A jubileumok mérkõzése: Betis – Real Madrid (0-5)

A Real Madrid 5-0-s, elsöprõ gyõzelmet aratott a spanyol bajnokság 20. fordulójában a sereghajtó Betis ellen. A zöld-fehérek otthonában ezúttal könnyedén nyert a királyi gárda, amely így pontszámban beérte legfõbb riválisait, az FC Barcelónát, és az Atlético Madridot, sõt, utóbbit így már jobb gólkülönbségével meg is elõzte. És bár a matracosok és a katalánok holnap újra elléphetnek a Realtól, azért bizakodásra adhat okot, hogy egyikõjük sem néz könnyû meccs elébe: míg a Barcelona az otthon mindig kemény ellenfél Levantéhoz utazik, addig az Atlético a Sevillát fogadja vendégül.

A Real Madrid mai mérkõzésén többen is jubiláltak: Habfehér mezben Karim Benzema a 100. gólját szerezte, míg Marcelo a 250. mérkõzésén léphetett pályára. Emellett Ancelotti mester pályafutása 500. gyõzelmének örülhetett. Gratulálunk nekik!

Carlo Ancelotti:

A mérkõzésrõl, és Bale teljesítményérõl: “Minden a szájunk íze szerint történt, és ezért boldogok lehetünk. Sokkal nyugodtabb az ember, amikor így játszik a csapat. Mindig történhetnek rossz dolgok, de mi felkészültek voltunk, és kézben tartottuk a meccset. Bale ugyanúgy játszott ma, mint bárki más a csapatban: magas szinten, és rendkívül koncentráltan. Ezen kívül a védekezésben is remekül kivette a részét.”

Az ellenfélrõl: “A Betis megpróbált játszani. Amikor berúgtuk az elsõ gólt, a mérkõzés megváltozott. Több területünk lett, és ez nehézzé tette számukra a hátralévõ idõt.”

Arról, hogy a Real beérte az élen álló riválisait: “Ez a mérkõzés nagyon fontos volt számunkra, ugyanis szerettünk volna visszatérni az elsõ helyre. Lehet, hogy csak egy éjszakáig fog tartani, de ma este jól fogunk aludni.”

Végül a támadók és a középpályások teljesítményérõl: “Ronaldo, Bale és Benzema igen eredményesek voltak. Az egész csapat azon volt, hogy kiszolgálja õket, nagyon gyorsak voltunk elõl. Rengeteg lehetõségünk volt, és a középpálya támogatása remek volt, különösképpen Modricé.”

Álvaro Morata:

Mérkõzésrõl: “Nagyon fontos meccs volt számunkra a mai, hiszen az élen álló két csapat elõtt léphettünk pályára, és a dolgok hamar jól alakultak Cristiano góljával. Mindenképp gyõznünk kellett, így hátradõlve figyelhettünk volna, hátha pontokat veszítenek a többiek. Nagyon boldog vagyok, hogy betaláltam, de még inkább, hogy nyertünk.”

A jelenlegi helyzetérõl: “Minden velem kapcsolatos pletyka ellenére mondom, nagyon boldog vagyok itt, és maradni is akarok. Beszéltem az edzõvel és a klubbal, és minden áldott nap beszélek errõl a csapattársaimmal is. Ha kapok néhány perc lehetõséget, hogy segítsem a csapatot így vagy úgy, az nekem megfelel, de még jobb lenne, ha ennél is többet kapnék. Sok mindent beszélnek, de én maradni akarok, keményen dolgozni, és fejlõdni. Itt vagyok mióta az eszemet tudom, és ez a legjobb csapat a világon. A legjobbak itt vannak, és én segíteni szeretnék, amikor szükség van rám.”

Végül az elõzõ meccsen elszenvedett sérülésérõl: “Egy kicsit rosszul éreztem magam. Nem akartam elhagyni a pályát, de nem láttam semmit a fél szememmel, így le kellett jönnöm. De most már készen állok segíteni a csapatomat, bármi módon.”

Marcelo:

Mérkõzésrõl: “Azt gondolom, saját magunknak tehetjük nehézzé, vagy könnyûvé az adott mérkõzést. A listavezetõk elõtt játszhattunk, és így nagyon keményen kellett küzdenünk, hogy utolérjük õket. Jól megy a szekér, de nem nyugodhatunk meg, tovább kell küzdenünk és nyernünk a mérkõzéseinket.”

Arról, hogy a 250. mérkõzését játszotta a Real Madrid színeiben: “Ez egy beteljesült álom számomra, de csak arra tudok gondolni, hogy keményen dolgozzak, és címeket nyerjek a Reallal. A legnagyobb erõsségünk, hogy folyamatosan fejlõdünk.”

Forrás: Realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Alavés elleni keret - Brahim
Tovább

Az Alavés elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a holnapi bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin és KepaVédők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Nacho
Tovább

A 36. bajnoki cím ünneplése

A Real Madrid egy nagyszabású ünnepség keretein belül mutatta be 36. bajnoki címét a szurkolóknak. A blancók Valdebebasban…