Egytõl egyig: Real Madrid – Elche

Mielõtt a Barcelona vereséget szenvedett a Sociedad otthonában, a Real Madrid könnyedén aratott háromgólos gyõzelmet az újonc ellen, így a tabella élére ugrott, és minden bizonnyal itt is fogja zárni a fordulót (kivéve, ha az Atlético hat góllal gyõzi le ma esti ellenfelét). Mi ismét megpróbáljuk mérkõzés képe alapján egy tizes skálán értékelni a játékosok és a csapatok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)
Nem erõltette meg magát különösebben Ancelotti gárdája, de nem is volt rá szükség, így maradt energia a hétközi Bajnokok Ligája mérkõzésre is. A támadósor ismét nagyszerûen mûködött, de hozzá kell tenni, hogy a Bale, Benzema, Jesé hármas remek támogatást kapott a középpályáról. A védelemnek nem volt túl sok dolga, de amikor kellett, magabiztosságukról tettek tanúbizonyságot a Real Madrid bekkjei. Bár túlértékelni nem szabad, hiszen komolyabb csapat ellen még nem küldték pályára ezzel a középpályával a csapatot, mégis örömmel tölt el, hogy Modric nélkül is meg lehet teremteni az egyensúlyt (még ha nem is olyan hatékony így a középsõ csapatrész). A Real Madrid egyébként 16 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, ebbõl hétszer találták el az Elche kapuját. Kellett most ez a mérkõzés, valamint a Barcelona veresége is, hiszen sokat jelenthet, hogy listavezetõként vág neki a csapat az idény legkellemetlenebb szakaszának, és az sem elhanyagolható, hogy Ancelotti nagyon sokat rotálta az elmúlt hónapokban csapatát, így a kulcsjátékosok lábában sincs annyi mérkõzés a szezon ezen részén, mint az elmúlt években. Reméljük, hogy mindez hozzásegítheti a Real Madridot több trófeához is.

Elche (5)
Nincs miért szégyenkeznie az újoncnak, hiszen nem futottak bele egy nagyobb zakóba a Bernabéuban, ráadásul nem elképzeléstelenül léptek pályára. Hátul nagyon betömörültek, mindenképp ki akarták védekezni a mérkõzést. Ennek fényében a támadásokra nem helyeztek túl nagy hangsúlyt, mindössze öt kapura lövéssel büszkélkedhetnek, de Diego Lópeznek csak kétszer kellett közbeavatkoznia. Elmondhatjuk, hogy a védelmük nem mûködött rosszul. Bár kaptak három gólt, egyiket sem védelmi hibából. Ami nem tetszett tõlük, hogy a második félidõ derekán többször is durva szabálytalanságokkal próbálták meg tördelni a hazaiak játékát. Ettõl függetlenül megérdemelnék, hogy bent maradjanak az elsõ osztályban, hiszen van a ligában tõlük sokkal fogalmatlanabbul játszó csapat is.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Ángel Di María (8)
Bár ezúttal nem szerzett gólt és gólpasszt sem adott, mégis a kis argentin tûnt ki leginkább játékával a mezõnybõl. Di María rengeteget hajtott, nagyon sokat volt játékban, folyamatosan veszélyeztette valamilyen módon az ellenfél kapuját. Többször is izzadhattak a védõk beadásai miatt, szögletbõl tekert egy kapufát, valamint a nevéhez fûzõdik a legtöbb kulcspassz a mérkõzésen, szám szerint négy darab. Nem rajta múlt, hogy nem lett nagyobb arányú gyõzelem a tegnapiból. Ancelotti megtalálta az argentin helyét, aki látszólag élvezi új szerepkörét, ebbõl pedig nagyon sokat profitálhat még a csapat.

Diego López (6)
Két kapura tartó lövést kellett hárítania, de egyik sem volt számára bonyolult feladat, tehát most sem dolgoztatták meg igazán. Érdekes adat, hogy többször hozták õt játékba a társak, mint Karim Benzemát, hiszen 20 passz fûzõdik López nevéhez, míg Benzemáéhoz csak 13 (ez nem a francia hibája, de errõl majd késõbb).

Daniel Carvajal (7)
Ugyan védekezésben nem kellett kiemelkedõt nyújtania, a támadásokkal sorozatosan felért, és beadásaival szinte mindig veszélyt teremtett az Elche kapuja elõtt. Gólszerzési lehetõség is adódott elõtte, de nem tudta beletenni a lábát Isco középre lõtt labdájába, pedig ha beleér, akkor nem igazán pattanhatott volna kifelé a labda. Örömmel tölt el az a teljesítmény, amit hétrõl hétre bemutat a saját nevelésû jobbhátvéd.

Pepe (7)
Neki sem volt hátul sok dolga, de amikor szükség volt rá, nem hagyta cserben csapatkapitányként sem a csapatát. A portugál hátvéd négy szerelést és három tisztázást mutatott be, valamint a nevéhez fûzõdik egy gólpassz is, hiszen õ ért a labdához, mielõtt Illarramendi a kapuba juttatta. Ebben az idényben (Modric mellett) talán az õ játéka a legnagyobb kellemes meglepetés mindenki számára.

Raphaël Varane (6)
Nagyon érzõdik a játékán a rengeteg kihagyás. Ahogy Ancelotti is mondta, vissza kell még nyernie az önbizalmát, ehhez pedig játékra van szüksége. Nem az a rettentõen magabiztos védõ, akit a sérülése elõtt láthattunk, a tegnapi mérkõzés során több alkalommal is középre tudták adni a labdát mellette. Mi biztosak vagyunk abban, hogy fog még azon a szinten játszani, ahogy korábban tette, de legyünk türelmesek. Egyelõre azt mondom, hogy komoly mérkõzéseken nem feltétlen kell erõltetni a játékát (remélem, hogy megcáfolja majd ezt az állításomat).

Álvaro Arbeloa (7)
Nem játszott rossz meccset a Real Madrid jobbhátvédje, aki most a bal oldalon szerepelt. A védekezéshez neki sem kellett sokat hozzátennie, a támadásoknál pedig nagyon igyekezett, igaz, még most sem az igazi a támadásépítésekben. Ami a legérdekesebb, hogy 43 passz fûzõdik a nevéhez, és mind a 43 pontosan célba ért. Ez még akkor is nagyon jó statisztika, ha a passzol 90%-a csak alibi passz volt.

Asier Illarramendi (7,5)
Õ töltötte be Modric szerepkörét a tegnapi mérkõzésen, és bár nem játszott annyira látványosan jól, mint a horvát, mégis jól oldotta meg a feladatot. Folyamatos mozgásban volt, ennek köszönhetõen a társak is sokszor játékba hozták, így az õ nevéhez fûzõdik a mérkõzés legtöbb passza. Nem hazudtolta meg önmagát, 89%-os pontossággal továbbította a labdát társai felé, de a védekezésbe is besegített, hiszen hat labdát szerzett a középpályán. Játékát egy (kicsit szerencsés) góllal koronázta meg. Én továbbra is tartom, hogy õ lehet Xabi utódja a Real Madridnál.

Xabi Alonso (6)
Nem ez volt a legjobb mérkõzése az elmúlt idõszakban. A támadásépítéseket nem tudta kellõképp támogatni, de a középpályás szûrésben sem jeleskedett, hiszen egy labdát sem szerzett. A passzainak pontosságán is érzõdik, hogy Xabi bizony öregszik, hiszen az elmúlt idõszakban a hosszú átadásainak általában csak körülbelül a fele pontos. Tegnap sem volt másképp, hét hosszú passzából csak négy találta meg a társat. Most belefért egy ilyen teljesítmény, de a jövõ hét egyik mérkõzésén sem fog. Reméljük azokra az összecsapásokra tartalékolt.

Gareth Bale (6,5)
Lehet meg fognak kövezni, de nem játszott jól tegnap a walesi szélsõ. Hatalmas bombagólt lõtt ugyan, de ettõl eltekintve nem volt jó mérkõzése. Keveset volt játékban, passzainak csak a 70%-a volt pontos, ráadásul egyetlen kulcspassz sem fûzõdik a nevéhez. Tudjuk, hogy sokkal több van benne, és bár örülünk a hatalmas góljának, ez tõle nem elég.

Karim Benzema (7)
Ahogy fent is említettem, õt hozták a legkevesebbszer játékba a társak, aminek az lett az eredménye, hogy õ mindössze 13 alkalommal passzolt. Ettõl függetlenül jó meccset tudhat magáénak, több kapura lövése is volt, két kulcspassz is fûzõdik a nevéhez, valamint remekül mozgott a pályán, amivel területet nyitott a társai elõtt. Végre látszik rajta, hogy van önbizalma. Örülök, hogy a szezon ezen fontos szakaszára lendül formába a francia támadó.

Jesé Rodríguez (6)
Ez a mérkõzés nem róla szólt. Keveset volt játékban, amikor nála volt a labda, akkor az Elche védõ állították meg (többször igen durván). Tõle szokatlan módon eléggé pontatlan volt, passzainak csak 74%-a volt pontos. Összesen két kapura lövés fûzõdik a nevéhez, de mindkettõ elkerülte az ellenfél kapuját. Voltak ugyan szép megmozdulásai, a lendületes játék most is jellemzõ volt rá, de ettõl sokkal többet tud, ezt már bizonyította.

Cserejátékosok

Isco (7)
Jesét váltotta a 74. percben, és végre képes volt lendületet hozni a csapat játékába. Alig 20 percet töltött a pályán, de gólt szerzett, több ízben is kiszolgálta társait, nem rajta múlt tehát, hogy nem született több gól a mérkõzésen. Reméljük, hogy jót tett ez a 20 perc az önbizalmának, és a továbbiakban egy régi-új Iscót láthatunk majd.

Álvaro Morata (4)
10 percet töltött a pályán, általában ennyi idõ alatt nem szoktam értékelni egy játékost, azonban most muszáj megtennem. A saját nevelésû játékos ismét bebizonyította (sajnos), hogy õ bizony soha nem lesz az új Raúl. Háromszor került ordító helyzetbe, azonban egyik ziccert sem tudta gólra váltani.

Casemiro (-)
A brazil játékos ismét növelte egyel a pályára lépéseinek számát, de a mérkõzés képén semmit sem változtatott már.

 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…