Ancelotti: Nincs szükségünk több igazolásra

Ancelotti Real Madridja minden gond nélkül vette az elsõ akadályt. Egy rendkívül sima mérkõzésen 0-6 arányban gyõzedelmeskedtek az AFC Bournemouth ellenében az elõszezon elsõ felkészülési mérkõzésén.

Ancelotti:
Egy támadó csapatot láthattunk ma. Elégedett a látottakkal?

Jó meccs volt, megpróbáltunk szép focit játszani. Összehoztunk pár szép helyzetet, de van még mit csiszolni a játékon. Ez volt az elsõ meccsünk, de boldog vagyok. Fejlõdnünk kell, de ez természetes, hiszen csak egy hete dolgozunk együtt.

Milyen fontos Cristiano Ronaldo az ön terveiben?
Õ a legfontosabb játékosunk, a legjobban képzett. Mindenki ismeri õt.

Özil és Isco együtt: ez csak kísérlet volt, vagy számíthatunk erre a késõbbiek során is?
Kísérlet volt, mindketten nagyon képzett játékosok, akiknek szerintem nem okoz gondot, hogy együtt játszanak. Fontos hogy megtaláljuk az egyensúlyt a támadás és a védekezés között. Akkor is össze kell dolgoznunk, amikor nálunk van a labda, de akkor is, amikor nincsen. Ennek az egyensúlynak a megtalálása a legnehezebb dolog, de erre van a legnagyobb szükségünk.

Mi a helyzet Higuainnal? Hogyan látja a teljesítményét?
Õ nagyon fontos csatár számunkra, õ a Real Madrid egyik játékosa. Fontos volt, hogy gólt szerzett.

Cristiano még mindig nem újította meg a szerzõdését, s a Manchester United le akarja igazolni. Aggasztja ez önt?
Ez nálunk nem téma. Cristiano jövõje itt van. Õ a csapat legjobb játékosa.

Szüksége van még igazolásokra?
Minõségi játékosaink vannak. Boldog vagyok, hogy õket irányíthatom. Nincs szükségünk több igazolásra.

Beszélt Higuainnal?
Beszéltem vele ezen a héten, és ahogy már mondtam, õ a mi játékosunk. Amíg nincs más fejlemény, addig marad a Real Madrid játékosa. Én azt akarom, hogy maradjon.

Fontos volt, hogy ilyen magabiztos gyõzelemmel induljon a szezon?
A legfontosabb, hogy jól végeztük a munkánkat. Az természetes, hogy az olyan játékosok, mint Cristiano és Özil jól játszanak, de a fiataljaink is remekeltek. Carvajal megmutatta a támadójátékát, Illarra megbízható volt az elsõ meccsén, Casemiro… Mindenki a maximumot nyújtotta. Remek hét volt ez. Az, hogy Cristiano gólt lõtt, az nem újdonság. Állandóan ezt csinálja.

Carvajal:
„Nagyon vártuk, hogy végre kifuthassunk a gyepre az elsõ mérkõzésen. A csapat jól teljesített, de van még mit javítani. Tovább dolgozunk. A szezon nagyon hosszú, mindenki a legjobbját próbálja nyújtani.”

„Ez volt az elsõ mérkõzésünk, a csapat keményen küzdött, megpróbáltuk a kezünkben tartani az irányítást, az ellenfelet pedig a saját térfelére próbáltuk szorítani.”

„Fiatal csapat vagyunk, alacsony az átlagéletkor, ez pedig az elszántságunkat is megmutatja. Idén spanyol játékosokat igazoltunk, biztos vagyok benne, hogy jól mennek majd a dolgok.”

„A poszt közel sem az enyém. Arbeloával mindketten játszunk itt, megpróbáljuk majd megnehezíteni az edzõ dolgát.”

„Az edzõ csendes, hitet és önbizalmat ad nekünk. Nagyszerû volt az elsõ hét.”

„Szerencsés vagyok, hogy Cristianóval játszhatok. Minden edzésen meg tud lepni, minden meccsen kiválóan teljesít.”

„Megtiszteltetés, hogy Higuaínnal és Coentraóval osztozhatok az öltözõn. A döntés a távozásukról vagy maradásukról az õ kezükben van, errõl nincs mondandóm.”

Illarramendi:
„Örömmel fogadtak, nagyon boldog vagyok. Ez volt az elsõ meccs, fel kell venni a tempót, de az elsõ alkalomhoz képest igazából egész jól ment a játék.”

„A játékra koncentrálok. Nagyszerû emberek vannak körülöttem, örülök, hogy velük játszhatok. Még hosszú utat kell megtennem a kezdõcsapatig, hiszen egy ilyen csapatban ezt nagyon nehéz elérni, de meg fogom próbálni.”

„Ancelotti nagyon közel áll a játékosaihoz, remek a kapcsolata velünk. Kedvelem az ilyen edzõket. Kérte, hogy tartsuk a labdát, irányítsuk a meccset, mi pedig az elsõ perctõl ezt próbáltuk megtenni.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK