Ancelotti: Cristiano nem errõl a világról való

A spanyol bajnokság 13. fordulójában a Real Madrid 5-1-re legyõzte a Real Sociedad csapatát Ronaldo három, illetve Benzema és Khedira góljaival. A blancók ezzel a gyõzelemmel, 31 ponttal továbbra is a harmadik helyen állnak, ugyanakkor a legnagyobb riválisok, a Barcelona, és az Atlético Madrid ma este játszanak egyaránt idegenben, ezektõl a mérkõzésektõl függ, hogy sikerül-e három ponton belül maradni a forduló után is.

Carlo Ancelotti:

Cristianóról: “Õ nem errõl a világról való. Oly egyszerûen lövi a gólokat, hogy arra képtelenség szavakat találni.”

A mérkõzésrõl: “Az elsõ félidõ tökéletes volt. Jól és gyorsan játszottunk, váltogattuk a hosszú és rövid labdákat. A második félidõben 4-0-nál visszaesett a tempó, és ez normális. Nem volt semmiféle problémánk. Jól védekeztünk az elsõ játékrészben, Arbeloa és Carvajal hozták a formájukat.”

Khediráról: “Elég jó ahhoz, hogy a Real Madridban játsszon. Segítette a csapatot, a három középpályás kiválóan mûködött együtt.”

Kezdõ tizenegyrõl: “Ez a csapat nagyon jól tette a dolgát, ugyanakkor a kispad is tele van jobbnál jobb játékosokkal, mint például Di María és Isco, valamint Ramos, aki nem játszhatott. Nem beszélhetek kiforrott kezdõcsapatról”

Xabi Alonsóról: “Neki megvan a képessége és a tapasztalata ahhoz, hogy úgy irányítsa a csapatot, ahogy arra szükségünk van. Ez döntõ volt ezúttal.”

A 4-3-3 a legjobb felállás? “A csapatnak maximálisan ki kell használnia az egyes játékosok képességeit. Az edzõnek az a dolga, hogy megtalálja azt a hadrendet, amiben a legjobban érzik magukat a játékosai.”

Alonso-Khedira-Modric hármasról: “Fontos, hogy meglegyen a folytonosság, de Isco és Di María is jól teljesített. Ebben a hármasban különbözõ lehetõségek vannak, de másokkal is játszhatunk kiválóan.”

Végül a csapat válogatottbeli kötelezettségeirõl: “A játékosaim erre a meccsre koncentráltak, mivel nem állunk túl jól a tabellán. Most viszont utazhatnak haza, én pedig sok szerencsét kívánok nekik.”

Varane: 

Megelégedettségrõl: “Az a célunk, hogy 90 percen keresztül úgy játszunk, mint most az elsõ félidõben. Az elsõ 45 perc minden tekintetben kiváló volt, és ez az amit keresünk. A második félidõre nyugodtan jöttünk ki, de sikerült ezen változtatnunk, és szereztünk még egy gólt. Azt hiszem tudunk mi ennél jobbak is lenni.”

Az egész csapat védekezõ munkájáról: “Az egész csapat jól támogat minket, és ebben a tekintetben jobbak voltunk. Ez az amit tennünk kell, és nem csak az elsõ félidõben.”

Ronaldóról: “Õ egy rendkívül különleges játékos. Látványosan játszik, és mindenben a legjobbját nyújtja a csapat számára.”

Benzemáról: “Boldognak tûnik. Magabiztos, és boldog a teljesítménye miatt.”

Ronaldo: 

A mérkõzésrõl: “Egy kiváló meccset játszottunk. Végigszántottuk a pályát, különösen az elsõ félidõben. Rendkívül jól játszottunk, és most ünneplünk. Jól mennek a dolgaink, és a célunk az, hogy megnyerjünk minden meccset. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A csapat lendületbe jött. Elértük a célunk, és ez egy nagyszerû gyõzelem volt. Az igazság az, hogy 4-0 után túlságosan megnyugodtunk, lassítottuk a játékot, de összességében elégedett vagyok.”

A sérülésérõl: “Kicsit voltam csak sérült, így vállaltam a játékot.”

Bale-rõl: “Nagyon jól játszik, és boldog vagyok, hogy vele lehetek a pályán, csak úgy, mint Karimmal és Di Maríával.”

Az aranylabdáról és a Blatter-ügyrõl: “Nem akarok errõl beszélni. Ahogy már korábban elmondtam, én a pályán akarok bizonyítani. Nem aggódom emiatt, és egyáltalán nem is szomorít el engem. Kizárólag a gyõzelem foglalkoztat, és az, hogy miként segíthetem a csapatomat.”

A Vb-pótselejtezõrõl: “Az két rendkívül fontos mérkõzés lesz számunkra, és mi ki akarunk jutni a világbajnokságra. A legjobbunkat fogjuk nyújtani.”

