Egytõl egyig: Real Madrid – Celta Vigo

Kínkeservesen megszenvedett a három pontért Ancelotti csapata a Celta ellen. Az eredményt látva azt mondhatnánk, sima gyõzelem, de aki látta a mérkõzést tudja, hogy közel sem volt az. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Az elsõ félidei játék alapján nem érdemelne ennyit sem a csapat, mert az ívelgetésen kívül semmi elképzelésük nem volt a srácoknak arról, hogy mit is kellene csinálni. A második játékrész szerencsére jobban alakult, ami nagyban köszönhetõ Ancelotti változtatásainak is, de errõl majd késõbb. Az azért látszik, hogy jelenleg a csapat még több sebbõl vérzik, vannak lyukak, amiket nem ártana idejében betömni, ha komolyabb címre is pályáznak a Real Madrid háza táján. Mindent összevetve örülnünk kell ennek a gyõzelemnek, nagyon fontos három pont ez, de ettõl sokkal többet várunk a folytatásban.

Celta Vigo (7,5)
Minden tiszteletünk a spanyol kiscsapaté. Végig küzdötték a mérkõzést, egyetlen pillanatig sem adták fel. Veszélyes támadásokat vezettek, s bár a befejezéssel akadtak gondjaik, rengeteg problémát okoztak a hazai védõknek. A védelmük sem muzsikált rosszul, de a mérkõzés végére látszólag elfáradtak, és jöttek a hibák is. Ettõl függetlenül minden dicséretet megérdemelnek, hiszen nagyon megnehezítették a királyi gárda dolgát.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Luka Modric (8,5)
Óriásit küzdött. Jól mozgatta a középpályát, de remekül zárt vissza védekezni is, többször segítette ki védõtársait. A 90 perc alatt hét alkalommal szerelte az ellenfelet, valamint két felszabadítást is bemutatott. Ha mindez nem lenne elég, összesen 73-szor passzolt a társak felé, 93%-os pontossággal. A horvát középpályásnak nem ez az elsõ ilyen mérkõzése ebben a szezonban, és bátra kijelenthetjük, hogy most már a csapat egyig legjobbja.

Diego López (7)
Amint azt már említettük, a Celta ugyan sok támadást vezetett, de igazi veszélyt nem jelentettek támadóik, mivel a befejezések elkerülték Diego López kapuját. Mindössze egy alkalommal kellett védenie, igaz akkor nagy bravúrt mutatott be Charles lövésénél. A magasan érkezõ labdák esetében is magabiztosságot mutatott, jól együtt élt a játékkal.

Daniel Carvajal (8,5)
Õ az, aki versenybe szállhatott a mérkõzés legjobbja címért Modric mellett. Rengeteget volt játékban, jól segítette a támadásokat, valamint nagyot küzdött, amikor védekeznie kellett. Négy alkalommal tisztázott az ellenfél támadói ellen, valamint háromszor szerelte õket. Teljesítményét a mérkõzés végén megfejelte egy Cristiano Ronaldónak kiosztott gólpasszal is. Csak így tovább!

Sergio Ramos (7)
Végre nem töketlenkedett azt az arcát mutatta, amit az elmúlt másfél hónapban láthattunk. Azt fontos megjegyezni, hogy még közel sem a régi, de legalább most egyetlen gólt sem kapott róla a csapat, és viszonylag jól látta el a védõmunkáját is. Négy szerelést és két felszabadítást tudhat magáénak, emellett újra láthattuk azt is, hogy hatékonyan képes segíteni a támadásokat. Jól vette ki a részét a labdakihozatalokból, és szépen lépett fel a középpályára is. Reméljük elindul végre felfelé és nem áll meg.

Pepe (7)
Védekezésben egy kicsivel többet mutatott, mint társa, hiszen négy labdaszerzése mellett õ két tisztázást is fel tud mutatni. Õ is igyekezett segíteni a támadásokat, viszont ezt a feladatot Ramos sokkal hatékonyabban képes ellátni. Ettõl függetlenül folytatja remek sorozatát, hiszen ismét egy egész jó meccset tudhat magáénak, és továbbra is meghatározó szerepet játszik a csapat életében.

Marcelo (7,5)
Öt szerelés és négy felszabadítás. Ezt tudta felmutatni tegnap este a brazil bekk, ami védekezésben tõle szokatlanul jónak mondható. A támadásokat remekül segítette, s bár sokszor pontatlan volt, mégis rendre zavart tudott kelteni az ellenfél védelmében.

Xabi Alonso (4)
Rég játszott már ennyire rosszul és haszontalanul, nem meglepõ, hogy Ancelotti lecserélte a szünetben. Nagyon körülményes volt (bár ez az utóbbi idõben eléggé jellemzõ is rá), a védekezésbe sem tudott kellõen besegíteni, és a támadásokból sem vette ki a részét. Tõle szokatlanul nagyon pontatlanul játszott, passzmutatója az egyik legrosszabb volt a csapatból. Reméljük, nem az ilyen teljesítményekkel fogja kiérdemelni a szerzõdéshosszabbítást.

Ángel Di María (7)
Ismét kiemelkedett teljesítményével a csapatból, nagyon sokat melózott. Ha kellett, csúszott-mászott a labdáért, ugyanakkor lendületet vitt a támadásokba is. Mindez szép és jó, viszont reméljük, hogy következõleg pontosabban látja el feladatát, hiszen csak 79%-os pontossággal továbbította a labdát a társak felé.

Isco (4)
Rendkívül gyenge produkcióval rukkolt elõ tegnap este spanyolhon egyik legígéretesebb játékosa. Többször is említettük már, hogy nem vagyunk biztosak abban, képes lesz-e még olyan teljesítményre, mint amit a szezon elején bemutatott. Az eddig látottak alapján én nem hiszem. Keveset volt játékban, keveset mozgott, ráadásul nem tudta kiszolgálni a támadókat sem. Reméljük hamar túllép ezen a meccsen, és hamarosan a jobbik arcát láthatjuk.

Cristiano Ronaldo (8)
A mérkõzés egészét tekintve nem játszott jól, hiszen rendre rossz megoldásokat választott, de õ a gyengébb napjain is képes arra, hogy szerezzen két gólt. Duplájával átvette a vezetést a góllövõlistán, valamint megszerezte pályafutása 400. gólját. A 2014-es éve úgy kezdõdik, ahogy az elõzõt befejezte. Nekünk csak nézni kell a játékát és várni, hogy mikor dönt meg újabb rekordokat.

Karim Benzema (3)
Lehet, hogy többen is meg fognak kövezni ezért, de még a három pontot is nagyon jóindulatúnak érzem a francia csatár esetében. Ugyan szerzett egy gólt (vagy inkább a Celta védõje?), de kiábrándítóan teljesített tegnap is, ahogy azt már megszokhattuk tõle. Nagyon darabos, keveset mozog, a támadásokat nem segíti, inkább megakasztja (természetesen akaratán kívül). Ilyen csatárteljesítménnyel nagyon merész ötlet nekivágni a Tizedik megszerzésének.

Cserejátékosok

Asier Illarramendi (7)
A 46. percben váltotta Xabi Alonsót, és elmondhatjuk, hogy stabilizálta a középpályát. Nem csinált semmi különöset, csak pályára lépett és tette a dolgát. Ismét 90%-os pontossággal passzolt, és jól kötötte össze a védelmet a támadósorral. Lassan már nem a Real Madrid jövõjeként, hanem jeleneként fogják emlegetni.

Jesé Rodríguez (7)
Isco helyére érkezett a 62. percben. Végre nem tíz perc jutott neki. Ismét bizonyította, hogy hatalmas potenciál rejtõzik benne. Állandó veszélyt jelentett a vendégek kapuja elõtt, igyekezett minél jobban kiszolgálni a társakat. Õ adta a gólpasszt Benzemának is, ami a mérkõzés döntõ momentumának bizonyult. Kétség kívül, minden játékpercet megérdemel.

Gareth Bale (7)
Bár kevesebbet volt játékban, mint Jesé, még így is gólpasszt adott Ronaldónak a mérkõzés végén. Sebességének kihasználásával jól zavarta meg a Celta védõit, és volt egy veszélyes távoli lövése is. Reméljük, most már elkerülik a sérülések.

Játékvezetõ

Álvarez Izquierdo (4)
Egy játékvezetõi szempontból nem különösebben nehéz találkozón követett el több hibát is a sporttárs. Mezõnyben több alkalommal hozott ellentétes vagy téves ítéletet, és elmulasztott megadni egy büntetõt is a hazaiaknak Pepe fejesét követõen, az elsõ félidõben. A fegyelmezést lapok nélkül próbálta a lehetõ legtovább megoldani, de nem bírt a játékosokkal ilyen téren, így több sárga lap is elmaradt mindkét oldalon. Összességében ugyan nem befolyásolta a találkozó kimenetelét, de nem vezette jól a mérkõzést. Teljesítményén mindössze az javít, hogy asszisztensei az esetek többségében nagyon jól bírálták el a kétes les-nem les szituációkat.

 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…