Ancelotti: Nem vagyok elégedett a védekezéssel, de tudom, hogy sok gólt szerzünk

Ancelotti továbbra is hiányolja az egyensúlyt, ám nem gondolja, hogy az állandó változtatások lennének a védelemben idõnként megmutatkozó bizonytalanság okai. A Real Madrid nem fogja félvállról venni a mérkõzést, a cél a továbbjutás matematikai bebiztosítása, amilyen hamar csak lehetséges. Varane kiemelte, hogy a bekapott gólok nem csupán a hátvédek számlájára írhatók. Conte örül, hogy ezúttal egy igazán profi játékvezetõ kezében van a mérkõzés, hiszen szerinte az elsõ meccsen sok múlt a sípmester tévedésein. Tévez szerint olyan ez a három utolsó meccs, mintha döntõt játszanának. A mérkõzés elõtti nyilatkozatok következnek.

Ancelotti:

“Ez egy érdekes meccs, hiszen két remek csapatról beszélünk. A Juvénak nagyobb szüksége van a gyõzelemre, de nekünk is nagyon fontos, hogy matematikailag is mihamarabb bebiztosítsuk a továbbjutást. Conte kiváló munkát végez.”

“A rotációból adódóan a legfrissebb játékosainkat küldhetjük a pályára. Úgy gondolom, nem a változtatások tehetnek arról, hogy néha elvész az egyensúly és az önbizalom, és arról sem, ha idõnként nem megy a védekezés. A rotálással nincs gond, két dolgot tesz lehetõvé: megóvja a játékosokat a sérülésektõl – most például csak Coentraóval vannak problémák –, ráadásul motiváltabbak tõle a játékosok. Varane játszani fog, hiszen kipihent. Majd eldöntöm, hogy Pepe vagy Ramos szerepeljen-e mellette.”

“Az egyensúly egy nagyon egyszerû fogalom. Nem vagyok elégedett a védekezéssel, bár azt is tudom, hogy egy rakás gólt szereztünk. Meg kell találnunk az egyensúlyt. A támadójátékban remek kombinációkkal élünk, remélem ez így megy majd a továbbiakban is. Eddig azt hallgattam, hogy Benzema és Bale nem tudnak összejátszani, illetve ugyanezt Cristianóról is elmondták… Hét emberes védekezés? Nyilvánvaló, hogy hátul jól kell helyezkedni, és természetesen a védekezésben több feladat hárul arra a hét emberre, aki nem támadóként szerepel.”

“Xabi fontos játékos, de Illarramendi is jól végzi a dolgát. Az számít igazán, hogy közösen jól dolgozzunk, ez ugyanis kihat a védekezésre. Xabi Alonso és Pirlo két lenyûgözõ játékos, hasonló szinten állnak. Tettre készek és intelligensek. Mindkét csapat szerencsésnek mondható, hogy ilyen embereket tudhat a soraiban. A Milan is hálás lehetett Pirlo szolgálataiért, ahogy a Real Madrid is Xabi munkájáért.”

“Meglepett bennünket az a játékrendszer, amivel a Bernabéuban elõrukkolt Conte. Nem tudom, hogy holnap is így lépnek-e a pályára, vagy változtatnak, amit biztosan tudok, hogy nagyon intenzíven fognak játszani.”

“Sevcsenko, Inzaghi, Drogba vagy a Madrid csatárai? Nehéz különbözõ idõszakokban, különbözõ stílusok között összehasonlítást végezni és dönteni, melyik jobb. A futball változik, de amit ez a három csatár mûvel, az valami egészen érdekes dolog.”

“A Milan nagyon nehéz, aggályos helyzetben van, remélem, hamarosan meg tudják oldani a gondjaikat. Nem csak a továbbjutásról van szó. Hosszú éveken keresztül dolgoztam Gallianival. Nagyon magas színvonalon képes vezetni. Cristianóhoz tudnám hasonlítani. Nagyon sok jó játékos van, de Cristiano egy más kategória. Sok nagy vezéregyéniség van, de ott van Galliani, aki egy egészen más szint.”

Varane:

“Már csak egy pontra van szükség ahhoz, hogy biztosan bent legyünk, de az elsõ helyre pályázunk. A Juventusnak szüksége van a gyõzelemre, biztosan lendületesen játszanak majd, nekünk viszont válaszolnunk kell erre.”

“A bekapott gólokért nem csak a hátvédek felelõsek. Tudunk javulni a védekezésben, de csapatként kell ezt elérnünk. Ez nem csak a védõk feladata, hanem mindenkié.”

“Ramosszal és Pepével is kijövök. Jó játékosok, bár különbözõek.”

“Zidane négyszemközt beszélget velünk, tanácsokat ad, mesél a tapasztalatairól és a hidegvére kihat az egész csapatra.”

Conte:

„Ez egy történelmi jelentõségû, lenyûgözõ mérkõzés, de egyben alapvetõ fontosságú is. Egy nagyszerû csapat ellen játszunk, büszkének kellene lennünk, hogy ismét egy ilyen remek párharcban lehetünk érdekeltek.”

„A madridi mérkõzés elõtt azt mondtam, hogy a három hátralévõ meccsünk attól függetlenül is döntõ fontosságú lesz, hogy milyen eredményt érünk el a Bernabéuban. Ez továbbra is áll. Meg kell mutatnunk, hogy nem érdemtelenül jutottunk be a versenysorozatba, ha nem sikerül, akkor meg fogjuk tapsolni azt, aki továbbmegy a csoportból.”

„Ki kell használnunk a hazai pálya elõnyét. Arra számítok, hogy a szurkolóink pokoli hangulatot teremtenek a stadionban, nem csak akkor, ha a meccs számunkra jól alakul, hanem akkor is, ha épp rosszul állunk. Át kell lendíteniük a játékosokat a hullámvölgyeken.”

„Képesek vagyunk 4-3-3-ban és 3-5-2-ben is játszani. Kezdhetünk az egyikben, majd válthatunk közben a másikra. De ennél sokkal fontosabb az elszántság és az odaadás, amit a játékosaim mutatnak.”

„A Real támadásban rendkívül veszélyes, különösen, ha lehetõségük adódik kontrázni. Ronaldo, Bale, Benzema és Di María kiemelkednek a mezõnybõl, ha van területük. Taktikai szempontból meg kell ismételnünk a Madridban mutatottakat, javítanunk kell a hibákat, illetve ha nálunk van a labda, akkor meg kell próbálnunk helyzetbe kerülni.”

„Volt néhány bírói döntés az elõzõ mérkõzésen, ami befolyásolta a mérkõzés kimenetelét, de bízunk a bírókban és abban, hogy jó munkát végeznek. Mindenki hibázhat, ez is a futball velejárója. Örülünk, hogy egy legmagasabb szinten jegyzett játékvezetõt kaptunk a meccsre, Webb a világ egyik legjobbja. De ebben a pillanatban elõször magunkra kell koncentrálnunk, aztán a Real Madridra.”

Tévez:

„Ez egy fontos mérkõzés mindkét csapat számára. Nekünk ez a meccs a három létfontosságú összecsapás közül az elsõ, ezeken dõlhet el, hogy van-e esélyünk a továbbjutásra. Úgy kell kezelnünk õket, mintha döntõk lennének. Nehéz lesz, ahogy a Bernabéuban sem volt könnyû, de ezúttal itthon leszünk, úgyhogy számíthatunk a szurkolóink bíztatására.”

„A holnapi mérkõzés nem egy harc lesz Cristiano és köztem. Õ egy fenomenális játékos, de nincs miért irigykednem rá. Négy év telt már el az utolsó BL-gólom óta? Nem is tudtam. Remélem, hogy a Real Madrid ellen betalálok, de ennél sokkal jobban érdekel a Juve gyõzelme.”

Forrás: AS, juventus.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK