Egytõl egyig: Getafe – Real Madrid

Nem kellett túlzottan megerõltetnie magát a Real Madridnak, így is könnyedén elhozta a három pontot a kisebbik madridi csapat otthonából. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Ismét hozták a fiúk a kötelezõt. Minimális erõbefektetéssel sikerült megszerezniük a három pontot, gondosan ügyelve arra, hogy maradjon energia a következõ mérkõzésekre is. A királyi gárda 16 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, azonban Moyának csupán hétszer kellett védést bemutatnia. A csapat passzjátéka most nem mondható feltétlenül jónak, hiszen a passzok 81%-a volt csak pontos, ettõl azért feljegyezhettünk már jobb mutatót is. Jó látni, hogy a védelem ismét nem kapott gólt, valamint a támadósor is képes Ronaldo nélkül egészen jól mûködni, de nem szabad túlértékelni ezt, hiszen a Getafe egyáltalán nem nehezítette meg egyetlen csapategység dolgát sem. Örömmel tölt el minket, hogy a csapat továbbra is igen jó formát mutat, gyakran tetszetõs játékkal is szolgálnak a srácok. Reméljük, olyan sikeres lesz ez az év, amilyen sikeresen indult a Real Madrid számára.

Getafe (4)
Egy Getafe elleni mérkõzés elõtt valahogy mindig van bennem egy kis félelem, hiszen nem szokott egyszerû mérkõzést játszani egymással a két madridi csapat. Most azonban semmiféle problémát nem tudott okozni a hazai csapat a Real Madridnak. Ancelotti fiai gyakorlatilag azt csináltak, amit csak akartak. A Getafe egyetlen ponton sem volt képes felvenni a versenyt a legnagyobb madridi gárdával. A hazaiak kilenc alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel, de mindössze egyszer találták el López kapuját. Érdekesség hogy a maradék nyolc lövésbõl hét egyáltalán nem talált kaput, a védõknek pedig mindössze egyet kellett blokkolniuk. Ha továbbra is folytatja a csapat a már régóta tartó nyeretlenségi szériáját, akkor könnyen megeshet velük az is, hogy a szezon végén búcsúznak az elsõ osztályból, hiszen csak négy pont választja el õket a 18. helyezettõl.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Karim Benzema (8)
Nagyon úgy tûnik, végre állandósítani tudja jó formáját. A francia támadó ismét betalált, az egész mérkõzés során jól mozgott, amivel területet nyitott társai elõtt. Látszik rajta, hogy van önbizalma. Aki ezt kétségbe vonná, az gondoljon csak bele, korábban Benzema mikor vett át így egy labdát és juttatta a hálóba, ahogy tette ezt most a Getafe ellen? Egy ilyen Karimra van szükségünk a szezon ezen fontos szakaszában.

Diego López (6)
Összesen egy alkalommal kellett védést bemutatnia, tehát nem erõltette meg magát ma sem. A játékkal képes ugyanolyan jól együtt élni, mint Casillas, és bizony azt is láthattuk, hogy õ is tud bizonytalan lenni egy-egy középre ívelt labda alkalmával.

Álvaro Arbeloa (7)
Védekezésben ismét egész jó teljesítményt nyújtott a válogatott jobbhátvéd, hiszen hat szerelés és két felszabadítás fûzõdik a nevéhez. Jó hatással van rá Carvajal nagyszerû játéka, hiszen az elmúlt évekhez képest sokkal jobban teljesít, természetesen ami a védekezést illeti. A támadásokhoz továbbra sem tud hozzátenni semmit, és a helyében a kapura lövéseket sem erõltetnénk.

Pepe (7)
Két szerelést és hat felszabadítást mutatott be a 90 perc során, valamint volt egy nagyon csúnyán elmért labdája is, de becsületére váljék, hogy javította hibáját. Továbbra is azt mondhatjuk, hogy remek formában van, ami örömmel tölthet el mindenkit. Az igazán kemény mérkõzések még csak ezután következnek, ott pedig szükség lesz egy kõkemény, bombaformában lévõ Pepére.

Sergio Ramos (7)
Az elõzõ mondat Ramosra is igaz, annyi különbséggel, hogy míg Pepe az egész idényben kiválóan teljesít, Ramosra ez csak az elmúlt másfél-két hónapban igaz, de reméljük ezentúl így marad. A Getafe ellen öt alkalommal szerelte a hazai támadókat és négyszer tisztázott elõlük. Nagyon jól segítette a labdakihozatalokat, rengeteget volt játékban. Hosszú labdáinak nagy része ráadásul ismét pontos volt.

Marcelo (7,5)
Nagyon jó mérkõzést játszott a brazil balbekk, aki mind védekezésben, mind pedig támadásban hozta a tõle megszokott szintet. Elõbbiben nyolc labdaszerzés és két felszabadítás a mérlege, a csapat offenzíváihoz pedig több beadással és felfutással is hozzájárult, ráadásul egy gólpasszt is jegyzett. Továbbra is remek formában tehát a csapat „bohóca”.

Xabi Alonso (8)
Nagyon feküdt neki a Getafe lassú és körülményes játéka, így remekelni tudott a labdaszerzésekben a középpályán. Alonso tíz alkalommal szerelte a hazai támadókat, valamint kétszer felszabadított a kapu elõterében, ami nagyon jó mérleg a védekezõ középpályástól. Ami talán aggodalomra adhat okot vele kapcsolatban (sebességének csökkenése mellett), hogy passzmutatója már nagyon régen elmarad a tõle megszokottól, most is „csak” 87%-os pontossággal továbbította a bogyót társaihoz. Reméljük, hogy egy nagyobb csapat ellen nem õ fogja jelenteni a különbséget legalábbis nem negatív értelemben.

Luka Modric (7,5)
Kevesebbet volt játékban, mint azt tõle megszokhattuk, hiszen most csak 48 passza volt, melybõl 83% volt csak pontos. Ettõl függetlenül jól látta el dolgát a középpályán, jól mozgatta a csapatot. Ezen felül sikerült bevennie a hazaiak kapuját is, tehát feljegyezhetünk egy újabb jó mérkõzést a neve mellett.

Ángel Di María (7,5)
Ismét kitett magáért az argentin középpályás, aki egy újabb gólpasszal jelentkezett, ráadásul az õ nevéhez fûzõdik a legtöbb kulcspassz is a mérkõzésen, szám szerint négy. A védekezésbõl ugyan most nem tudta kivenni a részét, hiszen nem sikerült egyetlen labdát sem szereznie, de erre ez alkalommal nem is volt szükség.

Gareth Bale (7)
Nem mondhatni, hogy rosszul játszott, sõt, de sokkal többre is képes ennél. Az a problémám, hogy képes nagyon hosszú idõre eltûnni, mintha pályán sem lenne. Ettõl függetlenül ma is kiosztott egy gólpasszt, három kulcspassza is volt, ráadásul több alkalommal is szerelt: Látszik rajta, hogy nagyon akar, ami megsüvegelendõ, de fog õ ettõl még sokkal jobb mérkõzést is játszani.

Jesé Rodríguez (7,5)
Továbbra sem tudunk újat mondani róla, hiszen tartja elképesztõ formáját, és ismét sikerült betalálnia. Raúl óta nem volt ennyire tehetséges saját nevelésû játékosa a Real Madridnak, ebben szerintem mind egyetértünk. A gólján kívül õ is három kulcspasszal jelentkezett. Bármikor képes váratlant húzni és veszélyeztetni az ellenfél kapuját. Óriási tehetség.

Cserejátékosok

Isco (5,5)
Benzemát váltotta, körülbelül 20 percet kapott Ancelottitól. A labdával összesen hat alkalommal találkozott, maradandót most sem tudott nyújtani. Egyre jobban aggódunk az egyik legtehetségesebb spanyol játékosnak kikiáltott támadóért.

Asier Illarramendi (-)
Hétszer került hozzá a játékszer, de semmi említésre méltót nem csinált. Keveselljük a neki jutó idõt, több játékot érdemelne.

Casemiro (-)
A brazil középpályás hét labdaérintéssel büszkélkedhet, ezen kívül csak annyit lehet elmondani, hogy egyel növelte pályára lépéseinek számát a Real Madrid csapatában.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…