Egytõl egyig: Atlético Madrid – Real Madrid

Idegfeszítõ mérkõzésen játszott döntetlent a két legnagyobb madridi csapat, aminek köszönhetõen a Real Madrid biztosan a tabella élén zárja a fordulót. Mi ismét megpróbáljuk mérkõzés képe alapján egy tizes skálán értékelni a játékosok és a csapatok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6)
Egy eltaktikázott mérkõzés. Talán így lehetne a legegyszerûbben összefoglalni a meccset a Real Madrid szemszögébõl. Számomra érthetetlen, hogy Ancelotti miért Arbeloát és Coentraót nevezte a kezdõbe. Két olyan szélsõhátvédet, akik nem ütik meg a Real Madrid szintjét támadásban használhatatlanok, ez a támadószekció teljesítményében meg is látszott, hiszen az elsõ játékrészben a korai gólon kívül szinte alig akadt helyzete a vendég gárdának. A védelem közepe néhány megingástól (ami gólt is eredményezett…) eltekintve viszonylag jól teljesített, viszont az elmúlt idõben bivalyerõs középpályánkról ez már nem mondható el, hiszen a hazaiak úgy hatoltak át azon, mint kés a vajon. A középsõ játékrész gyengélkedésének köszönhetõen nagyon kevés labda jutott el a támadókhoz, akik így értelemszerûen nem tudtak helyzetbe kerülni. A kocka a 70. perc környékén fordult, a hazaiak talán elfáradtak, valamint Ancelotti mindkét szélsõhátvédjét lecserélte, melynek eredménye az lett, hogy a vendégek végül 15 kapura lövésig jutottak. Összességében az a véleményem, hogy könnyebb mérkõzés is lehetett volna, viszont örülök annak, hogy az Atlético favágó játéka ellenére senki sem szenvedett sérülést.

Atlético Madrid (7)
A magasabb pontszám kizárólag azért jár, mert támadásban sokkal többet nyújtottak a hazaiak, ráadásul nagyon meg akarták nyerni ezt a mérkõzést, amiért akár ölni és képesek lettek volna (szerencsére nem jött össze…). Megmondom õszintén, hogy nehezen tudom visszafogni magam a mérkõzés után… Az Atlético 11-szer lõtt kapura, Lópeznek négy alkalommal kellett közbeavatkoznia. Simeone csapatának jól mûködött a középpályája, valamint a védelem is nagyon jól zárt, amikor védekezésre kényszerült a csapat. Meg kell jegyeznem, hogy a hazaiak megérdemelten harcolnak a dobogó legfelsõbb fokáért, ez nem vitás, viszont a nagy akarat ellenére nem kellene mészárszékké alakítani a Vicente Calderón gyepét.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (7,5)
Összességében ugyan nem játszott csúcsformában a portugál világklasszis, de a gólja rengeteget érhet a végelszámolásnál. Kevesebb alkalommal került helyzetbe, mint általában szokott, de ennek okait már feljebb kifejtettem. A támadók közül ennek ellenére is õ volt a legveszélyesebb, hiszen a csapat kapura lövéseinek majdnem a felét magáénak tudhatja (szám szerint hetet), ráadásul a lába nem remegett meg a mérkõzés fontos szakaszában, így pontot tudott menteni csapatának.

Diego López (6,5)
Összességében nagyon felemás teljesítményt tudhat magáénak, hiszen voltak rendkívül fontos bravúrjai, ugyanakkor több alkalommal is a bizonytalanság jelei látszottak rajta. Nem állítom, hogy más biztosan fogta volna, de szerintem a második hazai gólban benne volt, mert hiába erõs volt a lövés, nem ment igazán jó helyre. Ennek ellenére köszönjük meg a nagy védéseit, hiszen hozzájárult a döntetlenhez.

Álvaro Arbeloa (5)
Újra olyan teljesítményt nyújtott, amely után csak egy jelzõ jut eszembe, ami Arbeloára illik: használhatatlan. Ha eddig csodálkozott azon, hogy miért nem kapott válogatott meghívót, remélem ezután nem fog. A támadásokban ismét teljesen használhatatlan volt, de most még a védekezésben sem jeleskedett, hiszen 71 perc alatt összesen egy szerelés és egy felszabadítást tudott felmutatni úgy, hogy az Atlético folyamatosan támadásokat épített a vendégek oldalán. Véleményem szerint hiba õt szerepeltetni a fontos mérkõzéseken.

Pepe (7)
Három labdaszerzés és hat felszabadítás fûzõdik a nevéhez, valamint elmondhatja magáról, hogy sokkal biztosabb lábakon állt ezen a délutánon, mint Ramos. Egy alkalmat eltekintve, amikor Costa mindkettejüket csúnyán becsapta, nem lehet panaszunk a teljesítményére. Pozitívum továbbá, hogy több alkalommal is igyekezett segíteni a labdakihozatalokat.

Sergio Ramos (5,5)
Ismét nem az „igazi” Sergio Ramost láthattuk, hogy Ancelotti szavaival éljek. Van egy olyan érzésem, hogy olyat már sosem fogunk látni, de azért játszatna mindig úgy, mint a hétközi Bajnokok Ligája mérkõzésen. Az elsõ gól az õ lelkén szárad, ráadásul könnyen nehezebb helyzetbe is hozhatta volna a csapatot, ha befújják büntetõnek a Costa elleni kétes szituációját. Ami a számokat illeti, a csapatkapitány két alkalommal szerzett labdát, valamint négyszer szabadított fel a kapu elõtt. Ami igazán elszomorít, hogy a csapat bár kevés gólt kap, de ha mégis beveszik a soros kapus hálóját, akkor sajnos gyakran köze van Ramosnak a találathoz.

Fabio Coentrao (5,5)
Számomra érthetetlen az õ szerepeltetése, hiszen azon kívül, hogy nem tud kellõ támogatást nyújtani a támadásokhoz, még meccshiányban is szenved. A védekezõ feladatit viszonylag jól megoldotta, hiszen ötször is tisztázott a saját térfelén, de nem rá volt ma este szüksége a csapatnak. Ha Ancelotti ma nem õt küldte volna kezdõként a pályára, akkor megkímélte volna attól, hogy újra kikezdje õt a média és a szurkolók.

Xabi Alonso (6)
Körülményessége és sebessége több alkalommal majdnem megbosszulta magát a mai mérkõzésen is. Többször említettem már, hogy veszélyes lehet a fontosabb mérkõzéseken az õ szerepeltetése, eddig beigazolódni látszik ez. Talán érdemesebb lenne Illarramendit pályára küldeni, hiszen lassan csak a rutinja szól már Alonso mellett, aki a támadásokkal nagyon ritkán ér fel, védekezésben pedig többször láthatunk tõle elkésett, ütemtévesztett belépõket. Az egyetlen pozitívum, hogy négy labdát szerzett a mérkõzésen, valamint háromszor takarította el a labdát a matracosok játékosai elõl, hozzájárulva a védõk munkájához. 

Luka Modric (6,5)
A horvát középpályás sokat hajtott a mérkõzésen, nagyon jól hozzájárult a csapat védekezéséhez, azonban messze elmaradt a támadásépítésekben nyújtott teljesítménye attól, amit az utóbbi idõben tõle megszokhattunk. Labdái többször pontatlanok voltak, ráadásul nem mindig a legjobb megoldásokat választotta. A passzmutatója alig jobb, mint 80%, ez pedig az õ esetében egyáltalán nem számít jónak.

Ángel Di María (6,5)
Neki sem ez volt a legjobb mérkõzése, de a meccs elején adott gólpassza élményszámba ment. Az argentin középpályás rengeteget hajtott, viszont így is csak egy szerelésre futotta az erejébõl, a támadásoknál pedig a lendülete most nem volt elég. Több alkalommal is belement a felesleges cselekbe, aminek az lett a végeredménye, hogy majdnem összetörték õt a keményen játszó Atlético játékosai.

Gareth Bale (5)
Azért nem kap kevesebb pontot, mert Arbeloától gyengébben nem játszott, viszont jobban sem… Körülbelül a 30 percben hallottam elõször a nevét, de utána is csak alig-alig volt nála a labda. Bár utóbbi nem az õ hibája, de amikor a játékszer hozzákerült, akkor sem tudott hozzátenni szinte semmit a csapat játékához. Bár a statisztikai oldalak szerint õ adta a gólpasszt Ronaldónak, mi ezt nem számoljuk asszisztnak, hiszen nem volt más, csak egy rossz labdaátvétel, amikor elpattant tõle a bogyó. 65%-os passzmutatójával kitûnik a csapatból, hiszen ez messze a legrosszabb mutató.

Karim Benzema (7)
Az õ gólja is nagyon sokat ér, ráadásul a támadók közül Ronaldo mellett õ emelhetõ még ki. Benzema sokat mozgott, nagyon akart, ismét a jobbik arcát mutatta. Több ízben is kapásból lõtte a labdát kapura, ráadásul nem is rosszul, amiért dicséretet érdemel, fõleg annak tudatában, hogy korábban mi lett a sorsa ezeknek a lövéseknek. Úgy néz ki, hogy tényleg megtalálta a helyes utat, maradjon is rajta!

Cserejátékosok

Marcelo (6,5)
30 perc alatt több labdaérintése volt, mint Coentraónak 60 minutum alatt, ráadásul láthatóan lendítette elõre a csapat játékát azzal, hogy be tudott kapcsolódni a támadásokba. A pályán töltött fél órája alatt több veszélyes beadása is volt, egyszerûen továbbra sem értem, miért most akarta õt pihentetni a mester.

Daniel Carvajal (6,5)
Hasonló a helyzet vele kapcsolatban is, mint Marcelóval. Lényegesen megváltoztatta a csapat játékát a pályára lépésével. Cristiano Ronaldo gólja elõtt õ szerzett labdát és gyötörte azt középre, amiért dicséretet érdemel.

Isco (6)
Carvajal után pár másodperccel lépett pályára Di María helyett, és sikerült lendületet vinnie a csapat támadójátékába. Végre pozitívan tudott bekapcsolódni a mérkõzésbe, ráadásul a cselei is sikerültek. Reméljük, hogy õ is megtalálja a jobb formához vezetõ utat.

Játékvezetõ

Delgado Ferreiro (0)
Ez egy nagy büdös NULLA. Ilyen játékvezetéssel nem lehet a spanyol elsõ osztályban bíráskodni. Már a mérkõzés elején ki kellett volna osztania több lapot, hogy visszafogja az indulatokat, azonban ezt nem tette meg, sõt, hagyta, hogy a játékosok agyonrúgják egymást. Számomra érthetetlen, hogy Diego Costa azon megmozdulását hogy nem jutalmazta lappal, amikor rácsúszott López lábára. Több les-nem les szituációt is kétesen ítélt meg. Egy ilyen kaliberû, indulatokkal teli mérkõzést nem lett volna szabad rábízni. Reméljük, hogy a jövõben jó messzirõl elkerüljük.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…