Egytõl egyig: Almería – Real Madrid

Jó iramú mérkõzésen sikerült begyûjtenie a három pontot Carlo Ancelotti csapatának, ráadásul a mutatott játékra sem panaszkodhatunk. Ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a játékosok és a csapatok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Almería (5)
A hazai csapat öt védõvel készült a Real Madrid fogadására, ám így is sikerült ugyanennyi kapott góllal befejezniük a mérkõzést. Pocsékul mûködött a védekezésük, gondoljunk csak Morata góljára. Támadásban sem alkottak maradandót, bár érdemes megjegyezni, hogy 12 alkalommal próbálkoztak lövéssel, ám csak négyszer kellett védenie Diego Lópeznek. A két csapat közül õk szabálytalankodtak többet, összesen 15 alkalommal, de nem mondhatjuk, hogy durván játszottak volna. Mindent összevetve azért elmondhatjuk, hogy egy cseppet sem sikerült megnehezíteniük a Real Madrid dolgát.

Real Madrid (8)
Carlo Ancelotti csapatának végre kezd kialakulni a saját játékstílusa, és most az is kiderült, hogy Cristiano Ronaldo nélkül sincsenek elveszve. Fontos a legelején megjegyezni, hogy kapott gól nélkül fejezték be a mérkõzést, és ez nagyban köszönhetõ a Xabi-Illarra párosnak. A csapat jól mûködött védekezésben és támadásban egyaránt. Egészen elképesztõ adat, hogy 90 perc alatt 35(!) kapura lövéssel próbálkoztak, ebbõl 15 el is találta Esteban kapuját. Elmondhatjuk, hogy végre tényleg kezd összeérni a gárda, valamint Ancelotti elképzeléseit is egyre jobban valósítják meg. Azt pedig õszintén reméljük, hogy a támadósor és a védelem közötti egyensúlyt nem csak egy mérkõzés erejéig találták meg a srácok.


 

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Isco (9)
Lehengerlõen játszott. Végre újra láthattuk a lendületes, elképesztõ énjét. Öröm volt nézni minden megmozdulását. Hatalmas akarattal játszott, amiért külön dicséret illeti, ráadásul gólja mellett kiosztott egy gólpasszt is. Szinte az összes támadásnak aktív résztvevõje volt. 65 alkalommal passzolt, ebbõl 61-szer pontosan, ami 94%-os mutató. Azt kívánjuk, hogy soha ne legyen rosszabb mérkõzése, hiszen hosszú-hosszú ideig tudnánk nézni azt a fajta produkciót, amit tegnap este bemutatott.


 

Diego López (8)
Bár az Almería csapatának nem volt sok kaput eltaláló lövése, de mikor ez mégis összejött nekik, López a helyén volt és védett. Magabiztosan tette dolgát, bravúrt is láthattunk tõle. Hiába a rengeteg összehasonlítás Ikerrel, hiába keresik egyfolytában a hibáit, egyszerûen minden lepereg errõl az emberrõl, és a teljesítményét még a legnagyobb kritikusok is elismerik.

Daniel Carvajal (7,5)
Rengeteget melózott a fiatal spanyol az Almería ellen. Aktív résztvevõje volt a támadásoknak, a középre tett labdái szinte egytõl-egyig életveszélyesek voltak, ráadásul volt egy jó kapura lövése is, amit Esteban bravúrral tudott csak védeni. Védekezésben ugyan nem alkotott maradandót, hiszen egy szerelést és egy felszabadítást láthattunk tõle 90 perc alatt, de becsületére váljék, hogy így sem volt átjáró ház a csapat jobb oldala., bár ehhez azért kellett a hazai gárda is.

Pepe (6,5)
A portugál védõ az egyetlen, akirõl az jutott elsõre eszünkbe, hogy talán pályán sem volt. Érdekes a statisztikája, hiszen labdaszerzés és felszabadítás nélkül hozta le a mérkõzést, ami tõle igazán ritka. Mindemellett egyetlen szabálytalanságot követett el, és hibát sem nagyon vétett. Nem azért kap csak 6 és fél pontot, mert rosszul játszott volna, hanem mert gyakorlatilag észrevehetetlen volt.

Sergio Ramos (7)
A spanyol hátvéd valamivel többet mutatott, mint portugál csapattársa, ezért rögtön jár neki a plusz fél pont. Ramos négy alkalommal akasztotta meg az ellenfél támadását, valamint egyszer tisztázott a 90 perc során. Nem játszott rosszul, de nem is volt túl sok dolga a védelemben.

Álvaro Arbeloa (7)
Végre egy olyan mérkõzés, amikor nem lehet panaszunk a spanyol válogatott jobbhátvéd játékára, mindezt úgy, hogy a sérültek miatt most a bal oldalon játszott. A támadásokat ugyan nem tudta kellõen segíteni, de védekezésben most a társaihoz képest kiemelkedõt tudott mutatni. Arbeloa nevéhez hét szerelés (itt azért jegyezzük meg, hogy ennyit három mérkõzés alatt nem szokott szerelni) és egy tisztázás fûzõdik. Ha minden meccsen így játszana, biztosan kevesebbszer szidnák.


 

Asier Illarramendi (7,5)
Nagyon hasznosan játszott. Remekül mûködött együtt Xabi Alonsóval, jól egészítették ki egymás játékát. A mérkõzés közben még azon elmélkedtem, hogy tõle szokatlanul sokszor került az ellenfélhez a labda, ám még így is 92%-os pontossággal passzolt. Sokat segít a labdakihozataloknál, ráadásul a labdaszerzésekben is jeleskedik. Emellett pedig elmondhatjuk, hogy a világ egyik legjobb középpályásától tanulhat, és ha így folytatja, nagyon sokra viheti.

Xabi Alonso (7,5)
Stabilitást hozott a középpályára. Bár játéka továbbra sem gyors, ezt kompenzálja a rutinjával. Szinte minden támadás tõle indult, 97 alkalommal továbbította a labdát a társai felé, ráadásul 90%-os pontossággal. Két labdaszerzése talán kevésnek tûnik, ám nem is ez volt az õ szerepköre a tegnap este folyamán. Reméljük, innentõl kezdve mindig ez az egyensúly jellemzi majd a csapat középpályáját.

Gareth Bale (7)
Az Almería ellen nem ment a walesi szélsõnek. Nagyon akart, de szinte semmi nem jött össze neki. A második félidõben azért mégiscsak összehozott egy gólt, de ehhez kellett a hazaiak védelmének körülményessége is. Emellett azért érdemes megfigyelni, hogy Gareth rengetegszer lép vissza védekezni, nem csak a támadásokra figyel, ami késõbb nagyon fontos eleme lehet a csapat játékának.

Karim Benzema (7,5)
Ismét nem játszott rosszul a gall csatár, bár némi hiányérzetünk mégis lehet vele kapcsolatban, hiszen több gólt is szerezhetett volna. Minden esetre góllal ünnepelte a kétszázadik tétmérkõzését a Real Madrid színeiben, ráadásul aktív részese volt a támadásoknak is, melyeket nagyban segített azzal, hogy rengeteg mozgással zavarta az ellenfél védõit. Úgy néz ki, hogy Zidane-nak végre sikerül rendet rakni Karim fejében.

Cristiano Ronaldo (8)
Kicsit ráijesztett mindenkire, hiszen az 54. percben le kellett cserélni sérülés miatt, ám késõbb mindenkit megnyugtatott, hogy nincs nagy gond. Az azonban becsülendõ, hogy az elsõ játékrészben sérült meg, mégis végig nagyon veszélyesen játszott, nem bírtak vele a védõk. Nyolc alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, egyszer sikerült is a hazaiak hálóját megzörgetnie. Ne legyen kétsége senkinek afelõl, hogy ott lesz-e a szerdai BL-mérkõzésen a kezdõcsapatban.


 

Cserejátékosok

Jesé Rodríguez (8)
Cristianót váltotta a fiatal spanyol, aki elõször kapott ilyen sok idõt a bizonyításra, és elmondhatjuk, hogy kíméletlenül kihasznál minden egyes percet. Nagy elánnal vetette magát a mérkõzésbe, veszélyesen, lendületesen játszott, ráadásul két gólpasszt is adott. Nem gyõzzük hangsúlyozni, hogy nagy jövõ állhat elõtte, és nem szabad elpazarolni egy ilyen csiszolatlan gyémántot.

Álvaro Morata (7,5)
Benzemát váltotta a Real Madrid második számú csatára, és ismét hozta a tõle megszokott, alázatos játékot. Sikerült gólt is szereznie, ráadásul nem is akármilyet, hiszen Raúl góljaira emlékeztetõ mozdulattal juttatta a hálóba a labdát. Rá is igaz, ami Jesére, hiszen minden alkalommal bizonyítja, hogy nem véletlenül van a Real Madrid elsõ csapatában.


 

Casemiro (7,5)
Alig 20 perc jutott neki, de õ is élt a lehetõséggel. Nagyon akar, hiszen õ az egyik jelölt Khedira helyettesítésére. Gyönyörû gólpasszt adott Moratának, nagyon jó meglátás volt ez a brazil középpályástól. Két szerelést is bemutatott, ráadásul lõtt egy kapufát is. Nem állítjuk, hogy jobb játékos, mint a német, de az látszik, hogy a labdakezelése sokkal kifinomultabb, és jobban tudja segíteni a támadásokat, bár ez egy brazil játékostól talán el is várható.

Játékvezetõ

Jesús Gil Manzano (8)
Jól tartotta kordában a mérkõzést, bár ebben a csapatok is segítségére voltak. A sárga lapokat nem szórta, összesen hármat mutatott fel, kettõt a vendég, egyet pedig a hazai oldalon. A mérkõzést befolyásoló hibája nem volt, egyszer ítélt tévesen lest, az Almería egyik támadásánál. Kívánjuk, hogy minden egyes mérkõzésen ilyen bírói teljesítményt láthassunk a világ egyik legerõsebb bajnokságában.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…