Egytõl egyig: Real Madrid – Rayo Vallecano

Bár tartalékolt a Real Madrid a hétközi, Bajnokok Ligája összecsapásra, így is simán átgázolt madridi ellenfelén tegnap este. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)
Szakadó esõben kellett játszaniuk a játékosoknak, ami talán nehezítette a játékot, azonban nem mondhatjuk, hogy száraz idõben többet láthattunk volna a kedvenceinktõl. Bár Ancelotti csak egy-két helyen változtatott, így az egyik legerõsebb összeállításában küldte a pályára fiait, a cél most nem az volt, hogy szemkápráztató játékkal átgázoljanak a Rayón, hanem egyszerûen a gyõzelem megszerzése, valamint az energia tartalékolása a Dortmund elleni meccsre. Ennek ellenére sikerült gólzáporos mérkõzést játszani, de ami a játékot illeti, így is maradt hiányérzetünk, de nem fogok fanyalogni. A támadósor nem mûködött rosszul, ám az egyéni teljesítményekrõl majd késõbb. A középpályáról hiányzott Modric, ez nagyon észrevehetõ volt, a védelmet viszont (egy-két alkalmat kivéve) nem tudták zavarba hozni a vendégek, ráadásul Ramoséknak arra is maradt idejük, hogy bekapcsolódjanak a támadásokba. Reméljük, hogy ez a gyõzelem kicsit rendbe rakta a fejeket az elmúlt mérkõzések után, hiszen szerdán egy újabb sorsdöntõ összecsapás vár Ancelotti gárdájára.

Rayo Vallecano (3)
Igazából semmit nem mutattak. 15 lövés szerepel ugyan a nevük mellett, ezek nagy része távoli próbálkozás volt, és jócskán elkerülte a kaput. Az elsõ félidõben csereként pályára lépõ José Carlosnak voltak szép megmozdulásai, mást nem lehet kiemelni közülük. Véleményem szerint egy pontért jöttek a Bernabéuba, megpróbálták kibekkelni ezt az eredményt, azonban a védelmük megingásainak köszönhetõen ez nem sikerült. Ami pozitív rájuk nézve, hogy a Real Madrid középpályáját könnyen átjátszották, de igazából ez sem az õ érdemük.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Gareth Bale (9)
Szinte tökéletes mérkõzést hozott. Az osztályzat csak azért nem tizes, mert ismét nem egy komoly ellenféllel szemben élt igazán a walesi szélsõ. Ettõl függetlenül nagy szerepe volt a tegnapi nagy arányú gyõzelem kialakításában, hiszen két góllal és egy gólpasszal járult az eredményhez, a második találatánál ismét megcsillogtatta legnagyobb erõsségét, a gyorsaságát. Ezen kívül volt még három gólpasszt érõ átadása, nem rajta múlt, hogy ezekbõl nem született gól. Remélem, hogy a fontosabb mérkõzésekre is át tudja menteni ezt a formáját.

Diego López (6)
Összesen két kapura tartó lövése volt a vendégeknek, valamint egyszer a kapufát találták el, tehát nem volt túl sok dolga a portásnak a 90 perc során. A beíveléseknél a helyén volt, jól együtt élt a játékkal, nem lehet rá panasz.

Daniel Carvajal (8)
Kellett neki ez a mérkõzés. Az elmúlt meccseken nem nyújtotta a legjobbját, több alkalommal is hibázott. Tegnap védekezésben nem volt sok feladata, ennek ellenére a letámadásoknál hat alkalommal sikerült labdát szereznie, a támadásokkal pedig rendre együtt élt, aminek az eredménye végül az lett, hogy megszerezte elsõ gólját a Real Madrid elsõ csapatában. Reméljük, a folytatás is hasonló lesz.

Pepe (7,5)
Mivel a Rayo nem támadott túl sokat, így a Real Madrid védelme is feljebb tolódhatott. Pepéék itt is jól megállták helyüket, hiszen a portugál öt labdaszerzést és öt tisztázást is bemutatott a mérkõzés során. Õ szerzett labdát Bale második találata elõtt is, így egy fél gólpasszt is feljegyezhetünk a neve mellé.

Sergio Ramos (7,5)
Ugyanazokat a mutatókat hozta õ is, mint portugál csapattársa, öt labdaszerzés és öt felszabadítás fûzõdik a nevéhez. Õ több alkalommal kapcsolódott be a támadásokba, mint Pepe, ráadásul nagyon szeretett volna gólt szerezni, ám a nagy akarásnak most góltalanság lett a vége, reméljük, egy sokkal fontosabb mérkõzésen majd beakad az, ami tegnap nem.

Fabio Coentrao (7)
A támadásépítésekhez (szokásához híven) nem tudott semmit hozzátenni, egyetlen középre adott labdája sem volt pontos, azonban a védekezésben nem nagyon volt hibája. Amikor kellett, csúszott-mászott a labdáért, aminek az eredménye öt labdaszerzés és két felszabadítás, tehát nem lehet rá panasz ezen a téren. Nem volt rossz ötlet az õ szerepeltetése, hiszen így Marcelo pihenhetett a Dortmund elleni meccs elõtt.

Xabi Alonso (7)
Feküdt neki a Rayo stílusa, az, hogy nem támadták le õt egybõl. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen 91%-os pontossággal passzolt, ráadásul több alkalommal is labdát szerzett. Tegnapi teljesítményébõl azonban kár messzemenõ következtetéseket levonni. Én továbbra is félek attól, hogy õ lesz a fék a fontosabb mérkõzéseken, de remélem, hogy megcáfolja ezt az állítást.

Asier Illarramendi (4)
Szörnyen kilógott tegnap a csapatból. A Sevilla elleni meccs után megvédtem, azonban most nem tudom ezt megtenni, hiszen nagyon rossz teljesítményt nyújtott. Bár ismét 87%-os pontossággal passzolt, ezen átadások nagy része vagy hátrafelé tartott, vagy a legközelebbi társhoz. Ami a védekezést illeti, ott sem villogott, nagyon kevés labdát szerzett a középpályán. Bár a szezon elején azt hajtottam, õ lehet Alonso utódja, jelenleg nem tudom ezt elképzelni.

Ángel Di María (7,5)
Egy gólpassz, két kulcspassz, három labdaszerzés és rengeteg futás. Jelenleg õ az a játékos, aki meghatározza a Real Madrid középpályájának játékát. Nem játszott rossz meccset tegnap, de ettõl is sokkal több van benne. Nagyon fontos a csapat számára, ezt idén már rengetegszer bizonyította.

Karim Benzema (4)
Érthetetlenül állok a teljesítménye elõtt. Az elmúlt hetekben egy nagyon jó Benzemát láttunk, tegnap viszont a régi önmagára emlékeztetett. Minden lehetõséget elpuskázott, visszahúzó erõ volt a támadásokban. Nem mozgott annyit, mint az elmúlt idõben, ennek eredményeképp kevesebb labdát is kapott. Remélem, hogy gyorsan összeszedi magát.

Cristiano Ronaldo (8,5)
ismét betalált, ráadásul nem is akármilyen gólt szerzett. Nagyon önzetlenül adott egy gólpasszt Carvajalnak, ráadásul Di Maríát is õ ugratta ki Bale elsõ gólja elõtt. Hiányérzetünk annyi lehet vele kapcsolatban, hogy több alkalommal is a lövést választotta, amikor passzolni kellett volna, egy ilyen meccsen azonban ez belefér. Reméljük, hogy a térdproblémái nem fogják visszafogni õt a szezon legfontosabb meccsein.

Cserejátékosok

Isco (7)
Illarramendit váltotta, és nagyon jó döntésnek bizonyult. Végre az igazi Iscót láthattuk. Lendületesen és jól játszott, ráadásul a neki jutó, alig 30 perc alatt egy gólpasszt és négy kulcspasszt is kiosztott, tehát nem rajta múlt, hogy nem lett ettõl is nagyobb arányú a gyõzelem. Reméljük a hasonló folytatást.

Casemiro (-)
Azt hittem, káprázik a szemem, amikor pályára lépett. A neki jutó 20 perc alatt nem tudta megváltani a világot, nagyon kevés alkalommal került hozzá labda, így most nem értékelem a teljesítményét.

Morata (-)
A pályára lépése után nagyjából egy momentuma volt, igaz, az emlékezetes marad, hiszen bõdületes gólt akasztott a hosszú felsõbe. Csak a találat miatt azonban nem lehet értékelni, hiszen egyéb megmozdulása nem volt, labdát is csak kevés alkalommal kapott.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…