Ronaldo: Csak elõvigyázatosságból jöttem le

Ronaldo az Almería elleni meccs második félidejének elején sétált le a pályáról, sokakban állítva meg az ütõt - azonban CR7 a 0-5-re megnyert találkozó után mindenkit megnyugtatott, hogy csupán óvatosságból döntöttek a csere mellett. Ancelotti örül annak, hogy a rendelkezésére álló keret megadja neki az állandó újítás lehetõségét, és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Khedira helyén Casemiro szerepeljen a továbbiakban. Morata úgy véli, Ronaldónak nem ártana kicsit pihenni is néha. Mérkõzés utáni nyilatkozatok.

 

Cristiano Ronaldo: “Csak elõvigyázatosság volt a csere. Semmi különös. Az elsõ félidõben megrúgtak, aztán egy kicsit feszültek az izmaim.”

Carlo Ancelotti

Cristiano Ronaldóról: “A térdinaival volt problémája. Nem hinném, hogy komoly, mivel nem érez fájdalmat. Megerõltette az izmait, de hamar visszatér. Holnapra megoldódik.”

A játékrendszer megváltoztatása: “Illarra és Isco is remekül dolgoztak, azért változtattunk, hogy mindketten jól érezzék magukat a helyükön. Illarra és Xabi Alonso kiválóak voltak, egyensúlyt biztosítottak a csapatnak.”

A mérkõzésrõl: “A játékosok nagyon tehetségesek. Fõként a fiatalokkal kell óvatosnak lenni, de megmutatták, hogy itt is tudnak játszani.”

A bosszússágáról: “Az elsõ félidõ utolsó 15 percében kicsúszott a kezünkbõl az irányítás, és nagyon lassan játszottunk elöl, kevés bravúrral. Már az elsõ játékrészben lett volna lehetõségünk a második gólra, de elvesztettük az önbizalmunkat. Általánosságban jó meccs volt, hiszen egyetlen gólt sem kaptunk, együtt volt a csapat. Folytatnunk kell ezt, hiszen nem rossz a formánk. Elégedettnek kell lennünk.”

Szilárd elképzelések vagy változtatás: “Az a fontos, hogy a rendelkezésünkre álló kerettel mindenféle rendszerben tudunk játszani. Modric szereplése esetén talán más felállást használunk. Talán Casemiro fogja helyettesíteni Khedirát…”

Álvaro Morata

Arról, hogy Ancelotti figyelmeztette õket a válogatott szünet utáni meccs nehézségeire: “Egy ilyen hét után vannak, akik fáradtan érkeznek vissza, és teljesen természetes, hogy a mester ezzel kapcsolatban felkészített minket.”

Becserélték és ismét gólt szerzett: “Mindig vannak lehetõségeim, mikor beállítanak, és ma szerencsém volt.”

Cristiano sérülésérõl: “Érthetõ, hogy elfáradt abban az elõadásban, amit Portugália színeiben bemutatott. Õ a világ legjobbja, de néha szüksége van arra, hogy megálljon. Õ érkezik elsõként Valdebebeasba, és õ az, aki utoljára távozik. Alapvetõ fontosságú számunkra.”

A csapatban betöltött szerepérõl: “Nagyon jól érzem magam és hálás vagyok az edzõnek és a technikai stábnak is a bizalomért. Sok társam van, akik gyakran beszélgetnek velem, tanácsokat adnak. Azon vagyok, hogy mindenkitõl tanuljak. Folyamatosan okulok, és nagyon boldog vagyok itt, elégedetté tesz az, hogy ebben a csapatban játszhatok. Minden alkalommal boldog vagyok, ha ezt a mezt viselhetem.”

Arról, hogy számos spanyol válogatott játékos léphetett pályára az Almería ellen: “Büszke vagyok arra, hogy ennyi spanyol volt a pályán. Ez azt mutatja, hogy a válogatott a korosztályos csapatok közt is jól szerepel. A Madridnak van a világ egyik legjobb utánpótlása.”

Büszke a csapat munkájára: “Fokozatosan kezdünk belelendülni. Sok új ember van, de egyre jobban játszanak. Kiváló a keretünk.”

Dani Carvajal

A mérkõzésrõl: “A kezdés fantasztikus volt, bár az igazság az, hogy utána kicsit elkényelmesedtünk. Ám az idegenbeli gyõzelem mindig fontos.”

Arról, hogy kezdõként szerepelt: “Az edzõ elegendõ játékidõt ad nekem, és ettõl nõ az önbizalmam. Így kell folytatnom, a lehetõ legjobban kell teljesítenem, hogy továbbra is bízzon bennem.”

A sérültekrõl: “Sajnos sokan kiálltak a sorból. Szeretnék különösképpen Sami felé küldeni egy nagy ölelést, aki biztosan hamar csatlakozhat majd hozzánk. Hosszú a kispadunk, de reméljük, hogy hamar visszatérnek a hiányzók.”

Francisco Javier Rodríguez

Elégedett a játékosaival és büszke a szurkolókra: “Voltak reményeink, de tudtuk, hogy a Real Madrid és a Barcelona ellen keveseknek van esélye gyõzni. Büszke vagyok a játékosaimra és a szurkolóinkra, akik a végsõkig mellettünk álltak.”

A Madrid remek támadójátékáról: “Ami a támadásokat illeti, most vannak a legjobb formájukban, de ha van valami, amit tudunk, akkor az az agresszivitás addig, amíg az erõnk kitart.”

Cristiano sérülése és az Almería visszafogottsága: “Nem hiszem, hogy kiengedtünk volna a sérülése után. Rajta kívül számolni kell Bale-lel, Iscóval… a sérülésétõl kezdve jól játszottunk, de a második gól padlóra küldött bennünket.”

Gondok a kapukkal (az egyik kapu 6 centiméterrel magasabb volt a szabálykönyvben foglalt értéknél, ám Gil Manzano játékvezetõ utasítására a rendezõk orvosolták a problémát – a szerk.): “Tudom, hogy baj volt a kapukkal, de még az öltözõben voltunk ekkor. Esteban értesített róla, de a klub megoldotta.”

 

 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK