Mourinho: Ronaldo góljainál mi hibáztunk

A Real Madrid a José Mourinho által irányított Chelsea-t legyõzve nyerte meg az Amerikában megrendezett International Champions Cup elnevezésû futballtornát. A portugál szakember a meccs elõtt már felpaprikázta a hangulatot, amibõl végül nem õ jött ki jól, azonban a mérkõzés utáni nyilatkozata nem arról árulkodik, hogy megbánta tettét, sõt, úgy tûnik, hogy még egy lapáttal megpróbált rátenni.

Ancelotti:
„Ronaldo a megfelelõ ember a Real Madridba. Nagyon fontos számunkra. Szerintem könnyebb az edzõ dolga, ha õ is játszik. Sok gólt szerez, nagyon fontos elem és örülök, hogy vele dolgozhatok. Igazi profi, rendkívül koncentrált és motivált.”

„Ez volt az elõszezon legjobb meccse. Különösen az elsõ félidõ tetszett, ahol jól és nagy intenzitással játszottunk. Az egész csapat jól dolgozott mind támadásban, mind védekezésben.”

„Szombaton Diego López játszik majd, az elsõ meccsen pedig majd meglátjuk, hogy mi történik. Ez nem fontos most. Vannak nagyon fontos játékosaink, akik nem bevethetõk, mint például Xabi Alonso, Varane, vagy Illarramendi. A keret kiváló, a Betis ellen pedig biztosan jó csapattal fogunk kiállni.”

„Ikernek volt egy nagy védése a második félidõben, remek meccset játszott. Mindenki kiválóan teljesített. Teljesen normális, hogy az iram a második játékrészben már nem volt olyan nagy. Dolgoznunk kell az erõnlétünkön, a következõ hetekben pedig javulni fogunk.”

„Nyugodtnak kell maradnunk, mivel minden elõszezonban lejátszott mérkõzés fontos, amelyeken jól is kell játszanunk, hiszen rengeteg szurkló követ minket. A hangulat fantasztikus volt ma is.”

„Én boldog vagyok itt, Mourinho pedig a Chelsea-ben.”

Cristiano:
„A csapat egyre jobb lesz, jól edzettünk, folyamatosan javulunk. Örülök és tetszik, ahogy haladnak a dolgok, a csapat jól teljesít, én pedig gólokkal tudtam hozzájárulni a sikerhez. Ez a dolgom.”

„A csapat magas szinten játszott, jobbak voltunk és megérdemeltük a gyõzelmet.”

„Az elõszezon arra való, hogy kipróbáljunk dolgokat, ezen pedig jobb minél elõbb túlesni. Jól érzem magam, a helyemen játszom.”

„Hosszú út vezet még a Bajnokok Ligájáig, de meg fogjuk próbálni a legjobbat nyújtani. Jó csapatunk van, az új játékosaink is kiválóak, remélhetõleg idén sikerül a végsõ gyõzelem.”

„A gólom után a mi kispadunkra néztem.”

„Én a pályán beszélek. Történnek dolgok azon kívül is, de ezek nem zavarnak, a célom az, hogy segítsem a Real Madridot a céljai elérésében, ami ezen kívül történik, az nem érdekel.”

Mourinho:
„Ronaldo nagyszerû játékos, egész életében gólokat szerzett. Ha betalál, abban nincs semmi újdonság, ha nem, az már hír, de két hibát is elkövettünk mindkét góljánál.”

„Az elsõnél egy olyan helyrõl végezhetett el szabadrúgást, ami számára tökéletes, a másodiknál pedig elõre szóltam a játékosaimnak, hogy minden keresztlabdánál megpróbál betörni, mivel nagyon jó a levegõben.”

„Számomra tökéletes, hogy hibákat követtünk el, mivel így lesz min dolgoznunk. Ahogy múlt héten is mondtam, öt gyõzelmünk volt az elõszezonban, de nulla pontot szereztünk ezzel. Most már van egy vereségünk is, de még mindig nulla pontunk. Nem nagy dolog.”

„Õk a spanyol, mi az angol bajnokságban játszunk. Ha a Bajnokok Ligájában találkozunk és ott kapunk ki, az egy másik történet, de egy nyári torna az egy nyári torna.”

„Marco van Ginkel számára a Real ellen pályára lépni akkor kiváló tapasztalat, ha csak egy barátságos meccsrõl van szó.”

„Azért jöttem, hogy a csapatomat elemezzem, tehát örülök a hibáknak, ahogy azoknak a dolgoknak is, amiket jól csináltunk.”

„Jó meccsekért jöttünk az Egyesült Államokba: Inter, AC Milan, Real Madrid, Roma… Megkaptuk, amit akartunk, illetve amire szükségünk volt.”

„Nem tudom, hogy David Luiz és Mata visszatérnek-e a következõ meccsre, kisebb problémákkal küzdenek. Matáé új keletû, David pedig még a BL-döntõt megelõzõen szenvedett izomsérülést. Jól dolgoznak.”

„Nem tudom, hogy mit mondott Ronaldo, ez nem az én problémám. Mindent beleadok a Chelsea-ért, a Madridnak pedig a legjobbakat kívánom. Sok embert kedvelek ott, kezdve az elnöktõl egészen az alkalmazottakig. Nem jelent gondot azt mondani, hogy remélem, õk nyerik a bajnokságot.”

„Néhány gólt együtt ünnepeltünk Cristianóval. Remélem, hogy sokat fog még a bajnokságban ünnepelni, és hozzásegíti a Real Madridot, hogy megnyerjék a ligát.”

„Azért mondtam, hogy az igazi Ronaldo, mert õ volt az elsõ. Ha megkérdezik, hogy ki az igazi Müller, Thomas vagy Gerd, az utóbbit mondom. Számomra az idõsebb az igazi. A többit csak Madridban költötték hozzá.”

Forrás: realmadrid.com, ESPN, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK