Ancelotti: Eljött az ideje, hogy legyõzzem a Barcelonát

Ancelotti 2004 óta nem nyert a Barcelona ellen, de bízik játékosaiban, akiknek már van tapasztalatuk legnagyobb riválisaik legyûrésében. Nem az egyéni különbségekben látja a siker kulcsát, sokkal inkább a csapatjátékban. Martino szerint döntõ fontosságú lesz a holnapi meccs, hiszen kilenc találkozóval a vége elõtt hét ponttal lemaradni szinte behozhatatlan hátrányt jelentene.

Carlo Ancelotti

Benzemának izomproblémái voltak. Jól van?
Jól van. Az egész keret rendben van. Benzema rendbe jött. A csapattal edzett, nem volt gond. Isco kicsit meg van fázva, de normális edzésmunkát végzett. Az egész keret jól van.

Ez egy döntõ fontosságú Clásico. Kisebb a nyomás a Madridon?
Ez egy fontos meccs. Mindig ugyanakkora a nyomás. A mérkõzés lényeges a bajnokság kimenetele szempontjából. Mindkét csapat számára kivételes.

Milyen meccsre számít holnap?
Az a tervünk, hogy a lehetõ legjobb formánkat mutatjuk meg a találkozón. Nagyon bizakodóak vagyunk. Most mindent el fogunk követni. Támadó futballt fogunk játszani. Együtt támadunk és együtt védekezünk.

Ez a játékosokról szól?
Mindkét csapatban vannak olyan játékosok, akik egymaguk képesek megnyerni meccseket. A különbség a csapatmunkában fog kijönni. Nem csak az egyéni különbségek fognak dönteni. Az a csapat fog nyerni, aki jobban játszik.

Megteszi a döntetlen is a Madridnak?
Nem. Nem gondolunk erre. Van egy kis elõnyünk, de mindent el fogunk követni a gyõzelem érdekében, ami lehetséges.

Elõnyös, hogy otthon játszhatnak?
Ez fontos segítség lehet, jelenthet egy kis elõnyt az, hogy hazai pályán leszünk.

A kezdõ a szokásos lesz?
Igen.

Változtat valamit a rutinon, mikor egy ilyen meccsrõl van szó?
Nyugodtan tekintek a meccsekre. Úgy fogunk készülni, ahogy mindig. Nincs szükség rá, hogy másként szóljak a játékosokhoz. Nekik több tapasztalatuk van a Barcelona elleni játékban, mint nekem. Normálisan készülünk a meccsre. Ezen a találkozón nagy a nyomás és a motiváció is. A lehetõ legnyugodtabb légkört kell megteremteni.

Neymarra készülnek? Pedróra? Vagy mindegy?
Mindegy. Nem változtatok semmin. Martino dönt majd. Tudjuk, hogy egy nagyon erõs csapat ellen kell játszanunk.

31 meccs vereség nélkül. Már csak ez a vizsga hiányzik?
Az elsõ meccsen nem játszottunk végig jól. Csak a meccs egy részében. A Bernabéuban 90 percig akarunk jól játszani.

Az elsõ meccsen Bale középre került támadóként. Most elõnyt jelenthet, hogy a szélen kap szerepet?
Ahhoz van hozzászokva, hogy a szélen játszik. Mostanra a csapat megtalálta az egyensúlyt. Nem fogunk semmi különösebb dolgot tenni ezen a meccsen. Jól van, nagyon jó kondícióban van. Biztos vagyok benne, hogy nagy meccset fog játszani.

Milyen Barçára számít?
Nagyon egyszerû a filozófiájuk. Van egy elképzelésük a játékról, nem hinném, hogy változtatni fognak. A Madrid is próbálja majd érvényesíteni a filozófiáját.

Vannak aggodalmai a középpálya kapcsán?
Ez egy nagyon fontos terepe a játéknak. Itt nyerheted meg a meccset. A középpályásaink már hosszú ideje nagyon jól szerepelnek. Bízom abban, hogy itt fogjuk megnyerni a mérkõzést.

Volt valami különleges felkészülésük Bale-lel, hogy fizikálisan is tökéletes legyen?
Nem végeztünk külön edzést. Elképesztõ adottságai vannak. Normális munkát végzett, mint a többiek.

Hogyan védekezik le Messit és Neymart?
Nagyon óvatosnak kell lennünk. Közös munka lesz. Nem egyéni kérdésekrõl van szó.

Cristiano most van a legjobb formában?
Nem ez a szezon legjobb formája, mivel az elején is ugyanilyen volt. Egyenletes a teljesítménye. Mindig a legjobb. Szenzációs szinten játszik.

Lelkileg meghatározó lehet ez a meccs a kupadöntõre nézve?
Ez egy másik sorozat. Azt hiszem, sokan elfeledik, hogy van még egy vetélytársunk, az Atlético, akik nagyon veszélyesek.

Követte a klasszikusokat a tévében?
Megvettem a jegyet, hogy láthassam ezt a meccset. Most nem kellett jegyet vennem, úgyhogy boldog vagyok. (nevet)

Személy szerint hogy érzi magát?
Ezzel a légkörrel hatalmas a motiváció és a nyomás. De ez az edzõi lét sava-borsa. Sok tréner szeretne most itt lenni, ebben a pillanatban. Nagyon boldog vagyok, hogy megélhetem. Igyekszem a lehetõ legkevesebb hibát elkövetni.

Már tíz éve nem nyert a Barcelona ellen, mióta 2004-ben a Milannal megverte õket. Függõben van ez az adósság?
Már el is felejtettem, hogy 2004 volt az utolsó. Most rajtam a sor, hogy nyerjek. Szerencsére vannak olyan játékosaink, akik már legyõzték a Barçát. Õk segíteni fognak abban, hogy átírjam a statisztikákat.

Hol lehet megtalálni a rést a Barcelonán?
Minden csapatnak vannak gyengeségei. A nagy csapatok legyõzéséhez az kell, hogy minden téren feléjük kerekedj. Nem látok komoly hiányokat. Irányítanunk kell a játékot.

Gerardo „Tata” Martino

Egy tökéletes meccs?
Jól kell játszani, birtokolni kell a labdát, jól kell kidolgozni a helyzeteket, nem szabad elveszíteni a labdákat, melyekbõl kontrákat indíthat a Madrid, szükséges elkerülni az egy-egy elleni helyzeteket Bale és Cristiano esetében, s a belsõ területeken irányítani kell a játékukat.

Ez az utolsó lehetõség?
Igen, ez. Kilenc meccs van hátra, nem ugyanaz egy pontot ledolgozni, mint hetet. A nagy csapatok nem követnek el ennyi hibát. A döntetlen nem jó eredmény. Meglátjuk, mi lesz, de most nyerni kell.

Mi a helyzet Neymarral?
A Manchester City ellen jó meccset hozott. Szeretném leszögezni, hogy Neymar egyike a világ öt legjobb játékosának, Messi, Cristiano és mások mellett. Nincs szükség sem egy, sem egy fél, sem tíz meccsre ahhoz, hogy bebizonyítsa a képességeit. Azon vagyok, hogy ne úgy kezeljék, mint egy játékost a sok közül, mert nem az.

Ott a többi sorozat is.
A kupadöntõnek semmi köze ehhez, a BL-ben pedig megkaptuk Európa jelenlegi három legjobb csapatának egyikét. A hátralévõ idõszak nagyon feszített lesz. A döntõ fontosságú pillanatok a legjobbak.

Most bemutatkozhat a Bernabéuban.
Általában többet beszélnek arról is, ha Manchesterben játszunk, mint pl. arról, mikor a Valladolid ellen. Nincs különbség abban, amit teszünk. A bajnokságban most az a feladat, hogy csökkentsük a hátrányt. Nyugodtabb leszel, ha elõrébb kerülsz a tabellán. Ezért fontos ezt elérni.

Messi?
A Valladolid után megváltoztattuk a játék képét, Leo került elõrébb. Mindannyian nagyon bízunk abban, hogy megnyerhetjük a holnapi meccset. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy csökkenjen a különbség. Messi mindig is a helyén volt a fontos meccseken. Arra számítunk, hogy remek találkozót hoz majd. Ha ez így lesz, abból a Barcelona elõnyt fog kovácsolni.

A csapat?
A játékosok tudják, hogy tegnap is és holnap is ugyanaz a rendszer. Természetesen fogok beszélni Messivel és Fábregasszal, de a védelemben semmin nem kell változtatni.

Különbözõ stílusok a pályán…
A Madrid nagyon szervezett, mi nem, emiatt maradtunk le a bajnokságban.

Mit hoz a jövõ?
Ez a munka nem nélkülözi a nehézségeket, tudom, hogy egy vereség mindenféle megjegyzéseket von majd maga után.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK