Egytõl egyig: Real Madrid – Galatasaray

Egy érdekes mérkõzésen szerezte meg a gyõzelmet a Real Madrid a Galatasaray csapata ellen úgy, hogy az elsõ félidõ közepétõl emberhátrányban játszottak a hazaiak. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a játékosok és a csapatok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (9,5)
A 26. perctõl emberhátrányban játszva, remek teljesítménnyel sikerült megszereznie a három pontot Ancelotti csapatának, ráadásul Cristiano Ronaldo nélkül. A Real Madrid a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét. Figyelemre méltó adat a helyzetek kihasználása, hiszen a csapat kilencszer próbálkozott kapura lövéssel, ötször el is találta a vendégek kapuját. Öt kaput eltaláló lövésbõl négy gól, az nem rossz mutató. Hiányérzetünk talán a vendégek találata miatt lehet, mivel az elkerülhetõ lett volna, ám egy ilyen mérkõzésen még ez is belefér. Büszkék lehetünk a csapatra!


 

Galatasaray (4)
Roberto Mancini csapata nem tudott felnõni a feladathoz, még úgy sem, hogy majdnem 70 perc erejéig emberelõnyben játszhattak. Ramos kiállítását követõen sem tudtak felpörögni, sõt, mintha visszább vettek volna a tempóból. Sem védekezésben, sem támadásban nem voltak kellõen hatékonyak. A tegnapi teljesítményük alapján nehezen tudjuk elképzelni, hogy továbbjutnának a csoportból úgy, hogy még vár rájuk egy Juventus elleni találkozó. A tréner 49. születésnapja tehát nem úgy telt, ahogy szerette volna.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Álvaro Arbeloa (9)
Furcsa ezt leírni, ám a tegnapi teljesítménye alapján egyértelmûen megérdemli. Gólt szerzett, gólpasszt adott, és volt még egy veszélyes lövése is. Védekezésben is kiemelkedõt nyújtott, hét labdaszerzés fûzõdik a nevéhez, valamint kétszer takarította el a labdát az ellenfél elõl. Talán sosem volt még ilyen jó meccse a Real Madrid mezében, de azt kívánjuk, rosszabb se legyen soha.


 

Iker Casillas (7,5)
A kapitány sem játszott rossz meccset, ismét bemutatott egy hatalmas bravúrt, ráadásul a kapott gólról nem tehetett. Végig magabiztosan tette a dolgát, nem jegyezhettünk fel hibát a neve mellett. A hozzáállása dicséretet érdemel. Itt az ideje, hogy több mérkõzést játsszon, amire meg is lesz a lehetõsége, hiszen hamarosan indul a Király-kupa.

Sergio Ramos (3)
Nagy butaságot csinált, hiszen utolsó emberként nagyon figyelnie kellene az ilyen szituációkban. Umut Bulut ugyan rájátszott az esetre, de Ramos valóban fogta, így a kiállítás sajnos teljesen jogos volt, ám elkerülhetõ lett volna. Egyetlen piros lap választja el attól, hogy beérje Edgar Davidsot, aki jelenleg a legtöbb kiállítást tudhatja magáénak a Bajnokok Ligájában.


 

Pepe (7,5)
Jó mérkõzést játszott, bár a vendégek góljában sajnos benne volt. Még így is azt mondhatjuk, hogy jó formában van a portugál védõ, tényleg alappillére a védelemnek. A tegnapi mérkõzésen is bemutatott hat felszabadítást, valamint három szerelést is. Jól mozgatta a kiállítás után pályára lépõ Nachót is. Reméljük, sokáig tudja tartani jelenlegi formáját.

Marcelo (6,5)
Jól segítette a támadásokat a brazil játékos, viszont védekezésben nem tudott kiemelkedõt nyújtani, hiszen egy szerelés 74 perc alatt nem igazán jó védekezõ teljesítményt. Ennek ellenére érzõdött, hogy õ játszik, hiszen nagyon aktív volt a csapat bal oldala. Reméljük ezentúl elkerülik a sérülések, hiszen nagy szükség van a lendületes játékára.

Asier Illarramendi (7)
A biztos pont. Gyakorlatilag minden mérkõzésen ugyanúgy teljesít, soha nem lehet rá panasz. Hihetetlen, hogy ilyen fiatalon képes ennyire nyugodtan végigjátszani a mérkõzéseket, mindig a legegyszerûbb megoldásokat választva. Tegnap 90 perc alatt háromszor szerelte a Galatasaray játékosait, emellett rengetegszer volt játékban. Tõle szokatlanul most „csak” 84%-os pontossággal passzolt, de ezt sem érezte meg a csapat. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy õ a jövõ.

Casemiro (7)
59 percet adott Ancelotti a brazil játékosnak a bizonyításra, aki ismét élt a lehetõséggel. Végig nagy elánnal játszott, nagyon akart, és nem okozott csalódást, pedig ez volt élete elsõ Bajnokok Ligája mérkõzése. Hét alkalommal szerelte az ellenfelet, ami azt jelenti, hogy végre volt egy kiemelkedõ védekezõ teljesítmény is a középpályán. Bár sok passza pontatlanra sikeredett, még így is azt mondhatjuk, hogy jó mérkõzést tudhat magáénak. Szerintünk képes lesz helyettesíteni Khedirát.


 

Gareth Bale (7,5)
Tõle vártuk, hogy a hátára vegye a csapatot CR távollétében. Szabadrúgásgóljával ugyan részben betöltötte a portugál szerepét, de a játék többi elemében nem sikerült. Nem játszott rosszul, de messze van még attól a teljesítménytõl, amire Cristiano képes. Összesen háromszor próbálkozott kapura lövéssel, ezek közül csak egy alkalommal sikerült el is találnia a vendég kaput. Az eddigiek alapján azt mondhatjuk, hogy akkor a leghatékonyabb, amikor a példaképe is pályán van.

Isco (7,5)
Ha az egész mérkõzésen úgy játszott volna, mint a második félidõben, akkor magasabb osztályzat állna a neve mellett. Sikerült betalálnia, ráadásul nem is akármilyen gólt szerzett. A második játékrészben ismét lendületesen, jól játszott. A legutóbbi két mérkõzésen mutatott teljesítménye nagyon bíztató, reméljük ezentúl tartja ezt a szintet.

Ángel Di María (8)
Nagyon jól játszott az argentin szélsõ. Mióta Bale teljesen felépült, õ kicsit háttérbe szorult, de jelezte, hogy nem tûnt el, jelentkezik a kezdõcsapatba. Egy gól és egy gólpassz fûzõdik a nevéhez, valamint példaértékû hozzáállás. Egy kicsit több lehetõséget érdemelne, hiába van jó formában walesi csapattársa.

Jesé Rodríguez
A fiatal támadó teljesítményét ezúttal nem értékelnénk, mivel idõ elõtt kellett elhagyja a pályát, Ramos kiállítása miatt. 28 perc jutott neki, ám ez idõ alatt a csapat játéka még nem bontakozott ki, a spanyol játékos pedig kevésszer volt játékban, bár egy kapura lövést még így is jegyez. Ancelotti is elmondta, hogy sajnálja a kényszerû cserét, hiszen jó formában van a saját nevelésû játékos.

Cserejátékosok

Nacho (6,5)
A Ramos által hagyott ûr betöltésének érdekében lépett pályára. Õ sem okozott csalódást, hiszen gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a találkozót. Amit érdemes megjegyezni, hogy kevésszer volt játékban, így nem tudunk magasabb osztályzatot adni neki, bár négyszer így is tisztázott az ellenfél támadói elõl.

Xabi Alonso (6,5)
Casemiro helyére érkezett, hiszen emberhátrányban szükség volt a rutinjára. Nem igazán sikerült felvennie a mérkõzés ritmusát, kevésszer volt játékban, de így is sikerült 93%-os passzpontossággal befejeznie a mérkõzést. A következõ mérkõzésen minden bizonnyal kezdõként fog pályára lépni.

Daniel Carvajal
16 perc jutott a fiatal spanyol jobbhátvédnek, ráadásul a mérkõzés azon szakaszában, amikor már leült a meccs, így nem tudott õ sem maradandót alkotni, hiszen a labdával is nagyon keveset találkozott, így feleslegesnek tartjuk az értékelését.

Játékvezetõ

William Collum (9)
Teljesen korrekt módon vezette a találkozót a skót játékvezetõ, jól kézben tartotta a mérkõzést. Ramost teljesen jogosan állította ki, valamint Arbeloa is jogosan kapott sárgalapot mûeséséért. Jól mûködött együtt segítõivel is, így mindent összevetve nem lehet panaszunk rá.   

Ne felejtsétek el, hogy ezek szubjektív értékelések. Nem értesz egyet az osztályzatokkal? Írd meg a véleményedet a fórum megfelelõ topicjában! (Van, aki már megtette.)

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK