Ancelotti: Talán a Bayern a favorit, de a Madrid ellen sem könnyû játszani

Carlo Ancelotti szokásos mérkõzés elõtti nyilatkozatában természetesen mindenrõl beszélt, ami a klub kapcsán aktuális. Cristiano állapota, a dortmundi szenvedés és a Bajnokok Ligája mai sorsolása is terítékre került a sajtótájékoztatón.

A sorsolás: „Jó dolog, hogy belülrõl élhettük meg a sorsolást. Egy nehéz ellenféllel kell felvennünk a versenyt, de hiszünk abban, hogy jól tudunk teljesíteni. Egy támogató közegre, jó hozzáállásra van szükség. Nagy reményeket fûzünk a találkozóhoz és persze a csapat motivációja is nagy, hiszen a Real Madrid jó ideje nem küzdhetett az elsõségért. Remélem, mindenki osztozik ebben a bizakodásban. A sorozat meglepetése az Atlético, azt hiszem, remek mérkõzéseknek nézünk elébe. Most a holnapi meccsre gondolok, mert meg kell nyernünk a bajnokságot, és ehhez a maradék hat meccset is.”

A Bayern: „A Bayern csapatként és egyéni szinten is nagyon erõs, Guardiola a világ egyik legjobb edzõje. Biztosan jó meccseket fogunk látni. Nem hiszem, hogy döntõ jelentõsége van az idegenbeli visszavágónak. Talán a Bayern a favorit, de nem könnyû a Real Madrid ellen játszani.”

Cristiano: „Holnap még nem játszhat. Megsérült a Dortmund ellen. Késõbb, a visszavágó elõtti bemelegítésen is visszatértek a fájdalmai. Nem tudom, hogy játszhat-e majd a kupadöntõn. Várnunk kell még pár napot. Kap kezelést. Beszéltem vele, nyilván nem boldog. Szerintem fel fog épülni a döntõig, de nem fogunk kockázatokat vállalni. Ha nincs jól, nem fog játszani. Van egy kis ínsérülése, amit a Dortmund elleni elsõ meccsen szerzett. A térdsérülését tovább bonyolította az izomprobléma.”

A Dortmund: „Hallottam, hogy Klopp szeretne egy DVD-t az elsõ meccsrõl, valószínûleg egy Oscar-díjas filmmel ért fel az a mérkõzés. Elég volt már a kritikákból. Talán három trófeát nyerünk, talán egyet sem, de hosszú ideje most elõször van esélyünk mindhárom sorozatban. Azon leszünk, hogy a dortmundi formánk ne ismétlõdjön meg, de ez nem nagy ügy. Egyébként sem számít, mert bejutottunk az elõdöntõbe.”

Marcelo: „Szûkös a keret. Már felépülõben van. Egyéni edzésmunkát folytat. Nem a munkával van a gond, de a szezonnak ebben a részében elõjönnek az ilyen problémák.”

Mi az igazság Cristiano sérülése kapcsán: „Cristiano problémái a Dortmund elleni elsõ meccsen kezdõdtek. Egy kis sérülésrõl volt szó. Ha azon gondolkodunk, hogy van esélye a kupadöntõre, akkor nyilván nem lehet szó komoly bajról. Nem fogunk kockázatokat vállalni, segítünk neki a felépülésben.”

A dortmundi formahanyatlás: „Az erõ nyilvánult meg Dortmundban. Elgyengültünk, nem játszottuk a saját játékunkat, fõleg az elsõ félidõben nem. Sok hibát vétettünk, két gólt is ajándékoztunk nekik, de végül jól reagált a csapat.”

Xabi Alonso: „Fizikálisan jól van. Õ futott legtöbbet a Dortmund ellen. De az õ helyén holnap Illarramendi fog játszani.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK