Ancelotti: Nem vagyunk olyan ostobák, hogy azt gondoljuk, nyertünk

A Bayern München - Real Madrid összecsapás elõtt a vendégek részérõl az olasz tréner és a Király-kupa hõse, Gareth Bale nyilatkoztak. Mindketten felhívták a figyelmet arra, hogy nem célszerû már most a továbbjutásról beszélni.

Bale
„Még nem beszéltünk a holnapi meccsrõl, de készen állunk. Nagy csata lesz. Nagyon nehéz mérkõzés lesz, de bízunk abban, hogy remek találkozót hozunk és sikerül továbbjutnunk. Magabiztosak vagyunk. Nem szabad kételkedni abban, hogy meg tudjuk csinálni.”

Guardiola kijelentései: „Nem szeretnék reagálni rá. Még egyáltalán nem jutottunk tovább. Nagyon kemény, nehéz meccs lesz. Az 1-0 nem nagy különbség. Komplikált lesz. A Bayern nagyon jól játszik, 100%-ot kell nyújtanunk a továbbjutáshoz.”

Gól a kupában: „Nagy gól volt, de nem nagyon emlékszem rá.”

A szezon: „Nagyon jó ez a szezon. Elégedettek vagyunk. Koncentrálnunk kell a még hátralévõ meccsekre.”

Problémák a vádlijával: „Most néhány napi edzés után már jól érzem magam. Meggyógyultam. Remélem, hogy holnap játszom majd.”

Ambíciók: „Meg akartuk nyerni a Király-kupát, és sikerült. A BL-t is meg akarjuk nyerni.”

Beállnak-e védekezni: „Hogy leparkolnánk a buszt? Nem vagyunk egy védekezõ csapat. Szép focit akarunk játszani. Nem olyan csapat vagyunk, aki hátul játszik.”

Cristiano: „Remek dolog vele edzeni. Ez az egyik oka annak, hogy a Madridba jöttem, hogy a legjobbakkal lehessek.”

Harc Alabával: „Nagyon jó játékos. Kemény küzdelmet folytatunk majd holnap. Jobb szeretek támadni, de holnap mindenki 100%-ot fog nyújtani mind védekezésben, mind támadásban.”

Idegesség: „Mindenki ideges egy kicsit. De ez pozitív. Szeretnénk még címeket nyerni.”

Ancelotti

Guardiola kijelentései arról, hogy a Madridot már a döntõben látják: „Bárcsak ott lennénk! Senki nem mondta, hogy nyertünk. A holnapi meccs nagyon nehéz lesz, egy nagyon kiváló csapat ellen. Nem vagyunk olyan ostobák, hogy azt gondoljuk, nyertünk. Van egy kis elõnyünk, amit szeretnénk kihasználni.”

Guardiola gerjeszti a feszültséget: „Szerintem nem ez volt a célja, egy sajtótájékoztatón mondanod kell valamit, hogy menjen az idõ. Õ egy profi, a meccsre koncentrál, ahogy én is.”

Rummenigge: „Azt mondta, lángba borítják a stadiont, de most esik. A Bayern szurkolótábora nagy szeretettel viseltetik a csapatuk iránt. Ez teljesen természetes a futballban.”

A dortmundi incidens: „Az egy különálló meccs volt, ez is az.”

Atléták a csapatban: „Nem hinném, hogy ezzel lebecsülnénk õket. Olyan játékosaink vannak, akik fizikálisan is magas szintet képviselnek.”

A mérkõzés: „Nem sokat fogunk változtatni az elsõ meccshez képest. A Bayern filozófiája nem változik. A taktika itt nem annyira fontos, sokkal inkább a lelki szempontok, az, hogy igazán akarjuk a döntõt. Ami történt, az a múlté. Jó emlékeink vannak ebbõl a stadionból, de ezekrõl nem beszéltünk a játékosokkal.”

Bale Isco helyett: „Az egész keret jól van testileg, lelkileg. Nem lesz könnyû eldönteni, melyik tizenegy ember lép pályára.”

Bale: „Elégedett vagyok vele, a kezdeti problémái ellenére. Javulni fog.”

Változtatás: „Nem vagyunk elégedettek azzal a félõs kezdéssel, amit a Madrid produkált, mert ez veszélyes dolog. Valami mást fogunk tenni.”

Manchester United: „Mindenkit tisztelek, de senkivel nem léptem kapcsolatba, és szükség sincsen erre. Sokáig akarok még Madridban maradni. Ez a kérdés teljesen furcsa. A Madrid a klubom, boldog vagyok itt.”

A játékrendszer: „Nem a felállás számít, hanem az, hogy egységesek legyünk.”

Labdabirtoklás és kontrák: „A játékosok függvénye. Benzema, Bale vagy Cristiano teret igényel, gyors átkötéseket. Ez a jó a futballban, hogy minden megfér benne. Szeretem a gyors fordulásokat.”

Ramos és Xabi egy sárgára az eltiltástól: „Nagyon profik. Normálisan fognak játszani. Sok erõfeszítést tesznek majd, mindegyikük munkájára szükség van.”

A Madrid szurkolói Münchenben: „Szükségünk van rájuk. A Barcelona elleni gyõzelem nagy részét az embereknek köszönhetjük. Nem számít, hányan vannak ott, a lényeg, amit csinálnak.”

Alaba: „Fantasztikus játékos. Marcelo és Coentrao után az egyik legjobb balszélsõ.”

A góllövés kényszere: „Nem lehetetlen a továbbjutás nélküle sem, de a célunk, hogy betaláljunk. A gólszerzés az egyik nagy erõsségünk.”

Di María: „Jól érzi magát és ez fontos, hiszen különbözõ posztokon is tud játszani. Nagyon elégedettek vagyunk vele.”

Két stílus: „A meccsek többségén támadó focit játszunk, jóllehet nem hosszú labdatartásra törekszünk, hanem gyors labdaszerzésekre, melyeket a csatárok ki tudnak használni. Több munkára van szükségünk, hiszen a Madrid ennél is többre képes.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK