Xabi Alonso: Cristiano jól tette, hogy belevitt egy kis humort a gólörömébe

A Real Madrid elképesztõ mérkõzésen, 7-3-as gyõzelmet aratott hazai pályán a Sevillával szemben, a spanyol bajnokság 11. fordulójában, így megközelítette két pontra az Atlético Madridot, de továbbra is csak a harmadik helyen áll a tabellán.

Ancelotti:

A mérkõzésrõl: “Egy kissé õrült és különleges meccs volt. Nagyon jól kezdtünk, de elvesztettük az összpontosításunkat a harmadik gól után, és a mérkõzés hirtelen újra kiegyenlített lett. De ezután újra felpörögtünk, és rúgtunk egy csomó gólt. Egy kicsit hiányzott belõlünk a kiegyensúlyozottság, mert amikor egy csapat már 3-0-ra vezet, sokkal jobban oda kell figyelnie, hogy elkerülje az ilyen kellemetlen helyzeteket.”

Benzemáról: “Jól játszott, mindhárman jól kombináltak elõl, és Karim szerzett két gólt. Mind nagyon pontosan és veszélyesen játszottak.”

Bale-rõl: “Fantasztikus mérkõzést játszott, és megmutatta a fizikai erejét is. Magabiztos, és nincsen semmilyen problémája. Nagyon fontos lesz számunkra a jelenléte. Bale nem csak remekül játszott végig, és szerzett két gólt, hanem kiválóan játszott össze Ronaldóval és Benzemával is.”

Xabi Alonsóról: “Hosszú idõ után nagyon fontos volt számunkra, hogy visszakapjuk az õ hihetetlen rutinját és a képességeit. Adnunk kell neki játéklehetõséget, hogy visszanyerje a vágyat és a lelkesedést a játék iránt. Jó munkát végez, és készen áll arra, hogy kezdjen. Mindent megtett a sérülése után, hogy fizikálisan rendbejöjjön, még akkor is, ha számára nem annyira fontos a tökéletes kondíció, mint másoknak, mert a képességei lehetõvé teszik, hogy játsszon akkor is, ha nincs 100%-os állapotban.”

Arról, hogy inkább Bale-t játszatná-e jobb szélen, és Di Maríát középen: “Di María képes középen, jobb és bal szélen is játszani. Most végre az egész keret rendelkezésemre áll, hiszen Xabi Alonso is visszatért. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy egy kész és rendkívül veszélyes csapatunk legyen. Fizikálisan a csapat rendben van, és a Sevilla ellen megmutatták, hogy képesek remek futballt is játszani.”

A támadó játékról, és a védekezésbeli problémákról: “A három támadónk fantasztikusan végezte a letámadást, de az egyensúly hiányzott a játékunkból. Középen jól védekeztünk, de a szélekre már nem jutott energiánk. A szélsõ védõinknek akadtak némi problémái. Meg kell találnunk az egyensúlyt a többi héttel is, nem csak a fenti hárommal.”

A különbözõ bajnokságok játvékvezetõinek felfogásáról: “Azt hiszem a játékvezetõknek nagyon nehéz dolga van, de talán azt mondanám Angliában a legkönnyebb nekik, mert ott a legkisebb a nyomás.”

Xabi Alonso:

Mérkõzésrõl: “Nagyon hálás vagyok a közönség irántam mutatott szeretetéért és tiszteletéért. Nincsenek problémáim, és remélem, hogy lassan arra a szintre kerülök, hogy segíthetem a csapatomat. Úgy érzem, hogy a csapat formálódik, de még mindig vannak hibák, amiket ki kell javítanunk. Megerõsödve azzal, amit jól tudunk, és kijavítva azt, amit tudnánk jobban, reméljük, együtt eljutunk azokba a magasságokba, ahová mindenki szeretne.”

Bale-rõl: “Idõre van még szüksége, mire megszokja az új környezetet, mert a spanyol bajnokság nagyon különbözik az angoltól. Nekünk is meg kell szoknunk az õ játékát, és fordítva. A képességei egyértelmûen látszódnak, és amikor majd teljesen beilleszkedik a csapatba, akkor fog igazán fejlõdni.”

Cristiano gólörömérõl a Blatter-eset után: “Jól tette, hogy belevitt egy kis humort.”

Arbeloa:

A csapat hozzáállásáról: “Remekül irányítottuk a mérkõzést az elsõ fél órában, de a büntetõ és a hirtelen bekapott két gól kétségtelenül egy kissé õrült volt.”

Szurkolókról: “Nagyon hálás vagyok azoknak, akik folyamatosan tapssal bíztatnak, és azoknak is, akik fújjolnak, ezzel kimutatva az elvárásaikat. Köszönöm a törõdésüket.”

Blatter-ügyrõl: “Amikor valaki egy olyan pozícióban van, mint õ (Sepp Blatter, a FIFA elnöke – a szerk.), kicsit több tisztelettel kellene beszélnie. Ronaldo egy megbízható pont a világ futballjában. Aki szereti a focit, kell szeretnie Cristiano Ronaldót is. Cristiano egy hatalmas egyéniség, és az eset csupán még jobban fogja motiválni õt.”

Benzemáról: “Õ a világ egyik legjobb csatára, a Real Madrid szerencsés, hogy itt játszik. Mind bízunk benne.”

Bale-rõl: “Gareth egy nagyszerû játékos. Még kell egy kis idõ neki, hogy beleszokjon a játékunk ritmusába, de az elejétõl fogva, mióta itt van, remekül dolgozik.”

Illarramendi:

Mérkõzésrõl: “Nagyon fontos volt számunkra, hogy megnyerjük ezt a meccset. Az öltözõben megbeszéltük, hogy hihetetlen tempóban kezdjük el a mérkõzést, és ez jól is sült el. Egészen fent védekeztünk, és labdákat szereztünk. A szünet után is nagyon erõsen kezdtünk, a jövõben is hasonlóan kell játszanunk. Középen és hátul gyorsan kell futballoznunk, egy-két érintéssel, mert elõl olyan játékosaink várják a labdát, akik képesek eldönteni mérkõzéseket. Szerencsénk volt, hogy hamar rúgtunk három gólt, és nagyon boldogok voltunk. Aztán jött a hidegzuhany, amikor egymás után kaptunk rögtön kettõt. A félidõben megnyugodtunk, és a második játékrészben jól reagált a csapat.”

Arról, hogy õ, személy szerint hogy érezte magát: “Mérkõzésrõl-mérkõzésre egyre jobban érzem magam, és ezt az utat akarom folytatni.

Xabi Alonso visszatérésérõl: “Õ nagyon fontos számunkra, már nagyon régóta velünk van, és mindig is alapembere volt a csapatnak. Jó néhány sorozatban érdekeltek vagyunk, és ez jót tesz a csapatnak a fejlõdés szempontjából. Minden harmadik napon mérkõzésünk van, ezért nem baj, ha tudunk pihentetni bizonyos embereket. A lényeg, hogy eredményeket érjünk el, akárki is játszik.”

Végül õ is beszélt Cristiano Ronaldóról: “Mindenben támogatnunk kell õt, a FIFA hibázott, bocsánatot kért, és ez a vége a történetnek.”

Forrás: Realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK