Elrontotta a jelentését a bíró, ez a Realnak kedvezhet

A vasárnap esti Athletic Bilbao elleni bajnokin Miguel Ángel Ayza Gámez játékvezetõ kiállította Cristiano Ronaldót. A véleményes bírói döntést követõen a Real Madrid nem sokat habozott, már ma reggel nekilátott a fellebbezésnek, és ebben a bíró mérkõzés utáni jelentése a királyiak kezére játszik.

Ayza Gámez mérkõzés utáni jelentésében a következõ olvasható: “A 75. percben Cristiano Ronaldót kiállítottam a következõ indokkal: arcon csapta egy ellenfelét, amikor a labda már nem volt játékban.”

Ugyanakkor a felvételek tanúsága szerint a labda bizony játékban volt, amikor Carlos Gurpegui arcába, mondjuk úgy legyintett Cristiano.

Továbbá a bíró nem nevezte meg, melyik játékosra gondolt, akit Ronaldo “megütött“, így akár lehetett volna Ander Iturraspe is, akivel bár szintén volt konfliktusa a portugálnak (lásd a képen), ott azonban a legdurvább jelzõ amit Ronaldo mozdulatára lehetne aggatni, a megsimogatta lenne.

Mindezekért a hibákért elvileg a Madrid elkerülhetné a piroslapot követõ szankciókat, de a mindentlátó Ayza Gámez jelentésében szerepelt egy úgynevezett egyéb rovat is, melyben a valenciai bíró feljegyezte: “Miközben Cristiano Ronaldo sétált le a pályáról, a kezével saját arcát csapkodta, és közben a negyedik játékvezetõ felé nézett.” Ez a gesztus Spanyolországban nagyjából annyit tesz: “Van vér a pucátokban!”. A Marca szerint ez a mozdulatsor akár két meccses eltiltást is eredményezhet Ronaldónak. Persze ez lehet, hogy csak egy újabb szenzációhajhász próbálkozás a spanyol lapoktól, hiszen könnyen lehet, hogy Cristiano csak imitálta, mit követett el, ezzel kinyilvánítva nem tetszését az ítéletrõl, ami pedig aligha lehet büntetendõ cselekedet.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága szerda reggel ül össze eldönteni, milyen súlyos legyen Cristiano büntetése. Legjobb esetben semmissé tehetik az ítéletet.

Forrás: AS, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK