Ancelotti: Jó lenne, ha máshogy szerveznék meg a válogatott meccseket

Carlo Ancelotti ma szokásos mérkõzés elõtti nyilatkozatot adott az Almería elleni összecsapás alkalmával. Az olasz szakember a válogatott szünetrõl, a sérülésekrõl és a várható felállásról beszélt.

A játékosok fizikai állapota: „Nem túl jó, mivel van néhány játékosunk, akik nem bevethetõk. Di María, Khedira, Marcelo, Varane és Coentrao. A többiek folytatták a munkát, mivel volt még néhány napunk a regenerálódásra és a felkészülésre, de a válogatott szünet nem volt kegyes hozzánk.”

Szerkezeti váltás az Almería ellen:
„Az elmúlt néhány napban próbáltuk az eddigi rendszerünket használni, vagy két védekezõ középpályással felállni, de a döntésemet holnap hozom meg.”

Casemiro játszani fog?
„Játszhat akár õ is, használhatjuk az Illarra – Xabi vagy Casemiro – Xabi párost Isco mögött. A mérkõzés napján majd eldöntöm.”

Casemiro szeptember óta nem játszott…
„Jelenleg ez nem számít, mivel tökéletes fizikai állapotban van és nagyon motivált.”

A keret mentalitása:
„Mindenki boldogan tért vissza, vagy azért, mert újra Madridban lehet, vagy azért, mert a válogatottja kvalifikálta magát a világbajnokságra. Fejben mindenki rendben van. Az egyetlen problémánk a sérült játékosokkal van, biztosítanunk kell, hogy mielõbb felépüljenek.”

Valdés és Messi sérülése:
„Úgy gondolom, hogy a Barcának is hasonló gondjai vannak, mint nekünk. Nem kellene velük foglakoznunk, csak a saját meccseinkre kellene figyelnünk. A legutóbbi mérkõzéseink jól sikerültek, a csapat jól játszott, ez a jó hozzáállás. Holnap ezt kell folytatnunk. Nehéz lesz, mivel az Almería remekül játszik. Nagyon óvatosnak kell lennünk, mivel a válogatott szünet után korábban is voltak problémáink. Reméljük, hogy holnap nem ez lesz a helyzet.”

Varane:
„A térdével vannak gondok, nem fog játszani az Almería ellen, mivel a válogatottban úgy is játszott, hogy a térde be volt gyulladva. Ez gyakori azoknál a játékosoknál, akik ilyen térdmûtéten estek át, de most vigyáznunk kell rá, mivel száz százalékos állapotban van szükségünk Varane-ra.”

Aggódik miatta?
„Nem ez a megfelelõ szó. Együtt figyeljük az állapotát az orvosával és vele. Tudok olyan játékosról, akinek egy hasonló sérülést követõ mûtét után egy évig voltak problémái a rendszerességgel. Tudnunk kell, hogy mi okozza a gyulladást.”

Spanyolország afrikai túrája:
„Szerencse, hogy márciusig nem lesznek válogatott meccsek. Nehéz a témáról beszélnem. Spanyolország esetében nem gondolom, hogy jó volt ezeket a meccseket lejátszani, mivel a játékosoknak három éjszakát kellett repülõkön tölteniük. Szerencsére nem volt más probléma. A jobb szervezéssel biztosítani lehetne, hogy a válogatott játékosokkal ne történjen ennyi baj.”

Cristiano szerepe az öltözõben:
„Nem tudom, hogy mi a szerepe az öltözõben. Úgy gondolom, hogy a hozzá közel álló emberek tudják, hogy jelenleg õ a világ legjobb játékosa. Számunkra nagy segítség, hogy van egy olyan játékosunk, aki úgy játszik, mint Cristiano.”

Cristiano kímélése a szezon során:
„Pihenni fog, mivel az elsõ kupameccsünkön eltiltott lesz, így a jövõ héten kap néhány szabadnapot. Ha fáradtnak látszik majd, kap tõlem pihenõt, de egyáltalán nem tûnt annak, sõt.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK