Egytõl egyig: Real Madrid – Atlético Madrid

Jó iramú meccsen mutatta meg tegnap este a királyi gárda, hogy melyik csapat is Madrid igazi ura. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.
Csapatok

Real Madrid (9)
Minden téren felülmúlta ellenfelét a királyi gárda! Ancelotti fiai láthatóan óriási bizonyítási vágytól fûtve léptek pályára a szerda esti találkozón és végig kézben tudták tartani a mérkõzést. A Real Madrid 71%-ban birtokolta a labdát és összesen 20 lövéssel próbálkoztak a játékosok, melyek közül 9 talált kaput, 7 tévesztett célt és 4 halt el a vendég futballisták blokkjaiban. Nagyon fontos statisztikai adat a passzok száma, amiben szintén magasan verte ellenfelét a fehér mezes csapat, 584 passz ellenében mindössze 235 Atlético átadás áll. Azt is fontos megjegyezni, hogy ezt a magas számot még értékesebbé teszi az a mutató, hogy Ronaldóék 89%-ban pontosan tudták továbbítani a játékszert. A szerencsésnek nevezhetõ találatok ellenére kijelenthetõ, hogy a csapat jó teljesítményt nyújtott és ilyen arányban is megérdemelt sikert aratott.

Atlético Madrid (3)
Simeone fiai nem tudták bajnoki formájukat a tegnap esti kupa csatára is átmenteni. A középpályán nehézkesen jutottak át és Casillas kapujára szinte teljesen veszélytelenek voltak. Diego Costa színházba vagy filmvászonra illõ kirohanásain kívül szinte semmit nem mutatott és a stabilnak hitt védelem sem volt a helyzet magaslatán. Nem csak a labdabirtoklásnál tapasztalt alacsony százalék (29%), hanem a mindössze 235 átadás is azt mutatja, hogy gyengén teljesítettek a vendégek. Ha ehhez hozzávesszük, hogy passzaiknak csak 67%-a volt pontos és, hogy 8 lövésükbõl mindössze 3 talált kaput, akkor egyértelmûen megállapítható, hogy messze elmaradt a várttól a piros-fehér csíkos mezes alakulat teljesítménye.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Ángel Di María (9)
Gólt szerzett (még ha végül nem is neki adták) és két gólpasszt adott az argentin válogatott játékos, önmagában is elég lehetne ennyi ahhoz, hogy valakit a meccs emberének válasszunk. Azonban Di María ennél sokkal többet tett, a tõle megszokott módon végigfutotta a mérkõzést, rengeteget dolgozott mind támadásban, mind védekezésben. Szinte az összes akcióból kivette a részét és remekül teremtett kapcsolatot a védelem és a támadó szekció között. Ismét bizonyította, hogy rendkívül hasznos és fontos tagja a királyi gárda keretének.

Iker Casillas (7)
Ugyan nem volt sok dolga a Real Madrid kapitányának, de végig együtt élt a játékkal és jól irányította a védelmet. Nem állították nehéz feladat elé, de az a tény, hogy kapuja 772 perce bevehetetlen, önmagáért beszél. Jelenléte láthatóan megnyugtatja a csapatot és jót tesz minden pályán lévõ játékosnak.

Álvaro Arbeloa (6,5)
A spanyol válogatott védõ összességében jó teljesítmény nyújtott, bár akadtak a kelleténél keményebb belépõi. Támadásban még mindig nem tudja hozni a Carvajaltól megszokott szintet, de ez valószínûleg így is marad. Védekezõ feladatait jól látta el és tõle ennyi pont elég volt.

Sergio Ramos (8)
Egy blokkolt lövés, négy tisztázás és három szerzett labda a neve mellett védekezésben. Remekül dolgozott össze Pepével a hátvédsorban és a támadásépítéseknél is rendkívül hatékony volt. Jó formában és magabiztosan játszik már meccsek óta, erre a Sergióra van szüksége a Real Madridnak.

Pepe (8)
Rendkívül higgadtan és magabiztosan futballozott. Ugyan összeszedett egy sárgát, de abban a szituációban ez megbocsátható bûn. Végrehajtott szerelést fontos szituációban, utolsó emberként és szerzett egy gólt. Összeállt a madridi védelem, melynek oszlopos tagja a portugál.

Coentrao (7)
Támadásban ugyan nem lehet összehasonlítani kreativitását Marceloéval, de jól megértette magát a társakkal és stabilan, jól oldotta meg védõ feladatait. Jól lépett be a játékba és 43 passza 98%-ban pontosnak bizonyult, ami az egész mezõnyt tekintve a legjobb passzpontossági mutató.

Xabi Alonso (6)
A válogatott középpályás sokat volt játékban, de sajnos sebességben nem tudja az elvárt szintet hozni. Fontos láncszeme Ancelotti rendszerének, de ismét csak szabálytalanságaival tudta észre vétetni magát, szám szerint 4 alkalommal faultolta az ellenfél játékosait, ami a legmagasabb szám az egész mezõnyt tekintve. Több pontos szerelésre és gyorsabb játékra kellene törekednie.

Luka Modric (7,5)
A horvát válogatott futballista a csapat motorja, Di Maríával egyetemben, szinte minden támadásból kiveszi részét. Jól forgatta a játékot és koordinálta a Real támadásépítését, 68 alkalommal passzolt, 93%-os pontossággal. A hibák általában a kulcspassz értékû átadásoknál csúsztak be, de így is kiosztott jó pár „forintos” labdát.

Jesé (8)
Egyértelmûen csapatunk legveszélyesebb támadója volt. Szinte minden párharcát megnyerte és komoly feladat elé állította az egész Atlético-védelmet. Cselezõ készségét tökéletes ki tudja használni, mind lendületbõl, mind álló helybõl veszélyes volt az egy-egy és a kettõ-kettõ elleni szituációknál. Jó meglátásai voltak és szép gólt szerzett. Nagy értéke lehet a jövõ Real Madridjának, ahogy ezt tegnap is bizonyította.

Cristiano Ronaldo (5,5)
Az aranylabdás klasszis ugyan a tõle megszokott módon sokat volt játékban, de nem tudott maradandót alkotni. Õ próbálkozott a csapatból a legtöbb lövéssel, öt kísérletébõl három talált kaput. Kissé talán rányomta játékára bélyegét a hétvégi kiállítás, de ennél jóval többet várunk a portugál szupersztártól. Reméljük, a kényszerû bajnoki pihenõ jót tesz neki és visszatalál a helyes útra.

Karim Benzema (3)
Észrevehetetlen, súlytalan, megjátszhatatlan… elsõre ennyi jut eszembe a francia válogatatott támadó tegnapi játékára visszagondolva. Sem a kapu elõtt, sem mezõnyben nem tudta hozni a minimálisan elvárt szintet. Ki kell mondani, hogy ez a játék nem méltó a Real Madrid elsõszámú csatárához. A kérdés csak az, hogy meddig mondhatja el ezt magáról Karim?

Cserejátékosok

Álvaro Morata (5,5)
20 percet kapott Ancelottitól, de nem tudott maradandót alkotni. Összesen hat passzra és egy lövésre vállalkozott, itt lett volna számára az esély, hogy a gyengén játszó Benzema helyére bejelentkezzen, de nem tudott élni a lehetõséggel.

Illarramendi (-)
Tíz perc jutott neki, Di María helyén. A középpálya stabilizálása volt a feladata, de ebben az idõszakban már nem igazán adott neki munkát az ellenfél.

Isco (-)
A nyáron szerzõdtetett játékos eggyel növelte pályára lépéseinek számát a Real Madrid felnõtt csapatában.

Játékvezetõ

Clos Gómez (6)
A sporttárs többnyire jól oldotta meg feladatát, egy büntetõ gyanús Arbeloa-Diego Costa találkozást leszámítva nem volt olyan ítélete, melyet valamelyik oldalról kifogásolhatnának. Jól érzékelte, hogy mikor kell elõvenni a sárga kártyát és ezt követõen is a meghúzott szinet tartva osztotta a lapokat. Mezõnyben ugyan akadt néhány tévedése, és asszisztensei sem segítették minden esetben tökéletesen, de kézben tartotta a meccset, ami a párharc elõéletének ismeretében nem egyszerû feladat. Az semmiképp nem róható fel neki, hogy a Pepe-Diego Costa duó néhány összecsapása rejtve maradt elõtte, hisz tudjuk jól “a bírónak nincsen videója”…
 

 

Forrás: penamadridista.hu; whoscored.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…