Egytõl egyig: Real Madrid – Villarreal

Bár nem ez volt a szezon legjobb meccse, mégis nagyon fontos gyõzelemre tett szert a Real Madrid, és mivel a városi rivális kikapott az Almería csapatától, így a királyi gárda ma estig biztosan a tabella legelsõ helyét foglalja el. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a játékosok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7,5)
Már az elején leszögezem, hogy csak azért nem jár a magasabb osztályzat, mert képes még ettõl is szebben játszani a csapat, valamint a két kapott gól is közrejátszik ebben. Ettõl függetlenül természetesen nagyon örülünk a gyõzelemnek, és én személy szerint óriási potenciált látok jelenleg ebben a keretben. Ancelotti csapatában tényleg mindenkinek megvan a helyettese. Támadásban nem igazán érzõdött Ronaldo hiánya, a Benzema, Jesé, Bale trió így is összehozott négy gólt. A középpálya talán súlytalanabb volt, mint az elmúlt néhány mérkõzésen. Itt felmerül az a kérdés, hogy vajon Alonso mellõzése miatt? A védelem teljesítményét viszonylag nehéz megítélni, hiszen a csapat kapott két gólt, azonban az egyik egy pontrúgásból született, a másik (ugyan hatalmas bomba volt), de elkerülhetõ lett volna. Láttunk már sokkal jobb teljesítményt a Pepe-Ramos párostól. Összességében viszont nagyon jó látni, hogy ennyire együtt van a csapat, és a 2014-es év kezdetének köszönhetõen ismét bizakodhatunk, hogy idén talán sikerül olyasvalamit véghezvinni, amire már mindenki annyira vár.

Villarreal (6)
Azt kell mondani, hogy Marcelino gárdája nem véletlen állt a tabella negyedik helyén a mérkõzés elõtt. Újoncként remek formában vannak, és a látottak alapján meg is érdemlik az európai kupák valamelyikében való szereplést. Bár a labdabirtoklás nem igazolja ezt az állítást, de mégis nagyon veszélyes ellentámadásokat vezettek. Tíz kapura tartó lövést láthattunk a vendégektõl, ezek közül három talált kaput, és jól tudjuk, kettõ alkalommal zörgött is a háló. A védelmük hagy kívánni valót maga után, különösen Bale-lel gyûlt meg a bajuk, aki rendszeresen el tudott menni a jobb szélen. Minden esetre bízzunk benne, hogy a Barcelona és az Atlético Madrid dolgát még megnehezíthetik ebben a szezonban, és örüljünk, hogy sikerült otthon tartanunk a három pontot.

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Karim Benzema (8,5)
Nagyon fontos, megnyugvást hozó gólt szerzett a mérkõzés végén, ráadásul az õ nevéhez fûzõdik a meccs második találata is. Nagyon hasznosan játszott, és bár nem volt sokat játékba, remekül mozgott el, hogy utat nyisson a szélsõk elõtt. Kiosztott két kulcspasszt is, ráadásul 91%-is pontossággal továbbította a bogyót a társai felé. Egy ilyen Benzemára van szükségünk a szezon most következõ, legfontosabb szakaszában.

Diego López (6)
Bár a csapat kapott két gólt, a Real Madrid hálóõre igazán egyikrõl sem tehetett. Kapus legyen a talpán, aki bármelyiket kifogta volna. A beívelt labdáknál magabiztosságot mutatott, amit fogni lehetett, azt fogta. A játékkal jól együtt élt, nem rajta múlt, hogy ne kapjon gólt a csapat.

Daniel Carvajal (7,5)
Tartja jó formáját a saját nevelésû jobbhátvéd. Folyamatosan robot fel-alá, védekezésben és támadásban is megfelelõ, gyakran kiemelkedõ teljesítményt nyújt. Így volt ez tegnap itt. Egyetlen rossz megoldása az volt, amikor kapura lövést választott visszagurítás helyett. Sokat volt játékban, 71 passzának 91%-a pontos volt, négy alkalommal szerelt és négy alkalommal tisztázott a kapu elõtt. Nagyon jó érzés a csapat soraiban tudni õt.

Pepe (7)
Öt szerelés és négy felszabadítás fûzõdik a nevéhez. Minden meccsen jellemzõ rá, hogy csúszik-mászik ha kell, tegnap sem volt ez másképp, de most nem érzõdött az a magabiztosság a középsõ védõpárosunkon, ami az elmúlt egy hónapban. Ettõl függetlenül nem mondható rossznak a teljesítménye, továbbra is az egyik legkiegyensúlyozottabb játékos a portugál.

Sergio Ramos (7)
Négy alkalommal szerelt, egyszer pedig tisztázott a kapu elõtt. Nem játszott rosszul, de védekezés szempontjából volt már sokkal jobb mérkõzése neki is. Pozitívum, hogy végre sárga lap nélkül fejezte be a mérkõzést. Érdekesség, hogy rengeteget volt játékban, õ adta a legtöbb passzt a mérkõzésen, és mindezt tette 89%-os pontossággal. Keresztlabdái, hosszú indításai élményszámba mentek. 14 hosszú passza volt, és mind a címzettnél kötött ki.

Marcelo (-)
A brazil balbekket nem tudjuk értékelni, hiszen 18 percet töltött a pályán sérülése miatt, ezalatt pedig nem sok dolga volt. Reméljük, minél hamarabb felépül, hiszen nagyon nagy szükség van az õ játékára.

Luka Modric (8)
Újra hihetetlen mérkõzést játszott, amit a Bernabéu úgy hálált meg, hogy egy szögletnél felállva tapsolták meg a kicsi horvátot. Elképesztõ, 95%-os pontossággal passzolt, rengeteget volt játékban, fazont szabott a csapat játékának. Ha kell, védekezik, ha kell, akkor támad. Hihetetlen, hogy mennyit fut. Kétségkívül, az egyik legfontosabb építõeleme a jelenlegi Real Madridnak.

Asier Illarramendi (6,5)
Bár védekezésben nem nyújtott rossz teljesítményt (hét alkalommal is szerelt), de még nem tudja azt a teljesítményt hozni, amivel annyira stabil lenne a csapat középpályája, mint az elmúlt hetekben. Bár 95%-os pontossággal passzolt, az õ passzainak nagy része rövid átadás. Összesen 78 alkalommal továbbította a labdát a társak felé, de ezekbõl csak nyolc volt hosszú passz. Az egyszerûségre törekszik, de néha szükség lenne arra, hogy ne csak alibi passzokat osztogasson. Hozzáállására viszont nem lehet panasz, de szeretnék, ha sokkal bátrabb lenne.

Ángel Di María (7,5)
A villámléptû argentin most nem volt annyira jó, mint az elmúlt néhány mérkõzésen, de egyáltalán nem játszott rosszul. Ismét kiosztott egy remek gólpasszt Jesének, valamint nagyon sokat robotolt a középpályán. Volt több veszélyes lövése is. Érdekesség, hogy passzainak 89%-a ismét pontos volt. Úgy tûnik, hogy képes volt javulni, hiszen régen sokkal több eladott labda jellemezte.

Gareth Bale (8)
Õ is jelölt volt a mérkõzés legjobbja címre, hiszen góllal és gólpasszal járult hozzá a végeredményhez. Fontos azonban megjegyezni, hogy csak egy félidõnyi jó játéka volt, a második játékrészre eléggé eltûnt. Ezt most elnézzük neki, hiszen rengeteget segített a csapatán, azonban a jövõben ettõl több kell majd. Érdekes, hogy Ronaldo nélkül mintha jobb teljesítményre lenne képes.

Jesé Rodríguez (8)
Ismét gólt lõtt, valamint adott egy gólpasszt Benzemának. Hasonló cipõben jár, mint Bale, hiszen az elsõ félidõben nem nyújtott semmi kiemelkedõt, azonban játéka a második játékrészre feljavult. Óriási potenciál van benne, reméljük, hogy elég alázat lesz benne ahhoz, hogy továbbra is így végezze a dolgát, hiszen akkor a jövõ egyik meghatározó játékosa lehet. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy Ronaldo visszatérésével õ vagy Bale fog szerepet kapni a jobb oldalon.

Cserejátékosok

Fabio Coentrao (5)
Pechje volt, hiszen a sérült Marcelo cseréjeként lépett pályára a 18. percben, azonban õ is megsérült. Nem mindennapi eset. A mérkõzéshez nem tudott hozzátenni, összesen 10 labdaérintése volt.

Álvaro Arbeloa (6)
Õ volt a csere cseréje. A szünetben lépett pályára, de nem a saját posztján, hiszen ezúttal a bal oldalon volt rá szükség. Eléggé idegenül mozgott itt, a támadásokhoz a saját posztján sem tud igazán hozzátenni, nemhogy itt. A védekezést sem segítette, összesen egy felszabadításra futotta tõle. (Alibi) passzainak 94%-a viszont pontos volt.

Xabi Alonso (6)
Óriási ováció közepette lépett pályára a 68. percben, Ángel Di María helyett. A csapat védekezéséhez három szereléssel járult hozzá. Sokat volt játékban, hiszen közel 40 passzt osztott ki 25 perc alatt, mindezt 89%-os pontossággal. Biztosak vagyunk benne, hogy a kupameccsen kezdõ lesz.

Játékvezetõ

Jose Luis González González (7)
Összességében nem tudhat rossz mérkõzést magáénak a sporttárs, de nem is volt sok dolga, hiszen egy rendkívül kevés szabálytalansággal tarkított mérkõzést kellett vezetnie. A lapokkal jól gazdálkodott, akkor nyúlt hozzájuk, amikor igazán kellett. A partjelzõkkel jól dolgozott össze, a les szituációkat jól ítélték meg.

 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK