Egytõl egyig: Borussia Dortmund – Real Madrid

Ugyan a csapat 2-0-ás, teljesen megérdemelt vereséget szenvedett Dortmundban, a legfontosabb, hogy Ancelotti gárdája ott van az elõdöntõben. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján egy tizes skálán értékelni a játékosok és a csapatok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (3)
Alig vártam, hogy vége legyen a mérkõzésnek. Egyszerûen elfogadhatatlan az a felfogás, amellyel a Real Madrid pályára lépett tegnap Dortmundban. Nem is értem, hogy mit akartak. Ha a Borussia jobban kihasználja a helyzeteit, és egy kicsivel több szerencséjük van, nem lennénk az elõdöntõben. Én mindezért egy embert hibáztatok igazán, méghozzá Ancelottit. A játékosokra késõbb majd kitérek. Ancelotti ismét túlbiztosította a csapatát, már a mérkõzés elején látszott, itt bizony nem a támadás lesz a csapat elsõ számú célja. Illarramendi szerepeltetése volt a legnagyobb hiba, mert a lassú középpályát úgy játszotta át a Dortmund, ahogy akarta. A védelem nem volt ordítóan rossz, de voltak megingások, amik gólt is eredményeztek. A támadósorról inkább nem is szeretnék beszélni, mert felesleges. Csak jelzésképp szeretném megjegyezni, kedves Carlo, hogy ez így rohadt kevés lesz késõbb. Eddig nem ezt láttuk. Nem értem, miért nincs vér a pucádban, hogy ilyenkor is felvállald a csapat játékát. Miért kell ennyire a biztosra játszani? Miért esünk évrõl évre ugyanabba a hibába? Miért? Szomorúan álltam fel a tv elõl. El lehet bukni egy meccset, de nem mindegy, hogy milyen hozzáállással. Az elsõ mérkõzés után lefutottnak tûnt a párharc, azonban tegnap részben a saját magunk dolgát nehezítettük meg. Nem akarom, hogy még egyszer elkövessük ugyanezt a hibát.

Borussia Dortmund (9)
Minden, hangsúlyozom, MINDEN tekintetben fölülmúlták tegnap a Real Madridot. A Dortmund úgy játszott tegnap este, mintha az életéért küzdene. Ennek majdnem meg is lett az eredménye, azonban a helyzetkihasználás terén nem jött minden össze nekik. A sárga-feketék többet birtokolták a labdát, többször lõttek kapura, többet passzoltak, több szögletet lõttek, és sorolhatnánk. Klopp feltüzelte a játékosait, akikre minden egyes Borussia szurkoló büszke lehet. Úgy gondolom, hogy így kell emelt fõvel veszíteni. Teljesen megérdemelten gyõztek tegnap.

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Iker Casillas (8)
Jó ezt így leírni, ugyanakkor tükrözi a csapat többi tagjának teljesítményét. Ha Iker nem lett volna tegnap, akkor nem biztos, hogy ma elõdöntõsnek mondhatnánk a Real Madridot. Több fontos védése is volt, a gólokról nem tehetett. Minden tõle telhetõt megtett (ahogy azt megszokhattuk) a továbbjutásért. Reus második gólja elõtt óriási bravúrral kapott bele a sarokra tartó labdába, pechjére a bogyó visszapattant a kapufáról az érkezõ támadó elé. Óriási szükség van rá a nagy meccseken. Eljön még az idõ, hogy minden mérkõzésen õ fogja védeni a Real Madrid kapuját.

Daniel Carvajal (7)
A védelem egyik legjobbja volt úgy, hogy több esetben is vétett egy-egy kisebb hibát. Ami még a számlájára írható, hogy a támadásokhoz nem tudott sok mindent hozzátenni, de ez nem csak rá igaz. Ami a védekezést illeti, hét alkalommal szerelte a dortmundi játékosokat és hétszer tisztázott, ami kiváló teljesítmény. Egyik gólban sem játszott meghatározó szerepet, így az imént felsoroltakon kívül túl sok panaszunk nem lehet rá.

Pepe (6)
Ha nincs az a hiba… A Dortmund elsõ góljánál hajmeresztõ és nagyon amatõr hibát vétett, ám a továbbjutás, valamint a szezon eddigi részében mutatott formája miatt ezt elnézzük neki, ha ezzel letudta a malõröket erre az idényre. Ettõl eltekintve õ is sokat tett a védelem munkájához, hiszen 12 alkalommal tisztázott lábbal, ötször fejjel és kétszer szerelte sikeresen a dortmundi támadókat, valamint volt egy nagyon fontos bevetõdése is a hazaiak egy lövésébe. Azért nem kap magasabb osztályzatot, mert nagyon könnyen jutottak lövésig a hazaiak, amiért ugyan a középpálya is felelõs, de a védõpáros sem teljesített a megszokott módon.

Sergio Ramos (4)
Nem játszott jól. Nem tudta hozzátenni azt a pluszt a védelem munkájához, amit megszokhattunk tõle. Pepe osztályzatát feljebb húzta a statisztikája, ám Ramost ez sem fogja megmenteni. Bár neki nem volt gólt eredményezõ hibája, igazán emlékezetes megmozdulása sem. Összesen három alkalommal tisztázott a kapu elõtt, valamint egyszer szerelt, de három fejpárbajából egyet sem nyert meg. Volt már rengeteg jobb meccse, és reméljük, ettõl csak jobbak lesznek ezután.

Fabio Coentrao (4,5)
Két szerelés, négy tisztázás és négybõl kettõ megnyert fejpárbaj állt a neve mellett a tegnapi mérkõzésen. Mérkõzés végkimenetelét befolyásoló hibája neki sem volt, ugyanakkor túl sokat nem tudott hozzátenni a csapat játékához, sem védekezésben, sem pedig támadásban. Várjuk vissza Marcelót, hiszen Coentraóval a baloldal sokkal kevésbé veszélyes az offenzívák esetén.

Xabi Alonso (3)
Ismét az egyik leggyengébb pontja volt a csapatnak. Ismét õ az egyik ludas abban, hogy a Dortmund könnyedén átjutott a középpályánkon. Ismét elmondom, hogy lassan el kell felejteni. Õ már nem képes arra, hogy pihenés nélkül, magas szinten játsszon ennyi idõn keresztül. Újfent látszott, hogy mennyire lassú és körülményes. Nagyon gyorsan meg kell találni az alternatíváját, mert hosszútávon nagyon nagy problémák lesznek az õ játékából.

Asier Illarramendi (2)
38 millió euró… Folyamatosan ezt mondogatom. Aztán jön a kérdés, hogy miért nem vettünk belõle egy használható játékost. Már azzal sem értetem egyet, hogy a kezdõcsapat tagja volt, aztán totálisan csõdöt is mondott. Egy félidõ alatt három tisztázást és egy labdaszerzést tud felmutatni, semmi egyebet. Alibi passzain kívül semmit sem láthattunk tõle. Gyakorlatilag csak az nem verte meg, aki nem akarta. Bár szezon elején nagyon bíztam abban, hogy õ az új Alonso, mára egyáltalán nem hiszek ebben. Csak kidobtunk 38 milliót…

Luka Modric (7)
A középpálya egyetlen olyan játékosa, aki értékelhetõ teljesítménnyel rukkolt elõ, és megpróbált lendíteni a támadásokon is, de egyedül õ is kevés volt. Amikor kellett, akkor védekezett a saját tizenhatosánál, néhány pillanat múlva már az ellenfél térfelén volt. Cristiano Ronaldo után jelenleg kétségkívül õ a legjobb játékosunk. Aki ezt nem látja, az túl elfogult valaki mással szemben. Óriási tisztelet a horvátnak.

Ángel Di María (3)
Megmondom õszintén, emberemlékezet óta nem láttam tõle ilyen bûn gyenge játékot. Véleményem szerint ebben azért közrejátszik a közelmúltbeli betegsége is. Talán jobb ötlet lett volna Iscóval kezdeni. Az sem javít a helyzetén, hogy kihagyta a büntetõt, amit ha belõ, talán minden másképp alakul. El kell felejteni a tegnapi teljesítményét. Fogunk még tõle szép dolgokat látni. Nagy szükség van rá, hiszen õ jelenti a sebességet a középpályán.

Gareth Bale (3)
Az menti meg a gyengébb osztályzattól, hogy volt néhány jó kapura lövése. Ettõl függetlenül legszívesebben elküldeném a búsba… Tegnap senki nem mondta meg neki, hogy ezt a játékot nem egyedül játsszák? Minden egyedül akart megoldani, önzõ volt, és rengeteg felesleges dologba ment bele. A védekezésbe nem tud kellõen besegíteni, ami számomra érthetetlen, hiszen Angliából jött. Ettõl sokkal többet vár tõle mindenki.

Karim Benzema (3)
Volt ígéretes kapura lövése, de egyébként mintha pályán sem lett volna. Az alacsony osztályzat nem feltétlen az õ hibája, hiszen nagyon ritkán került hozzá a játékszer. Nehéz úgy játszani a csatárposzton, ha nem jut el hozzád a labda. Talán az egyetlen pozitívum, amit meg lehet jegyezni vele kapcsolatban, hogy 17 passzából mind pontosan célba ért. Értitek? 17 passz 92 perc alatt… Ez mindent elárul.

Cserejátékosok

Isco (4)
Illarrát váltotta a félidõben (mindenki fellélegzett picit), de nem tudta megváltani a világot. Nagyon kevés jó megmozdulása volt, de ez is nagyban köszönhetõ a csapat játékának.

Casemiro (6)
Nagyon jól szállt be a mérkõzésbe, sikerült valamelyest stabilizálnia a középpályát. Több szerelése és tisztázása volt 20 perc alatt, mint Illarrának az egész elsõ félidõben. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy nem érdemel-e több játékidõt…

Varane (-)
Idõhúzó csere volt, amellyel növelte pályára lépéseinek számát.

Játékvezetõ:

Damir Skomina (7,5) A szlovén játékvezetõ jól oldotta meg feladatát, végig kézben tartotta a meccset. Nem volt olyan sárga kártyás figyelmeztetés, mellyel ne lehetett volna egyetérteni és nem adódott olyan szituáció sem melyet követõen elmaradt volna a lap. A büntetõ megítélése is jó döntés volt, ahogy a második félidõben Reus mûesés utáni fegyelmezése is. Annak ellenére, hogy asszisztensei két les-nem les szituációnál is rosszul döntöttek, a szabálytalanságok megítélésében és a büntetõterület felügyeletében végig jól mûködtek együtt Skominával.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK