Ancelotti: Ramos, Alonso és Carvajal visszatér, Marcelo nem. Cristiano kérdéses.

A Real Madrid magabiztos gyõzelmet aratott a Bernabéuban a spanyol bajnokság hétvégi fordulójában. A blancók az Almeríát gyõzték le 4-0-ra úgy, hogy a végeredmény a vendég csapatra nézve hízelgõ.

Ancelotti:
„A csapat jó futballt játszott, remek meccs volt. A célunk az, hogy minden hátralévõ meccsünket megnyerjük. Nagyon veszélyes a bajnokság, a szezon ezen szakaszában pedig minden meccs kemény. Minden sorozatban harcban állunk. Ez nem könnyû, mindent bele kell adnunk az összes mérkõzésen.”

„Azért mentem ki a pályára a meccs után, hogy megköszönjem a szurkolóknak a támogatást. Nagyszerû volt a hangulat a stadionban, ez pedig nagyon fontos, mert segít, hogy mindent bele tudjunk adni. Rendkívül sokat jelent nekünk, hogy a szurkolóink segítenek nekünk minden meccsünkön.”

„A Barcelona még mindig elhiszi, hogy megnyerhetik a bajnokságot. Sok meglepetés volt már ebben az idényben, az utolsó pillanatig harcolni fognak. Ez nem változtat a szerdai meccs dinamikáján. Meglepetés volt a vereségük, de minden csapatnak megvannak a saját céljai, akik pedig a kiesés ellen küzdenek, azok nagyon veszélyesek. Hihetetlenül fontos mérkõzés vár ránk szerdán, nincs idõnk másra gondolni.”

„Di María Dortmundban nem játszott nagy meccset, viszont most nagyon jól reagált, hiszen kiválóan teljesített. Senki nem tud Cristiano helyén játszani. Más megoldást kell találnunk. A csapat sokkal kiegyensúlyozottabb, ha a Di María van a jobb oldalon.”

„Ramos, Alonso és Carvajal visszatérnek szerdára. Cristiano javul és kezelés alatt áll. Marcelo már jól dolgozik egyedül, de nem gondolom, hogy szerdára készen fog állni. Egy kis szünet a bajnokságban segíthet, hogy felkészüljünk a Bajnokok Ligája elõdöntõjére a Bayern München ellen.”

Di María:
„Tudjuk, hogy sok a csavar a bajnokságban. Hátul kezdtünk, átvettük a vezetést… Még mindig magunkra gondolunk, arra, hogy minden hátralévõ meccs egy döntõ, amiket olyan felfogásban is kell lejátszanunk.”

„Jól akarunk játszani. A Dortmund elleni meccs csak egy kisiklás volt, nem akarjuk megismételni. Úgy gondolom, hogy azok, akik játszanak, meg akarják mutatni, hogy helyük van a kezdõben, ott akarnak lenni a kupa döntõjében és a BL-ben, ez pedig a csapat számára a legjobb.”

„Minden poszton egyformán jól érzem magam. Elõl közelebb vagyok az ellenfél kapujához, sokkal több lehetõségem van gólt szerezni. Ma betaláltam, amit nagyon szerettem volna. Amikor középen játszom, akkor próbálom jobban segíteni a védelmet.”

„Csak egy kis problémám volt. Néhány napig nem éreztem jól magam, fogytam néhány kilót, de a játékperceknek köszönhetõen egyre jobban vagyok. Elégedett vagyok a csapat munkájával és a játékunkkal.”

„A kupadöntõnek semmi köze a Bajnokok Ligájához vagy a bajnoksághoz. Remélhetõleg jól fogunk játszani. Ez egy döntõ, a legjobbjukat fogják nyújtani õk is. Jó úton haladunk. Ugyanígy kell tovább végeznünk a munkánkat. Jók vagyunk így. A döntõk mindig különleges meccsek.”

Pepe
“A Barca elleni utolsó mérkõzésen megérdemeltük volna a gyõzelmet. Az nem egy normális Clásico volt, sok volt a büntetõ. Megpróbáljuk majd a saját játékunkat játszani, a szurkolók pedig támogatni fognak minket.”

“Nincsenek favoritok. Mindkét csapatnak 50 százalék esélye van. A Real Madrid készen áll a meccsre.”

“Cristiano rendben van, boldog, a felépülése pedig jól halad. A legfontosabb dolog az, hogy teljesen felépüljön a szezon fináléjára. Nem tudom, hogy játszik-e majd a kupadöntõn, ez nem rajtam múlik.”


 

“A Barca tegnapi veresége nem lepett meg minket, mert tudjuk, hogy milyen nehéz minden egyes meccset megnyerni. A Granadának mindig van egy hete felkészülni, a Barcelonának pedig a Bajnokok Ligájában volt mérkõzése a hét közepén. A szezon vége nagyon nehéz, de remek játékosaik vannak, számolni kell velük.”

“Az utoutolsó mérkõzések mindenki számára egyformán fontosak lesznek, hiszen senki sem veszíthet pontokat. Remélem, hogy a Madrid készen áll a döntõ meccsekre. A liga csak az utolsó napon fog eldõlni.”

“Nehéz a Barcelona számára, de remek csapatuk van, bármikor képesek betalálni. Csak magunkkal kell törõdnünk és reménykedni, hogy a legjobb formánkban vagyunk.”

Forrás: realmadrid.com, football-espana.net
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK