Ancelotti: Csak akkor változhat a kapus-felállás, ha valamelyikük rossz formája erre okot ad

Carlo Ancelotti a napokban meglehetõsen beszédes volt, szokásos mérkõzés elõtti nyilatkozata mellett egy rádiónak is nyilatkozott, így elég sok információt tudhattunk meg tõle. A meccs elõtti interjúból például azt, hogy amíg mindkét kapus ilyen jó formában van, a Diego – bajnokság, Iker – BL és kupa felállás nem változik.

A hátrány csökkentése a vezetõ csapatokkal szemben: „Csökkenthettük volna már a hátrányunkat velük szemben korábban. Számunkra nagyon fontos, hogy a szezon elsõ felét is az élen zárjuk. Az Espanyol nem könnyû ellenfél, hazai pályán meglehetõsen veszélyesek.”

Kinek a gyõzelmének örülne jobban, az Atléticóénak vagy a Barcáénak? (Az interjú még tegnap készült, a mérkõzés azóta 0-0-s döntetlennel zárult. – a szerz. kieg.) „Nem igazán preferálom egyiküket sem. A bajnokság megnyeréséhez néhány nagyon erõs csapaton keresztül vezet az út. A Barcelona jó szereplése nem újdonság, de az Atlético mindenkit meglepett a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában a remek felkészültségével. A szezon megnyeréséhez mindkettõjüket felül kell múlni.”

Miért nem kap Morata sok játékpercet? Mi hiányzik belõle? „Semmi. Ez csak a helyért folytatott küzdelem kérdése. A Real Madridnál ez így mûködik.”

Morata távozásának lehetõsége: „Nem beszéltem vele errõl. Nem érdeklõdött iránta senki, de ha jönne is egy klub, hogy megkeressen minket ezzel kapcsolatban, a válaszunk egyszerû és egyértelmû lenne: nem eladó, nem megy sehova.”

Xabi Alonso szerzõdéshosszabbítása: „Nem mondtam neki semmi különöset. Maradni akart, a klub számára pedig õ egy fontos játékos. Mindenki azt akarja, hogy itt folytassa, meghozta a döntését, most pedig mindenki elégedett.”

Xabi a nevezettek között: „Visszatért a keretbe. Meglátjuk, holnap hogy érzi magát, aztán eldöntjük, hogy kezdõ lesz-e. Vannak kétségeim a kezdõt illetõen, holnap döntök majd a végleges csapatról.”

Aranylabda: „Az elmúlt évben a legjobban teljesítõ játékos Cristiano volt. Ez elég egyértelmû. Cristiano tehetsége és profizmusa miatt is egyedülálló, emellett rendkívül kiegyensúlyozott.”

Diego López kihagyta az edzést: „Volt egy kis problémája, valamiféle gyomorbaj, de szerintem játszani fog. Ha õ nem, akkor Iker.”

Akkor változik a kapusokkal eddig tapasztalt felállás? „Nem fog változni. Amikor Diego bevethetõ, akkor õ véd a bajnokságban. Ha valamelyikük formája erre okot ad, akkor esetleg elgondolkodom a változtatáson, de jelenleg mindketten remekül teljesítenek.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK