Az ok, amiért nem érkezik Lewandowski.

Robert Lewandowski kétség kívül rendkívül keresett csatár a futballpiacon, azonban a lengyel támadónak esze ágában sincs elhagyni a jelenleg szárnyaló német bajnokságot. Megkereste már José Mourinho, Sir Alex Ferguson és Florentino Pérez is, ám senki nem tudta klubváltásra bírni. Hogy miért? Mondja el õ maga.

A lengyel válogatott fõszerepet vállalt abban, hogy a Borussia Dortmund tavaly kiejtette a Real Madridot a Bajnokok Ligája elõdöntõjében, miután az õ négy góljának köszönhetõen nyert 4-1 arányban hazai pályán.

Lewandowski most elmondta, hogy a mérkõzés után sms üzenetet kapott José Mourinhótól, aki azt szerette volna, ha csatlakozik hozzá a következõ évben, bárhol is kössön ki.

„Igen, valóban történt ilyen Mourinhóval, de nem nagyon szeretnék beszélni errõl.” – mondta.

„Magánjellegû társalgás volt, úgyhogy nem akarok nagy feneket keríteni neki. Megerõsíthetem, hogy beszélgettünk.”

„Korábban többször is volt már erre példa. Megvan a telefonszáma. Nagy elismerés számomra, ha egy ilyen neves edzõ ír nekem ilyen üzeneteket.”

„Mindig jó beszélni vele, de nem elõször voltam ilyen helyzetben.”

Lewandowski azt is elmondta, hogy Sir Alex Ferguson és Florentino Pérez is szerette volna õt elcsábítani Németországból.

„Egy évvel korábban Sir Alex Fergusonnal is beszéltem, ami igazán nagyszerû érzés volt.”
– emlékezett vissza a támadó.

„A visszavonulása azonban nem befolyásolt abban, hogy ne jöjjek Angliába. Egy évvel korábban beszélt velem, nem jó idõben.”

„Tudtam, hogy még nagy dolgokat kell elérnem Dortmundban, mielõtt egy nagyobb csapathoz csatlakoznék.”

A Real Madrid talán már belefért volna ebbe a kategóriába, de õk sem tudták meggyõzni Lewandowskit a váltásról.
A 25 éves játékos megerõsítette, hogy Pérez, a Madrid elnöke beszélt vele a BL-elõdöntõ második felvonása után.

„Egy öltözõhöz közeli irodában beszélgettünk a Bernabéuban a mérkõzés után. Mindketten röviden és… Na jó, mondjuk azt, hogy beszélgettünk.”

„Nem mondtam neki nemet. Leginkább figyeltem arra, amit mondott.”

Az ilyen nagy klubok érdeklõdése ellenére továbbra is úgy tûnik, hogy az aktuális BL-gyõztes Bayern München tûnik a legesélyesebbnek a támadó aláírásáért folytatott harcban. A játékos többször kifejezte már azon célját, hogy a bajor együtteshez szeretne igazolni, azonban jelenlegi klubja nem engedte el. Könnyen lehet tehát, hogy a Bayern ingyen fogja megszerezni a lengyel játékost. És hogy a Bayernen kívül mi tartja még Németországban?

„Az angol bajnokság természetesen óriási, ahogy a spanyol is. De a Bundesligában minden feltétel, a stadionok, szurkolók, a hangulat adott ahhoz, hogy az elkövetkezendõ öt évben domináljon.”

Persze a futballban soha ne mondd, hogy soha.

Forrás: Sky Sports
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK