Egytõl egyig: Sevilla – Real Madrid

2-1-es vereséget szenvedett Ancelotti csapata a Sevilla otthonában, ezzel nagyon megnehezítve saját dolgát a bajnoki címért folyó versenyfutásban. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (5)
Õszintén megmondom, hogy nagyon csalódott vagyok, ahogy szerintem mindannyian. Azt is szeretném leszögezni, hogy nem fogok senkit sem kímélni, amiért lehet meg fogtok kövezni. Egy kicsit másabb hangvételû cikk lesz ez, mint az eddigiek, köszönhetõen több dolognak is. A legelsõ, hogy Ancelotti egyetlen egy döntõ fontosságú mérkõzését sem tudta ez idáig megnyerni, ami aggodalomra ad okot. A vasárnapi vereség után mindenki tudta, hogy a következõ kilenc fordulóban kilenc döntõt játszik majd a csapat. Már az elsõn elvéreztünk, ami miatt rohanhatunk a Barcelona és az Atlético után. A tegnapi csapat több sebbõl is vérzett. Sokakat felháborított, hogy a középpályán Illarra pótolta Di Maríát, nem pedig Isco. A rossz döntés azonban mégsem ez volt, hanem Alonso játszatása, ahogy már nagyon régen az, de errõl majd késõbb. Az is szembetûnõ, hogy Di María nélkül a Real Madrid középpályája nagyon lassú és teljesen hatástalan, ami a jövõre nézve elég rossz jel. A Sevilla ellen a csapat 26 alkalommal lõtt kapura, de a lövések vagy elkerülték a kaput, vagy Beto védett, vagy egyszerûen csak a szerencse nem volt a csapattal, ugyanakkor több ziccer is kimaradt, ami ha bemegy, simán nyerhetõ lett volna a mérkõzés (a Barcelona ellen sem volt másképp…). A következõ gondot a cserék jelentették. Ancelotti túl sokáig várt, ráadásul értelmetlenül cserélt. Számorma érthetetlen, hogy Bale és Alonso hogy maradhatott végig a pályán. Nem baj. El kell felejteni ezt a meccset. Innentõl megint rohanhatunk, várhatjuk, hogy más hibázzon. Most már nem a Real Madrid alakítja a saját sorsát.

Sevilla (6)
Nem érdemelnek magasabb pontszámot. A Sevilla nem játszott jól, de annál okosabban. Pontosan azt tették, amit egy kisebb csapatnak az órás ellen tennie kell. Beálltak 11 emberrel védekezni, és kontrákra építettek. Bejött. Unai Emery mester már nem elõször tört borsot a Real Madrid orra alá. A hazaiak legjobbja egyébként Rakitic volt (nem, nem Beto, õt mi tettük naggyá…), aki amúgy is jó teljesítményét megkoronázta azzal, hogy Pepének olyan esernyõt osztott ki a második gól elõtt egy csodálatos mozdulattal, hogy szerintem a portugál még most is sír egy sarokban elbújva. A Sevilla tehát a földön fekvõ Real Madridba belerúgott még egyet, és nekik ez hatalmas önbizalmat adhat. Pont annyit, amennyit elvettek tõlünk az elmúlt négy napban…

Játékosok

Diego López (4)
Tudom, hogy menni fog az anyázás, de López nálam nem érdemel jobbat. A Sevilla 12 kapura lövésébõl három ment kapura. Egy lövésnél a labda hugyozott éppen, hogy elgurult a kapuig, a másik kettõbõl gól lett. Az elsõt nem írnám az õ számlájára, a másodikban viszont nyakig benne volt. Egy középre tartó lapos lövést fogni kell. Neki most nem sikerült. Én kerek perec kimondom, szeretném, ha Iker Casillas védené a Real Madrid kapuját. Az a Casillas, akitõl megremeg az ellenfél csatárainak lába.

Daniel Carvajal (5)
Egy újabb gyenge teljesítmény tõle. Hiába volt 57 passzából 50 pontos, a támadásokat nem tudta segíteni, gyakran kapkodott, és a védekezése sem volt kellõen hatékony. Ideje lenne, hogy összeszedje magát, mert eddig nem ezt láttuk tõle.

Pepe (6)
A statisztika szerint nem volt sikeres szerelése, viszont nyolc alkalommal tisztázott. Sokat volt játékban, ezt bizonyítja 88 passza is. Magabiztosan játszott a védelem közepén, azonban a második gól elõtt igen amatõr hibát vétett. Lendülettel futott a labdát kapó Rakitic felé, aki kihasználta ezt, és nagyon csúnyán átverte a portugált, aminek gól lett az eredménye. Ez a hiba még nagyon sokba kerülhet.

Raphael Varane (6)
Összességében jobban játszott, mint az elmúlt meccseken, és úgy tûnik, kezd formába lendülni. Több tisztázása és szerelése is volt a meccs folyamán, azonban a második gólban õ is benne volt, hiszen lemaradt az érkezõ Baccáról, akit így Rakitic könnyen kiugratott. Még mindig többet várok tõle, aminek õ az oka, hiszen túlságosan magasra helyezte azt a bizonyos lécet.

Marcelo (5)
Gyakorlatilag nem volt hasznos megmozdulása a mérkõzésen. Ami a védekezést illeti, szinte mindig fent ragadt, nem ért vissza a Sevilla kontráival. A támadásépítésekbe gyakran beszállt, azonban a középre tett labdái mind hatástalanok voltak, rendre rossz megoldást választott. Sokkal több kell tõle is, ha nyerni akar valamit a csapat a szezon végén.

Xabi Alonso (3)
Talán ez lesz a leginkább vitatott osztályzat. Akármennyire is szeretem Xabit, be kell látnom, hogy az õ ideje bizony lejárt. A valamire való csapatok ellen õ már kevés a Real Madrid középpályájára. Bár sosem volt gyors, ezt a hiányosságát eddig tudta kompenzálni, most már nem. Körülményes, tegnap is az õ labdavesztése eredményezte az elsõ gólt. Passzai közel sem olyan pontosak már, mint régen voltak, hosszú átadásaira nem mondhatjuk azt, hogy szeme volt a labdának, hiszen gyakran hibázik. Ideje megtalálni az utódját, de nagyon gyorsan, mert vele a középpályánk átjáró ház lesz (ahogy a Barca ellen is volt…) a nagyobb csapatok ellen.

Luka Modric (6)
Tegnap (is) õ volt a középpálya legjobbja, ám most õ sem tudott annyi színt és életet vinni a csapat játékába, hogy sikerüljön megverni a masszívan védekezõ Sevillát. Nem mozgatta rosszul a csapatot most sem, de a kellõ kreativitás ezúttal hiányzott. Passzainak 95%-a ugyan pontos volt, a védekezésbe õ sem tudott kellõképp besegíteni, amikor kellett. A középpálya átjárhatósága ennek ellenére nem az õ hibája, megfelelõ társ hiányában nem fogja tudni megoldani a problémákat.

Asier Illarramendi (6)
Túl sok kritika nem érheti a játékát, pedig mindenki az õ szerepeltetését ellenezte a kezdõ tizenegy nyilvánosságra hozatala után. Nem a saját posztján játszott, mégis viszonylag jól megoldotta feladatát. Passzainak 90%-a pontos volt, gyakran besegített a védekezésbe is. Véleményem szerint nem helyette kellett volna Iscót behozni, elég lett volna csak egy sorral hátrébb rendelni (mondjuk Alonso helyére…).

Gareth Bale (4)
Kerestem. 90 percig csak kerestem és azt kérdezgettem magamban, hogy miért. Miért adtunk ki érte annyi pénzt. Õ egy nagyon jó játékos, azonban valamiért eddig ezt nem tudta megmutatni. Lehet itt jönni a statisztikával, hogy hány gólpassza és hány gólja van, de kérdem én, fontos meccsen hányszor láttuk ficánkolni? Lehet, hogy a következõ szezonban sokkal jobb lesz, azonban engem ez nem fog vigasztalni, ha idén több mint 30 meccses veretlenség után sem nyerünk semmit. Tegnap a legtöbb esetben rossz döntést hozott, ami miatt Ronaldónál is elszakadt a cérna a meccs végére. Többet várunk tõled, Gareth, de ami engem illet, a türelmem véges.

Karim Benzema (4)
A mérkõzés elején nagyon aktív volt, de ismét azt láthattuk, amit a Barcelona ellen. Elpuskázta a ziccereit, ami könyörtelenül megbosszulta önmagát. Ha a négy ordító helyzetébõl csak kettõt belõtt volna… De nem így történt, ahogy a Barcelona ellen sem. Ami igazán sajnálatos, hogy nincs alternatívája, pedig a gyengébb mérkõzésein nagyon nagy szükség lenne egy másodikszámú csatárra.

Cristiano Ronaldo (6)
Nagyon akart. Nagyon szerette volna ezt a gyõzelmet, azonban nem tudta megváltani a világot õ sem. Szerencséje volt is, meg nem is, hiszen amit Fortuna az adott a góljához, azt elvette a kapufájánál. Még mindig benne van a legnagyobb tartás, de ilyen betömörült védelem ellen ez kevés. Kevés, fõleg úgy, hogy nem kap megfelelõ támogatást a középpályáról.

Cserejátékosok

Isco (4)
Illarrát váltotta és nagyjából 25 percet kapott, azonban semmivel nem tett hozzá többet a játékhoz, mint a baszk középpályás. Felesleges ebben a rendszerben erõltetni õt, így csak veszít az értékébõl és az önbizalmából.

Morata (-)
Egyel több pályára lépés a neve mellett, de semmi egyéb, ami említésre méltó.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…