Ancelotti: Holnap Diego López fog játszani

A Real Madrid edzõje, Carlo Ancelotti nyilvánosságra hozta, ki fog játszani az Athletic ellen holnap, és beszélt Casillas helyzetérõl is: „Velünk még nem beszélt errõl. Lesznek lehetõségei.” Mielõtt megkezdõdött volna a sajtótájékoztató, a tréner nagyon határozott volt: „Szeretném elmondani, hogy nem kívánok beszélni az átigazolási piacról, nem akarok olyan játékosokról nyilatkoznii, akik nincsenek itt. Jobb lenne a meccsrõl beszélni, és azokról a játékosokról, akik a csapatban vannak. Köszönöm.”

Kaká: “Szerintem világos volt, amit Kaká a napokban az újságíróknak mondott. A klub tudomásul veszi ezt a döntést. Úgy hiszem, a klub és Kaká is azon lesz, hogy elõnyös döntést hozzon mindkét félre nézve.”

Cristiano: “Igaz, hogy az elmúlt idõszakban kissé más pozícióban játszott, de a Granada ellen a régi posztján lehetett, mégsem szerzett gólt. Ez nem jelent gondot, szerintem tavaly sem szerzett gólt az elsõ meccseken. A csapat nyert, és õ jó munkát végzett.”

Casillas és Diego López: “Holnap Diego López lesz a kapus. Diego jól játszik, jó kondícióban van, nyugodt a pályán. Casillas is remek munkát végez, igazi profi. Casillas megérdemli tõlem azt a tiszteletet, ami egy kapitánynak kijár. Váltottam pár szót vele az elsõ meccs elõtt, és szeretnék vele ismét elbeszélgetni, hogy megmagyarázzam a helyzetet. Nem hiszem, hogy elmegy. Õ semmit nem mondott errõl.”

Játéklehetõség mindkét kapusnak: “Lesznek majd lehetõségek. Iker a Bajnokok Ligájában és Diego a bajnokságban? Nem tudom, meglátjuk, hamarosan meghozom a döntést, hogy Ikernek játéklehetõséget biztosíthassak. Velünk Iker nem beszélt arról, hogy elmenne. Két nagyon jó kapusra van szükségünk. Biztos vagyok abban, hogy Casillasnak lesz lehetõsége ebben a szezonban arra, hogy pályára léphessen.”

Athletic: “A holnapi meccsen nem lesz könnyû dolgunk, hiszen az Athletic megnyerte az elsõ két mérkõzését. Olyan edzõjük van, akit nagyon jól ismerek, komoly ember és igazi profi. Nem lesz egyszerû, de az a célunk, hogy jó játékkal indítsunk. Lendületesen kell játszani, és a holnapi találkozó alkalmas lesz arra, hogy ezt tegyük.”

Casemiro: “Az õ pozíciójában sok a lehetõségünk. Alonsónak vannak most problémái, de Illaramendi már készen áll a játékra. Igaz, hogy Casemiro jól szerepelt az elõszezonban, magabiztos volt, jól játszott, szerzett gólokat, de nagyon fiatal, a fiatalokkal pedig óvatosnak kell lenni, hogy elegendõ lehetõséget is kapjanak, de mégse nehezedjen rájuk túl sok felelõsség. Az a poszt, ahol õ játszik, nagyon felelõsségteljes. Remekül csinálja.”

Ritmus: “Még híján vagyunk a ritmusnak, mivel ezek voltak az elsõ meccsek, a támadójátékban egyelõre nem volt meg a folyamatos ritmus. A Granada elleni meccsen mindenki remek védekezõ munkát végzett, ez nagyon fontos.”

Varane: “Neki most egyéni rehabilitációs programja van. Óvatosnak kell lennünk vele, mert a térdmûtéte nem ment zökkenõmentesen. Egyéni munkát végez, és remélem, hogy a válogatott meccsek után elkezdi velünk az edzéseket.”

Özil: “Nem hiszem, hogy elmegy. Az teljesen rendben van, hogy egy játékos elégedetlen, ha lecserélik, van ebben tapasztalatom. Nem ez az elsõ eset, hogy Özil helyett más játszik, és nem is az utolsó. Megtörténhet. Ha egy játékos kezdõ, nem biztos, hogy 90 percig a pályán marad.”

Modric középsõ középpályásként: “Az utóbbi meccseken két középsõ középpályással játszottunk, eleinte a Modric-Khedira párossal, majd a Granada ellen Isco játszott itt. Modric remekül megállta a helyét, csakúgy, mint Khedira. Ezen a poszton is gond nélkül bevethetõ.”

Khedira: “Khedirának és Modricnak is problémái voltak, ezért nem játszottak a Depor ellen. A tegnapi edzés jól ment, és mindketten a rendelkezésemre állnak az Athletic ellen.”

Távozó játékosok: “A játékosok edzenek, mindenki a meccsre készül, nem hiszem, hogy a következõ két napban komoly dolgok történnének. Türelmetlenül várom már a hétfõ estét, mert ezután végre nem kell az igazolásokról beszélnem a sajtótájékoztatókon. Szerintem a játékosok úgy gondolják, hogy ha egy jó focista érkezik hozzánk, az jó a klubnak.”

Az olimpiáról: “Madridnak nem jelenthet gondot a lebonyolítása, örülnék, ha itt rendeznék meg a játékokat.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK