Carvajal: A Betis elleni bemutatkozásomat soha nem felejtem el

A Real Madrid ma este mérkõzik meg a Granada együttesével, hogy megszerezze második gyõzelmét az idei versenykiírásban. Dani Carvajal a Bwinnek elemezte a találkozót: "Nem hiszem, hogy favoritok lennénk. Egy nehéz pályán lépünk pályára, egy komoly ellenfél ellen. Kiváló keretük van és jól teszik a dolgukat. A lényeg, hogy egységesek maradjunk és egy erõs csapatot alkossunk. Az elsõ perctõl kezdve mindent bele kell adnunk és meg kell mutassuk a játékunkat".

A csapat a Betis elleni gyõzelemmel mutatkozott be a bajnokságban és ezen a meccsen debütált Carvajal is, miután visszatért otthonához. „Igazán különleges dolog ez nekem, miután tíz éven keresztül a Real Madridhoz tartoztam. El kellett hagynom a csapatot, hogy aztán az elsõ csapat mezét magamra ölthessem, ezt pedig egy hivatalos meccsen, mégpedig a Betis ellen történt meg. Ez egy olyan dolog, amit soha nem fogok elfelejteni”.

Ancellotti vezeti ezt az új projektet a 2013/2014-es szezonban. A madridista védõ dicsérõ szavakkal illette az olasz trénert: „Nagyszerû tréner, ezt az edzõként és játékosként elért címei is tükrözik. Nagyon jó hangulatot teremt az öltözõben és közel áll a játékosokhoz. Úgy hiszem, hogy egy remek Real Madridot láthatunk majd Carlo kezei alatt”.

Carvajal a keret egy másik új tagjáról is beszélt: „Nehéz három szóban jellemezni Iscót, de azt mondanám, hogy boldogság, minõség és könnyedség”. A csapatban betöltött szerepérõl és a szezonbeli céljairól így szólt: „Az elsõdleges célom a csapat maximális segítése és az, hogy a lehetõ legtöbbet játszhassak, mert ez minden játékosnak segít a fejlõdésben”.

A Madrid ifjonca tavaly a Bundaesligában szerepelt, a két liga közötti különbségrõl pedig így vélekedett: „Két nagyszerû bajnokság, kiváló csapatokkal. Ez a legutóbbi európai versenykiírásokon is meglátszik. A különbség talán a ritmusban mutatkozik meg, itt Spanyolországban meggondoltabb a játék, minõségibb a középpálya az elõre játékban. Ott pedig nagyobb az átmenet és gyorsabb a játék”. Amikor a német nyelvtudásáról kérdezték és arról, hogy gyakorolja-e majd azt Özillel és Khedirával, így válaszolt: „Igyekszem és õk is próbálnak hozzám németül szólni, de inkább spanyolul beszélünk, mivel õk régebb óta vannak itt. Spanyolországban vagyunk, itt spanyolul beszélnek”. Lezárásképp pedig hozzátette: „Minden sportot szeretek, de az igaz, hogy a tenisz áll legközelebb hozzám”.

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK