Egytõl egyig: Real Madrid – Osasuna

Magabiztosan gyõzött hazai pályán a Real Madrid az Osasuna ellen, így ha teljesen nyugodtan nem is (két gól azért ledolgozható…), de elõnnyel utazhat a pamplonai visszavágóra. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Az elsõ félidõben a hazai gólon kívül sok említésre méltó esemény nem történt, amihez azért köze volt Ancelotti csapatának is, hiszen pontosan annyit adtak ki magukból, amennyire szükség volt. Nem erõltették meg túlzottan magukat, de a szörnyen gyengén játszó Osasuna ellen ez is elég volt. A második játékrészben jobban hajtottak a gyõzelemért Cristianóék, ám ha jobban koncentrálnak és kihasználják a helyzeteiket, akkor sokkal nagyobb arányú gyõzelmet is arathattak volna. Mindent eláruló adat, hogy a hazaiak 21 kapuralövésébõl csupán négy találta el a kaput. Az olasz mester megtalálta az egyensúlyt a csapatban, aminek örülünk, hiszen megfelelõ összhang volt a védõ és a támadó játékosok között. Reméljük ez fennmarad a jövõben is, de egy kicsit jobb helyzetkihasználást azért elvárnánk.

Osasuna (3)
Igazából nem tudunk rájönni arra, hogy pontosan mi volt a célja a vendégeknek a tegnap este folyamán. Sem támadásban, sem védekezésben nem alkottak értékelhetõt. A mérkõzés elejétõl kezdve visszahúzódtak védekezni, ekkor úgy tûnt, kontrákra rendezkednek be, ám a megszerzett labdákat csak felvágták a mezõnybe. Alig jutottak el a hazaiak kapujáig, amikor igen, akkor is nagyon gyenge befejezéseket mutattak be, amit azért annyira nem bánunk. Ha csak azt tekintjük, hogy mindössze két gólt kaptak, a védelmüket még tûrhetõnek is nevezhetnénk, ám aki látta a mérkõzést az tudja, hogy egyáltalán nem a védekezõ játékosokon múlt az, hogy nem lett nagyobb arányú vereség a vége.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Luka Modric (8,5)
Lassan már a mérkõzés elõtt is beírhatnánk nevét a mérkõzés legjobbja cím mellé, hiszen hétrõl-hétre remekül teljesít. Bombaformában van. Nagyon sok esetben õ teremti meg a különbséget a játékával. Képes úgy segíteni hajszálpontos passzaival a támadásokat, hogy közben a védekezésre is koncentrál. Tegnap is pont ezt mutatta be. Remek labdákat adott a társaknak, gólpasszal jutalmazta meg Benzemát, 90%-os pontossággal passzolt és négy labdaszerzése is volt. Azt hiszem, nem kell indokolni, miért õ a tegnapi meccs legjobbja.

Iker Casillas (5)
Gyakorlatilag nem volt dolga tegnap este. Nehéz így értékelni, hiszen az Osasuna csapata a kapujáig sem nagyon jutott el. Annál a pár beívelésnél, ami érkezett felé magabiztosságot mutatott, mást nem igazán lehet róla mondani. Nincs könnyû helyzetben, de azért jó érzés heti egy mérkõzésen a Real Madrid kapujában látni.

Álvaro Arbeloa (7)
Bármennyire meglepõ, a számok alapján védekezésben õ nyújtotta az egyik legkiemelkedõbb teljesítményt tegnap este. Hét alkalommal szerzett labdát a pamplonaiaktól, mindemellett próbált a lehetõ legtöbbet segíteni csapatán. Azok a képességek, melyek birtokában állnak, továbbra sem bizonyulnak elégnek ahhoz, hogy kivegye részét a támadásokból, azonban ha minden mérkõzésen legalább így teljesítene, mint tegnap, akkor egy szavunk sem lehetne rá.

Sergio Ramos (7)
Kevés védekezõ feladata volt, ám így is szerelt három alkalommal, valamint 3 tisztázására is szükség volt. Nagyon együtt élt a játékkal, többször lépett fel a támadásokkal. Jó párost alkottak tegnap Pepével, a labdakihozatalokat is kellõen segítették. Ismét egy jobb meccs Sergio neve mellett, reméljük, végre magára talál.

Pepe (7,5)
Modric mellett az egyik legkiegyensúlyozottabb játékos ebben a szezonban. Nagyon kellemes csalódás Pepe idei játéka mindenki számára, és tegnap is azt nyújtotta, amit Ancelotti irányítása alatt már megszokhattunk tõle. Védekezésben nagyon stabil teljesítményt tudhat magáénak, s bár tegnap neki sem volt túl sok dolga, 6 szerelést és négy felszabadítást még így is bemutatott. Azt kívánjuk, hogy remek formája nagyon sokáig tartson még.

Marcelo (6,5)
Ugyan labdaszerzésben és szerelésekben jeleskedett, a támadásokhoz hiába akart, most nem tudott annyit hozzátenni, mint amit tõle megszokhattunk. Sokszor rossz megoldást választott, valamint beívelései sem voltak pontosak. Ettõl függetlenül nem játszott rossz mérkõzést, de láttunk már tõle sokkal jobb teljesítményt is.

Asier Illarramendi (7)
Neki sem ez volt a legjobb meccse a Real Madridban, de mindenképp ki kell emelnünk a tegnap esti szûrõmunkáját. Nyolc labdaszerzést mutatott be a középpályán, amihez hasonlót nem gyakran látunk a Real Madrid védekezõ középpályásaitól. A mérkõzést nézve az volt az ember érzése, hogy a megszokottnál pontatlanabb a játéka, ám még így is 91%-os pontossággal passzolt. Azért valljuk be, nem rossz, ha gyengébb napjain is majdnem minden passza sikeres.

Gareth Bale (6,5)
Próbáld lendületesen és jól játszani, de messze elmarad még csúcsformájától. A walesi szélsõ nagyon pontatlanul játszott az Osasuna ellen, de talán a szerepköre sem az volt, mint máskor (erre csak Ancelotti tudna választ adni). Kevesebbet tudott most hozzátenni a támadásokhoz, mint támadótársai, de örömmel töltött el mindannyiunkat az a néhány csel, amivel rendesen megetette a pamplonai játékosokat.

Jesé Rodríguez (7,5)
Ancelotti a kezdõcsapat tagjaként számított a fiatal sajátnevelésû játékosra, aki ismét nem vallott szégyent. Lendületesen és jól játszott, emellett még gólt is szerzett. Sokszor, ha nem lenne önzetlen, hanem elvállalna egy-két lövést, akkor még eredményesebb lehetne, de ezt tudjuk be annak, hogy fiatal csikóként még ki kell szolgálnia idõsebb társait.

Cristiano Ronaldo (6)
Nem játszott jól. Nem is igazán emlékszem, hogy utoljára mikor volt ennyire gyenge mérkõzése. Akarni akart, de szinte semmi sem jött össze neki, még Bale gólba tartó lövése is kipattant róla. Fortuna nem volt vele tegnap este, de inkább egy ilyen mérkõzésen muzsikáljon gyengébben, mint egy sokkal fontosabb találkozón.

Karim Benzema (8)
Végre. Végre igazi csatárteljesítményt láthattunk a Real Madridban. A francia támadó jól játszott, sokat mozgott, mindemellett gólt is szerzett. Tegnap nem egy gyáva kisgyerek képét keltette az emberekben, hanem egy önbizalommal teli Real Madrid játékosét. Minden meccsen minimum ezt a teljesítményt várnánk el tõle, és nagyon reméljük, hogy fog még sok hasonlót nyújtani a szezon során.

Cserejátékosok

Isco (5)
A 70. percben váltotta Jesét, de nem alkotott semmi maradandót. Sokszor felesleges és buta megoldásokat választott, egyáltalán nem tudta megváltoztatni csapata játékát. Reméljük elindul felfelé, mert az elmúlt hetek teljesítményétõl sokkal többet várunk.

Álvaro Morata
Tíz percet kapott, de ez nagyon kevés idõ ahhoz, hogy értékelni tudjuk. Volt egy szép kapura tartó lövése, de egyéb megmozdulásra nem volt elegendõ a pályán töltött ideje.

Casemiro
Õ mindössze három percet kapott Ancelotti mestertõl, amely idõ alatt tényleg nem lehet semmit csinálni. Összesen három labdaérintése volt, ez pedig kevés az értékeléshez.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…