Egytõl egyig: Real Madrid – Bayern München

Nem volt egyszerû, de a Real Madrid sikerrel vette az elsõ akadályt, a Bayern München legyõzésével egy lépéssel közelebb került a lisszaboni döntõhöz. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tizes skálán értékelni a játékosok és a csapatok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)
Azt hiszem, a játékosok hibátlanul megvalósították Ancelotti kérését, akinek küldöm minden elismerésem. A védelem, kiegészülve a középpályás védekezéssel egy nagyon magabiztos tíz pontot érdemel, talán most védekezett a legjobban a csapat az egész idényt tekintve. Most végre nem csúszott be egy pici hiba, nem kaptunk gólt a félidõ(k) végén. Végre sikerült behúzni, és elõnyre szert tenni a visszavágó elõtt. Azt már most leszögezhetem, hogy kõkemény meccs lesz a jövõ heti, nem bízhatjuk el magunkat. Elõnybe kerültünk, de a párharc csak kedden dõl majd el. Némi hiányérzetem maradt egyébként a csapattal szemben, hiszen magabiztosabb elõnnyel is lehetne Münchenbe utazni, ha a helyzetkihasználás egy fikarcnyival jobb lett volna, de nem vagyok elégedetlen, hiszen megvertük a Bayern Münchent. Akinek nem tetszett a mutatott játék, az, hogy nem vállalt a Real Madrid nyílt támadójátékot, az gondolkodjon el azon, hogy másképp hogyan lehetett volna legyõzni a Guardiola csapatát, mely kísértetiesen hasonlít az elmúlt évek Barcelonájához. Legyünk büszkék tehát a csapatra, kedden pedig mindenki szurkoljon, higgyünk abban, hogy ezek a srácok képesek rá. Mert ha ismét egy csapatként játszanak, együtt harcolnak, ahogy tették a kupadöntõn és tegnap is, akkor bizony sikerülhet. Hala Madrid!

Bayern München (6)
A tegnapi Münchenrõl csak egy szó jut eszembe: labdabirtoklás. Igazából ez az egy dolog az, amiben felülmúlták szeretett csapatunkat. Én csak Tomas Roncero szavaival élnék: „A labdabirtoklás a futball nagy hazugsága”. Ezt láthattuk tegnap is. Megmondom õszintén, hidegen hagy a labdatartás mindaddig, ameddig mi lõjük a gólokat. A legnagyobb helyzetek sem a Bayern elõtt adódtak. Jól teszik-veszik a labdát, ez látszik, azonban a tökéletesen záró védelemmel szemben tegnap nem tudtak váratlant húzni. Ami számunkra igazán bizakodásra adhat okot, hogy a kontratámadásokkal meg lehet zavarni õket, a védelmük nem hibátlan, ezt láthattuk tegnap is. Reméljük, hogy a jövõ héten sem találnak rést a habfehérek védelmében.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Fábio Coentrão (10)
Azt hiszem, ez most nem lehet kérdés. Szinte minden alkalommal elmondom, hogy nem képes annyit hozzátenni a támadásokhoz, mint Marcelo, erre a szezon egyik legfontosabb meccsén jelentkezik gólpasszal, három kulcspasszal, valamint hibátlan játékkal. Védekezésben is hatalmasat küzdött, látszott rajta, hogy fûti a bizonyítási vágy. Négy alkalommal szerelt, hatszor tisztázott, valamint egy lövést blokkolt a kapu elõterében. Megmondom õszintén, hogy bár imádom a kis brazilt, nem vagyok biztos abban, hogy Marcelo védekezésben képes lett volna arra a teljesítményre, amit tegnap tõle láthattunk, talán érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy a védekezés érdekében érdemes lenne õt játszatni a visszavágón is.

Iker Casillas (8)
Nem azért jár a nyolc pont, mert nagyon szeretem a Kapitányt. A döntõ pillanatokban mindig a csapattal van. Tegnap sem volt ez másképp. Nagyon koncentrált volt a mérkõzés elejétõl a végéig, jól együtt élt a játékkal, magabiztos volt a beívelt labdák esetében is, és a meccs végén bemutatott egy nagyon fontos védést, ami elmondása szerint nem volt olyan nagy. Remekül mozgatja a védelmet, és bár egy igazán komoly feladata volt, neki is köszönhetõ, hogy nem tartott több lövés a kapujára.

Daniel Carvajal (9)
Ebben az idényben az egyik legjobb meccse volt a fiatal spanyolnak. Öröm nézni azt, hogy mennyit jelent neki a Real Madrid. Ha kell, õ kihajtja a lelkét is a pályán. Ezt tette tegnap is. Carvajal nyolc labdát szerzett, háromszor tisztázott, ráadásul a megkaparintott labdákat 95%-os pontossággal továbbította. Jól semlegesítette a Ribéry-Alaba párost, ami nem kis teljesítmény. Csak így tovább, Dani!

Pepe (10)
Ezzel sem lehet vitatkozni. Coentrão azért lett a meccs embere, mert hozzájárult a végeredményhez egy nagyon fontos gólpasszal, de Pepe érdemei mellett sem mehetünk el szó nélkül. Óriásit játszott, ismét. Zseniális idénye van, számomra õ a szezon egyik legnagyobb meglepetése. Tegnap négy alkalommal szerelt és 12-szer (!) szabadított fel, valamint blokkolt egy lövést is. Félelmetes volt, és nem „pepés” értelemben véve. Reméljük, hogy sérülése nem komoly, hiszen óriási szükség lesz rá a visszavágón.

Sergio Ramos (9,5)
Nem csak Pepe, Ramos is zseniálisan játszott, félelmetes párost alkotnak. Külön öröm, hogy nagyon higgadt volt, aminek következtében sikerült lap nélkül befejeznie a találkozót, így ott lehet a visszavágón. Ramos három labdát szerzett, hatszor szabadított fel a kapu elõtt és négy lövést is blokkolt. Az elmúlt hónapok teljesítménye után elmondhatjuk, hogy a szezon eleji nehézségek után végre ismét az igazi Sergio Ramost láthatjuk, a Real Madrid egyik vezérét.

Xabi Alonso (9)
Az õ játéka lepett meg a legjobban tegnap. Már múlthéten jeleztem, hogy nagyon félek a játékától, hogy õ kevés lesz a Bayern ellen. Ennek ellenére olyan játékkal rukkolt elõ tegnap, amely után leborulok elõtte. Minden elismerésem az övé. Nagyon fontos szerepet játszott tegnap abban, hogy a Bayern nem tudott igazán közel kerülni a kapuhoz. Öt alkalommal szerelt a védelem elõtt, ebbõl egyszer Müllert a mérkõzés utolsó szakaszában, amire hatalmas szükség volt. Ezen kívül négyszer tisztázott és egy lövést blokkolt. Az egész mérkõzésen irányította a társait, folyamatosan kommunikált velük, és bár a sebessége megkopott már, ezen hiányosságát rutinjával pótolta. Bízom a hasonló folytatásban.

Luka Modric (8,5)
Õ is hatalmasat küzdött. Mindig ott volt, ahol éppen lennie kell. Talán nem volt annyira látványos a védekezésben, mint Alonso, de kiemelkedõen játszott õ is. Négy labdát szerzett a középpályán, négyszer pedig a kapu elõterében tisztázott. Mindemellett azt is elmondhatja magáról, hogy 97%-os pontossággal passzolt. A finom testcselei élményszámba mentek tegnap este is. Nagyon fontos játékos Ancelotti Real Madridjában.

Isco (7,5)
Bár nem játszott igazán látványosan, mégis jó ötlet volt a szerepeltetése, nem szabadott kihagyni. Úgy tûnik, Ancelotti megtalálta a helyét, amibõl a csapat rengeteget profitálhat, és profitált is az elmúlt két mérkõzésen. Mikor lendülne formába, ha nem most? Sokat hajtott, remek megmozdulásai voltak. Két kulcspasszal jelentkezett, de a védekezést is segítette. A labdakihozataloknál sokat számít, hiszen jól tudja megtartani a bogyót. Örülök, hogy végre magára talált.

Ángel Di María (7)
Bár sokat melózott, és kihagyhatatlan a csapatból, tegnap többre is képes lett volna. Itt nem a munkamennyiségét értem. Volt egy ordító ziccere, ahol ha nem erõvel, hanem ésszel lövi meg a labdát, talán több góllal nyertünk volna. Ettõl függetlenül veszélyesen játszott, lendületet vitt a csapat kontráiba. Reméljük, a következõ helyzetnél nem remeg meg a lába.

Cristiano Ronaldo (6)
Mondhatnánk, hogy mennyire gyengén játszott, azonban a jelenlegi helyzetben nem róhatjuk fel neki ezt, hiszen még így is rengeteget segített a csapatnak. Benzema gólja elõtt egy remek labdával ugratta ki Coentraót, amivel nagyban hozzájárult a végeredményhez. Ha nincs ez a fránya sérülés, õ is növelhette volna BL góljainak számát. Nincs kétségem afelõl, hogy jövõ héten már az igazi Cristianót láthatjuk a pályán.

Karim Benzema (7)
Most belõtte, aminek nagyon örülünk. Boldog vagyok, hogy a szezon ezen szakaszában van ilyen jó formában, hiszen szeptemberben képes lett volna kihagyni ezt a helyzetet. Zidane összeszedte Benzemát, aki nagyon fontos szerepet tölt be a csapatban. Érdemes megfigyelni, hogy milyen hatékonyan tartja meg a rá fellõtt labdákat, és teszi azt tovább a társaknak. Tegnap sem volt ez másképp. A visszavágón is rengeteget segíthet, ha ezt az arcát mutatja.

Cserejátékosok

Gareth Bale (4)
Ronaldót váltotta, azonban talán túl nagy mellénnyel lépett pályára. Nem tudom miért, de elfelejtett passzolni. Legalább két olyan helyzet is adódott, amikor ha passzol, komoly gondban lettek volna a bajorok. A lendülettel nem volt gond, de következõleg a csapat érdekeit sokkal elõrébb kell helyezze a felesleges trükközéstõl.

Raphael Varane (7)
Pepe sérülését követõen lépett pályára. Kicsit megijedtem, hiszen keveset játszott ebben a szezonban, féltem attól, hogy kevés lesz. Szerencsére azonban nem így történt. Hirtelen szállt be a meccsbe, mégis hamar felvette a ritmust. Többször tisztázott és blokkolt. Senkinek ne legyen kétsége afelõl, hogy a következõ idényben õ is az egyik kulcsembere lesz a csapatnak (bár ha Pepe és Ramos így folytatja, lesz versengés…).

Asier Illarramendi (-)
Alig tíz perc jutott neki, a labdával csak elvétve találkozott, így nehéz lenne értékelni.

Játékvezetõ:

Howard Webb (8)
A jelen FIFA-keret egyik legrutinosabb és legismertebb tagja kapta a megtisztelõ feladatot, hogy levezényelje a két csapat találkozóját. Végig jól kézben tartotta a mérkõzést, szokásához híven, nyugodtan és a játékosokkal rendkívül sokat kommunikálva látta el feladatát. A csapatok nem nehezítették meg különösebben a dolgát, de ennek ellenére meg kell jegyezni, hogy egy ilyen találkozó mindig embert próbáló feladat, tehát jár a dicséret. Mûködésének egyetlen negatívuma az asszisztenseivel való együttmûködés volt, néhány les-nem les szituáció elbírálásának alkalmával. De azt is ki kell emelni, hogy a hajrában rendkívül jó érzékkel engedte tovább a játékot Müller 16-oson belüli esését követõen, melyben nagy segítségére volt az alapvonali játékvezetõ is.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK