A szurkolás nem az, amikor az ellenfelet gyalázod…

Áll a bál a Barcelona háza táján, amivel igazából nekünk nem is kellene foglalkoznunk, azonban megkerülhetetlen, hogy reagáljak azokra az összeesküvés elméletekre, melyek megjelentek az ellenfél drukkereinek körében ezen ügy kapcsán. Szubjektív véleménynyilvánítás következik…

Mint tudjuk, Sandro Rosell bejelentette lemondását, és már most szeretném leszögezni, hogy mindennek hátterében nem Florentino Pérez áll, ahogy azt nagyon sok ellendrukker szeretné, valamint egyenesen meggyõzõdéssel állítja. Fontos tudni, minden azzal kezdõdött, hogy Jordi Cases, a Barcelona egyik sociója (klubtagja) bírósági keresetet nyújtott be a katalán csapat elnöke ellen, amit késõbb Pablo Ruz bíró el is fogadott és úgy döntött, mélyebben kivizsgálja az ügyet. Cases állítása szerint Neymar ára valójában 95 millió euró volt, nem pedig a hivatalosan is bejegyzett 57,1 millió eurós összeg. Ezzel eddig semmi probléma nem lenne, de…

Az egészben nem csak az a felháborító, hogy a Barcelona akár ezt is megúszhatja (ne legyen kétségünk afelõl, hogy meg is fogja…), sokkal inkább az a hadjárat, amit a Real Madrid ellendrukkerei, egyfajta antimadridisták folytatnak Rosell lemondása, valamint a bírósági kereset elfogadása óta. Egyszerûen hihetetlen, hogy milyen lejárató cikkek jelennek meg a blancókkal kapcsolatban azóta, és az is, hogy ilyen elméleteket ki lehet találni. A Barcelona szurkolóinak meggyõzõdése, hogy mindennek hátterében nem más áll, mint a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez.

Bizonyos hírek szerint például Pérez befolyásos kapcsolatait használta arra, hogy a bíró elfogadja a keresetet. Itt befolyásos kapcsolat alatt természetesen politikai hátteret kell érteni. Egyszerûen érthetetlen, hogy ebbe miért kell belekeverni a Real Madrid elsõ számú emberét, hiszen mindenki tudja, hogy a Barcelona korábbi elnöke, Joan Laporta és Sandro Rosell kapcsolata már nagyon régóta romokban hever (Rosell például egy saját kiadású könyvvel támadta annak idején Laportát…). Ennek a pikantériája, hogy Laporta nagyon befolyásos politikai háttérrel bír Spanyolországban… Ez természetesen csak véletlen egybeesés, ahogy az is, hogy a feljelentõ úriembert helyiek „Laporta embereként” emlegetik. Ennek tudatában azt üzenném mindenkinek, akinek meggyõzõdése, politikai kapcsolatok állnak a kereset elfogadásának hátterében, hogy elõször a saját háza táján nézzen körül.

Nyilván annak is Pérez áll a hátterében, hogy a Barcelona legutóbbi mérkõzésére a megszokotthoz képest nagyon kevesen látogattak ki, valamint annak is, hogy a Neymar-féle átigazolás kapcsán az N&N cégnek átutalt majd’ 40 millió euró egy üres raktárépület címére bejegyzett cég számára került átutalásra… Nyilván azt is Pérez intézte el a politikai hatalmának köszönhetõen, hogy a letagadott, különbözõ szerzõdésekbe bújtatott összegek után jóval kevesebb adót kell fizetni, mintha az átigazolási összegként került volna leszámlázásra. Nevetséges.

A RAC1 újságírójának (Xavi Bosch) agyszüleményét, miszerint Pérez intézte el a Rosell elleni kereset elfogadását, a mai napon a Real Madrid hivatalos közlemény formájában tagadta. A közlemény szerint az állítás egyértelmûen hamis. A Real Madrid követeli, hogy az újságíró azonnal helyesbítsen, és világosítsa fel a médiát a félrevezetésrõl. Amennyiben ez nem fog megtörténni, úgy a Real Madrid és Florentino Pérez jogi útra fogja terelni a dolgot. A papírok már az ügyvédeknél vannak, akik a reakcióra várnak.

A továbbiakban én csak annyit szeretnék hozzáfûzni ehhez az egészhez (és remélem, ezt nagyon sok Barcelona szurkoló is olvassa majd…), hogy mielõtt a másikat próbálja meg elásni, elõször mindig nézzen körbe és rakjon rendet a saját portáján. Tisztában vagyok azzal, hogy Florentino Pérez sem egy szent, de elég a lejárató hadmûveletekbõl, elég abból, hogy mindig a Real Madrid a rossz, a fekete bárány. Elég volt. A saját csapatunknak való szurkolás nem abból áll, hogy az ellenfelet gyalázzuk. Lehet szurkolni békességben is, a másik megalázása nélkül, valamint el lehet fogadni, ha zûr van a saját csapatunk körül. Nem kell ujjal mutogatni másra.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK