tud megbírkózni. Mint mondta, Mou maga is olyasvalaki, akiben nagy a versenyszellem, és sokat vár el a környezetétõl. Úgy véli, a ma született döntés a legjobb, amit a jövõ érdekében meghozhattak.

Arról, hogy esetleg van-e már jelölt a megüresedõ pozícióra, nem kívánt nyilatkozni, annyit azonban leszögezett, hogy sem szerzõdést, sem elõszerzõdést nem kötöttek még senkivel. Ancelottival kapcsolatban is azt mondta, hogy tiszteli a többi klubot, így nem kíván ezzel kapcsolatosan semmit mondani, semmi nem biztos Mourinho utódlása kapcsán, így jelenleg nem is érdemes errõl beszélni.

Az öltözõ és az edzõ közti konfliktus is sokakat foglalkoztatott, a problémákat firtató kérdésekre azonban Pérez diplomatikus, kitérõ válaszokat adott. Véleménye szerint minden edzõnek megvan a maga személyisége, neki és a vezetõség többi tagjának pedig tiszteletben kell tartania a technikai döntéseket. Az ilyen és ehhez hasonló problematikus helyzetek a múltban is megtörténtek, napjainkban is elõfordulnak, és valószínûleg a jövõ sem lesz mentes edzõk és játékosok vitáitól.

Pérez az idei eredmények mellett kiemelte az intézményi, gazdasági stabilitást, ami elégedettségre ad okot a Real Madrid háza táján. Beszédes, hogy a szezonnal kapcsolatosan többször hangsúlyozta, hogy a sport szempontjából nem lehet panasz – talán burkoltan arra utalhatott ezzel, hogy a háttérben azért akadtak (személyes) problémák.

Forrás: Real Madrid TV
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…