Diego López:

A mérkõzésrõl: “Az elsõ 45 perc kiváló volt, és a csapat bebizonyította, hogy képes magas szinten támadni. Az ellenfelünk nagyobb nyomást helyezett ránk a második félidõben, de egy nagyon kiegyenlített meccs volt. Mindig is tudtuk, hogy Ancelotti taktikájának beérése csak idõ kérdése. Az új hadrendhez való alkalmazkodáshoz idõ, türelem és kemény munka szükséges, és a csapat kiválóan összpontosított. Lépésrõl lépésre kezd körvonalazódni az a csapat, amit az edzõnk látni szeretne, és ma, különösen az elsõ félidõben egy elég nagy lépést tettünk efelé.”

A jelenlegi helyzetérõl a csapatban: “Ez a karrierem legszebb idõszaka, és még soha nem voltam ilyen erõs mint most. Nagyon jól játszottam a Villarreal ellen, de ebben a csapatban folyamatosan csak fejlõdni lehet. Néha nehéz volt, de most már képes vagyok önuralmat tanúsítani. Az edzõ joga eldönteni, hogy alkalmazza a rotációt, nekünk pedig a legjobbunkat kell nyújtanunk. Magabiztos vagyok, és csak támogatást kapok a csapattársaimtól és a szurkolóktól is. A legfontosabb, hogy minden pillanatban készen állj, és a legjobbodat nyújtsd. Ez egy nagyon nehéz sorozat mindkettõnk számára, és egy hatalmas kihívás a csapatnak.”

Õszintén beszélt a kapcsolatáról Casillas-szal: “Nem nagyon beszélek errõl, bár néha lehetetlennek tûnik. Én a munkában hiszek, és meg lehet nézni a teljesítményemet, küzdök a helyemért a csapatban. Ez logikus, hogy nem könnyítem meg a dolgát senkinek. Küzdeni fogok, hogy továbbra is a kezdõ kapus lehessek a bajnokságban, de támogatni fogom a csapattársamat, ha az edzõm úgy dönt, inkább õt játszatja. Mind meg akarjuk nyerni a három trófeát. Semmi másra nem gondolunk. 18 éves korom óta ismerem Ikert, azaz lassan már 14 éve, és mindig is kiváló volt a kapcsolatunk. A versenyhelyzet a legjobb egy csapat számára, és ebben a csapatban minden posztért verseny van. Ez csodálatos, hogy Ikerrel küzdhetek meg a helyemért. Mindketten a legjobbunkat nyújtjuk.”

Ronaldóról: “Õ hihetetlen. Ma láthattuk újra, milyen egyedi játékos. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy õ itt van nálunk. Õ teremti meg a különbséget minden áldott nap.”

A válogatott szünterõl: “Nagyszerû eredményt értünk el, és mi, akik nem utaznak el, tovább kell folytatnunk a munkát, hogy jó erõben legyünk.”

Carvajal:

A mérkõzésrõl: “Nagyszerû meccset hozzott le a csapat, ez az eredményben is megmutatkozott. Különösképpen az elsõ félidõben volt komplett az együttes minden része. Ezzel a gyõzelemmel nyugodtan indulunk neki a szünetnek. Egyre jobbak vagyunk, kezdjük megtalálni a játékfelfogásunkat és napról napra fejlõdünk.”

Ronaldóról: “Minden meccsen a maximumot nyújtja. Számomra és sokak számára õ a világ legjobb játékosa. Napról napra fejlõdik, hogy jobbá tegye magát és a Real Madridot. Az Aranylabda odaítélése nem az én, vagy a társaim dolga, hanem a bizottságé. Én elégedett vagyok azzal, hogy minden vasárnap a csapatomban tudhatom Cristianót”.

A támadósorról: “Mi is megszenvedünk velük az edzéseken. Az az igazság, hogy nem egyszerû dolog ellenük játszani, amikor támadnak. Az a szerencsénk, hogy a mi csapatunkban vannak”. 

Benzemáról: “Sokkal járul hozzá a csapathoz. Korábban nem mentek be a lövései, most igen, de nem ez a fontos. Az igazán fontos az, hogy megvannak a lehetõségei”.

Moratáról: “Álvaro fiatal és szégyelli, hogy elmulasztotta ezt a lehetõséget. Nagyszerû játékos és biztos, hogy a következõ alkalommal nem fog hibázni”.

Alonsóról: “Egyre jobb állapotban található. Teljesen normális, hogy egy ilyen hosszú sérülés után meg kell találnia a régi ritmust, de már így is rengeteg dolgot tesz a játékhoz”.

Varane-ról: “Van egy kisebb térdsérülése, de semmi komoly. Remek játékos, sokat hozzátesz a játékhoz és egy biztos pont a védelemben”.

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK