Ancelotti: Látványos támadófutballt akarok játszani

Carlo Ancelotti a tegnapi napon nem csak Valdebebast látogatta meg és bemutatásán vett részt, hanem a Realmadrid TV munkatársával is leült egy rövid beszélgetésre. A klub frissen kinevezett edzõje terveirõl és elsõ benyomásairól beszélt az interjú során.

Milyenek az elsõ benyomásai a Real Madrid edzõjeként?
Lenyûgözõ ez az egész, nagyon boldog vagyok, az pedig teljesen normális, hogy minden edzõ a Real Madridnál akar dolgozni. Ez a világ legelismertebb klubja, tehát nagyon-nagyon boldog és izgatott vagyok.

Az elnök megtartotta a szavát: ön lett a csapat edzõje.
Hét év telt el azóta, hogy az elnök elõször azt mondta nekem, a Real Madrid edzõjévé akar tenni. Hosszú idõ ez, de itt vagyok. Nagyon örülök. Szeretnék köszönetet mondani a Real Madrid elnökének, a PSG elnökének és José Ángel Sáncheznek, aki remek munkát végzett. Örülök, hogy ma itt lehetek, nagyon szeretnék jó munkát végezni, hozzá akarom segíteni a klubot, hogy a hagyományainak és történelmének megfelelõen csodálatos játékkal gyõzedelmeskedjen.

Milyen stílusban kellene futballoznia a Real Madridnak?
Minden eddigi csapatomnál támadó focit játszottam. Sok gólt lõttünk a Milannal, a Juventusszal, a PSG-vel és a Chelsea-vel is. Szeretnék látványos és támadó futballt játszani. A Real Madrid történelme és hagyományai alapján támadó futballt játszik. A szurkolók azt akarják, hogy jól teljesítsünk, a csapatban pedig fantasztikus játékosok vannak, rengeteg tehetséggel. Így nem lesz nehéz látványosan játszani.

Négy Bajnokok Ligája címet nyert, kettõt játékosként, kettõt edzõként. Esetleg ez a kedvenc versenysorozata?
A BL a világ legfontosabb versenysorozata. Mindenki ezt akarja megnyerni, ahogy a Real Madrid is. Tudom, hogy mennyire fontos a Madridnak a Tízedik megnyerése, mi pedig azon fogunk dolgozni, hogy meg is nyerjük.

Sokszor elmondta már, hogy kedveli a fiatal játékosokat, akik az utánpótlás részlegekrõl jönnek. Ez a Real Madrid filozófiájával is összeegyeztethetõ.
Szerintem fontos, hogy legyenek olyan játékosok a csapatban, akik korábban az utánpótlásban játszottak, mivel õk szeretik a mezt, amit viselnek, a fiatalokban pedig van lelkesedés. A keretben több olyan fiatal játékos is van, akiknek nagy szerepük lesz a klub jövõjében.

Mik azok a futballtól elkülönülõ szempontok, amik szintén fontosak?
A Real Madrid nagyszerû szervezet, fantasztikus edzõközponttal, elismert stadionnal… Kemény munkára, fegyelemre, tiszteletre van szükség mindenki részérõl, jó kapcsolatra a játékosokkal, elnökkel, a klubbal. A szurkolóknak érezniük kell, hogy közel vannak a csapathoz.

Dicsérte a Real Madrid edzõközpontját a bemutatásán. Ennyire tetszett Önnek?
Lenyûgözõ, én pedig biztos vagyok benne, hogy hozzájárul a csapat gyõzelméhez. Az edzõközpont fantasztikus, mindened megvan, ami csak kell. Jó munkát fogunk ott végezni.

Madridban sok a múzeum, jó ételeink vannak… Biztosan hamar beilleszkedik.
Olasz vagyok és szeretem a spanyol konyhát: a paellát, a füstölt sonkát… A spanyol és az olasz konyha nagyban hasonlít. Viszont többet nem beszélek az ételekrõl, mert mindenki azt fogja hinni, hogy imádok enni.

Szeretné elkezdeni a munkát?
Ez nyilvánvaló. Ma volt az elsõ nap, de nem gondolom, hogy ez munkanap volt, inkább az érzelmekrõl szólt. Ha ilyen sok az érzelem, akkor képtelenség dolgozni.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK