Egytõl egyig: Osasuna – Real Madrid

Bár a mérkõzés nem volt túl szórakoztató, a Real Madrid kétgólos sikert aratott Pamplonában, így a Király-kupa negyeddöntõsének vallhatja magát. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Már itt, a legelején szeretném leszögezni, hogy a hét pont nem a csapat játékának, hanem igazából a továbbjutásnak, és a gyõzelemnek szól. Nem játszott jól a királyi gárda tegnap este, sõt, igazán unalmas mérkõzést láthattunk. Mindent eláruló statisztikai adat, hogy Ancelotti csapata a 90 perc alatt összesen kilenc alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, de a hazaiak kapusának csak négy esetben kellett közbeavatkozni. Nagyon rég láthattunk olyan meccset, ahol ennyire kevés lett volna a próbálkozások száma. Fontos azonban megjegyezni, hogy a védelem továbbra is jól teljesít, ismét sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkõzést, immár zsinórban negyedik alkalommal. Nem érdemes sokkal többet mondani a vendégekrõl, szidni sem szabad õket, hiszen minimális erõfeszítéssel, simán gyõzedelmeskedtek az Osasuna csapata ellen, így jövõ hét kedden már a negyeddöntõben nézhetnek farkasszemet az Espanyol csapatával.

Osasuna (5,5)
Nem játszott jól a hazai csapat, de azt sem lehet mondani, hogy ne próbáltak volna megtenni minden tõlük telhetõt azért, hogy mentsék, amit menteni lehet. Egyéni hibák akadtak bõven, gondoljunk csak Cristiano Ronaldo góljára, de csapatként túl sok rosszat nem lehet mondani a vendéglátóról. Próbáltak a lehetõ legszûkebben védekezni, és veszélyes támadásokat is vezettek, árulkodó adat, hogy 14 alkalommal vették célba Iker Casillas kapuját, igaz, csak négyszer kellett hárítania a Real Madrid csapatkapitányának. Ettõl függetlenül nincs miért szégyenkezniük, hiszen nagyon rég fordult már az elõ, hogy a soros ellenfél többször lõjön kapura, mint a Real Madrid.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Pepe (8,5)
Már megint a portugál védõ… Elképzelhetõ, hogy nélküle nem így alakult volna tegnap az eredmény. Pepe rengeteg labdát blokkolt, fontos szerepe volt abban, hogy a hazaiak nem szereztek gólt. Kilenc alkalommal szabadított fel a védelem közepén, ami elismerésre méltó. Szokásához híven most is veszélyes tudott lenni az ellenfél kapuja elõtt is, több alkalommal lépett fel a támadással. Örömmel tölt el minket, hogy már hosszú ideje ilyen jó formában van, reméljük még nagyon sok góltól menti meg ebben a szezonban (és késõbb is) a csapatot.

Iker Casillas (8)
Bár a csapatnak nem jár a taps érte, de végre ismét láthattunk Iker Casillas bravúrokat, amikre bizony ezúttal nagy szükség volt. Több alkalommal is remek védést mutatott be a csapat kapitánya, ezen kívül nagyon jól együtt élt a játékkal, többször is kisegítette védõtársait egy-egy felszabadítással. Jó volt újra látni, hogy nem felejtette el azt, ami a világ legjobb kapusává tette.

Álvaro Arbeloa (6,5)
Panaszunk ugyan nem lehet rá, de hozta azt a semmit, amit már megszokhattunk tõle (kivéve egy-két olyan meccset, amikor valamilyen csoda folytán remekül játszik). Semmi extrát nem csinált, sem védekezésben, sem támadásban, viszont 95%-os pontossággal passzolt (de tegyük a szívünkre a kezünket, ezek egyike sem kulcspassz volt…). Öt szerelést és egy felszabadítást mutatott be a kilencven perc során, amitõl láttunk már jobbat, ám ez elfogadható teljesítmény.

Sergio Ramos (7)
Nem játszott annyira jól, mint Pepe, ugyanakkor hibája sem sok volt. Öt alkalommal tisztázott a támadók elõl, valamint kétszer szerelte az Osasuna támadóit. Õ is igyekezett segíteni a labdakihozatalokat, valamint a támadásokat, amiért dicséretet érdemel.

Coentrão (4,5)
Nem ezzel a teljesítménnyel fogja elérni azt, hogy marasztalják õt a Real Madridban. Azért a megmozdulásért, amiért megkapta a második sárgáját, én õszintén és elfogultság nélkül rögtön pirosat adtam volna neki, nagyon buta és csúnya megmozdulás volt. Lehet ütemet téveszteni, el lehet késni, de akkor nem combon rúgná az ellenfelet. A kiállítástól eltekintve sem játszott jól, a támadásépítésekben fényévekkel elmaradt Marcelótól, valamint védekezésben sem mutatott sokat, mindössze négy felszabadítás fûzõdik a nevéhez.

Xabi Alonso (7)
Nem játszott rosszul a baszk középpályás, sõt, igazán ritka alkalom, hogy egy mérkõzésen hét labdaszerzést mutasson be a középpályán. Ami egy picit negatív az õ esetében, hogy csupán 84%-os pontossággal passzolt, ám fontos megjegyezni, hogy manapság már szinte mindig elmarad a tõle (régebben) megszokott 90% fölötti átlagtól. Volt egy veszélyes kapáslövése is, amibõl azért többet is el tudnánk viselni.

Asier Illarramendi (7,5)
Jó meccset tudhat magáénak Alonso tanítványa. Sokat volt játékban, sokszor ütközött a középpályán, viszont most az õ mutatói is eltérnek attól, amit tõle megszokhattunk. A fiatal játékos „csak” 80%-os pontossággal passzolt, reméljük ez csak egyszeri alkalom volt az esetében, viszont még így is õ adta a legtöbb pontos passzt a csapattársainak, ami jól jelzi, mennyit volt játékban.

Jesé Rodríguez (7,5)
Bár láttuk már jobban is játszani, nem mondhatjuk azt, hogy rossz lett volna a saját nevelésû játékos. 69 percet töltött a pályán, ám ez idõ alatt õ találkozott a legkevesebbszer a labdával, mindössze 23 alkalommal passzolt. Ettõl viszont fontosabb az, hogy amikor megindult, akkor nem tudták megállítani, elég volt neki egy villanás is, hogy gólpasszt adjon Di Maríának. Fontos még megjegyezni, hogy a támadójátékosok közül õ szerelte a legtöbbször az ellenfelet, összesen négy alkalommal, ami jól mutatja, hogy többször is visszazárt védekezni.

Ángel Di María (7,5)
Õ is kivette a részét a védekezésbõl, három alkalommal is szerelte az ellenfél játékosait, emellett hozta a tõle megszokott fáradhatatlan játékát, aminek végül gól lett az eredménye. Ettõl függetlenül meg kell jegyezni, hogy játéka még mindig nagyon sokszor pontatlan, ahogy tegnap este is (passzainak 78%-a volt pontos), ráadásul többször megy bele felesleges cselezgetésbe. Ezek nélkül sokkal értékesebb játékos lehetne.

Cristiano Ronaldo (8)
Meglepõ módon csak 62 percet töltött a pályán, ám látszott, hogy annak minden egyes pillanatát élvezte. Nagy teher esett le a válláról azáltal, hogy megnyerte az Aranylabdát, és játéka ennek köszönhetõen sokkal felszabadultabb volt, mint az elmúlt két mérkõzésen. Sikerült gólt szerezni (egy kevés szerencsével), amelynek köszönhetõen már minden sorozatban eredményesnek mondhatja magát ebben a szezonban is.

Isco (6,5)
Továbbra sem tud felpörögni, illetve nem képes a csapat játékát minõségben javítani. Nem ez volt a legrosszabb mérkõzése ugyan, de a legjobbtól is fényévekre van. Keveset volt játékban tegnap este, mindössze egy kulcspasszt adott, ami egy kreatív középpályás esetében nagyon kevés. Sokkal többet várunk tõle.

Cserejátékosok

Gareth Bale (5)
Ismét nem váltotta meg a világot. Fél órát kapott Ancelottitól, ezalatt mindössze kilenc alkalommar ért labdába, ami rettentõen kevés, igaz, Coentrao kiállítását követõen emberhátrányban játszott a csapat. Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ameddig nem csinál végig egy elõszezont a csapattal, addig nem is fogjuk látni a legjobb Gareth Bale-t.

Casemiro (5)
A walesi szélsõ után nem sokkal lépett pályára Casemiro, Xabi Alonsót váltotta. Ami dicséretet érdemel, hogy 30 perc alatt öt labdaszerzést és két felszabadítást is bemutatott, ez pedig elismerésre méltó.

Morata
Nagyon balszerencsés volt tegnap este. Megmondom õszintén, hogy láttam már egy pár futballmérkõzést életemben, de olyat még egyiken sem, hogy valaki így sérüljön meg. Egy fejelés után saját magát csapta arcon, aminek következtében bedagadt a szeme és látási problémái voltak, így a stáb úgy döntött, hogy ne folytassa tovább a meccset. Jobbulást kívánunk neki!

 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK