Guardiola: Azt olvastam Madridban, hogy már tovább is jutottak

Guardiola, Robben és Alaba a mai sajtótájékoztatón beszéltek a Real Madrid elleni BL-elõdöntõ második meccsérõl, melyet holnap rendeznek Münchenben, az Allianz Arénában. A Bayern edzõje és a játékosok is bíznak a továbbjutásban. Mérkõzés elõtti nyilatkozatok az ellenféltõl.

Guardiola

A nyomás: „Az elõdöntõben vagyunk. A játékosok és én is mint edzõ ilyen meccsekre vagyunk hívatottak. Már várom, hogy átéljük ezt a hangulatot az Allianzban, el akarunk jutni Lisszabonba.”

Sérülések: „Nincsenek. A brémaiak ellen mindenki jól volt, csak Van Buytennek vannak kisebb gondjai.”

A Madrid Osasuna elleni meccse: „Ugyanazt gondolom, mint korábban. A Madrid egy nagy csapat, az is volt és az is lesz.”

Ribéry: „Nincs szükség arra, hogy az edzõ beszéljen, a fõ az, hogy a csapat és a játékostársak rendelkezésére áll. Örülök, hogy energiával telve, magabiztosan és mindenekelõtt harci kedvvel játszott a Werder Bremen ellen. Ez hiányzott belõle, a düh. A játékvezetõ felé, a szurkolók felé vagy bárki felé. Most azzal az agresszivitással játszik, amire szükségünk van. Mindegy, mi történik holnap, õ itt lesz és segíteni fog minket. Mindig a csapatért hajt, ezért szeretik itt õt az emberek, ezért õ a Bayern történetének egyik legjobb játékosa. Szükségünk van rá.”

A Madrid felállása: „Nem szeretném véleményezni. Ancelotti azt fogja tenni, ami a legjobb a csapatának, a játékosok pedig alkalmazkodni fognak. Mindegy, kiket küld a pályára, mindannyian hajtani fognak azért, hogy eljussanak Lisszabonba. Az biztos, hogy egyénileg nagyon erõsek.”

Philipp Lahm: „Sokszor mondtam, hogy tíz poszton tud játszani, csak kapusként nem vethetem be. Mindig attól függ a játéka, hogy épp hol van, holnap is így lesz. A fõ az, hogy bárhol játszik, mindenhol jó.”

A Madrid kontrái: „Olyan csapat, amely nagyon sokat fut, iszonyú gyorsak. Ha valaki labdát veszít, gyorsan vissza kell zárni, hiszen minél távolabb vannak a kaputól, annál jobb. Persze más fegyvereket is be kell vetni. Holnap gond nélkül támadhatunk. Egy edzõnek minden lehetõséggel számolnia kell, a Madridban megvan a lehetõség. Már láthattuk ezt a Ligában is, mindig dominálnak. Egy óriási csapat.”

Ancelotti támadó felfogása: „Nagyon jó ízlésû edzõ, tetszik a filozófiája. Ismerem a játékosait és a mentalitásukat, ami nem arról szól, hogy 90 percig védekeznek. Más dolog, hogy valahogy hátul kell tartanunk õket, ez lesz a célunk holnap. Nekünk is vannak gyors játékosaink, ennek ellenére nagyon veszélyesek számunkra.”

A szezon: „Ha meglesz a triplázás, ha nem, könnyû szezon volt. Ha az emberekkel arról beszélünk, hogy megnyertük a Bundesligát és ott vagyunk a kupadöntõben is, arra jutunk, hogy ez egy jó év volt. A fõ az, hogy örüljünk azoknak a kis sikereknek is, melyek most érnek minket a bajnokságban, ha nem így teszünk, nem fogunk fejlõdni. Értem, mi mindent nyert már ez a csapat, de ha mindig csak erre gondolunk és semmivel sem elégszünk meg, rossz útra térünk. Ehhez alkalmazkodnom kell.”

Az esélyek a döntõre: „Egyelõre hátrányban vagyunk. Azt olvastam és hallottam Madridban, hogy már a döntõben vannak és nyertek. Másképp látjuk ezt. Van egy gól elõnyük, de a cél az, hogy betaláljunk. Tudjuk, hogy nehéz lesz.”

Pokol az Allianzban: „Nem tudjuk ezt egyedül megcsinálni. A Bernabéuban a közönség szárnyakat adott a Madridnak, de biztos vagyok abban, hogy a mieink is ezt fogják tenni. Nem kell kérni õket erre, biztos vagyok abban, hogy megteszik. Mindannyian ugyanarról álmodunk, ezért azt hiszem, együtt fogunk harcolni holnap. Végsõ soron azonban a futballistáinknak kell mindent elkövetni. A németek nagyon képzettek, betartják a szabályokat, a szurkolókat örömmel fogadják, bárhonnan is érkeznek, a spanyolokat is szívesen látják majd.”

A Werder Bremen elleni meccs tanulsága: „Az elsõ félidõben mintha feladatot teljesítettünk volna, a másodikban elkezdtünk élni. A holnapi meccs a vágyainkon múlik. A lehetõ legjobban kell akarnunk a döntõt.”

Nyugtalanság: „Nem, tökéletesen vagyok. Örülök, hogy itt lehetek, ez nem könnyû feladat. Megtiszteltetés. Kérem a Bayernt, hogy élvezze ki ezt a pillanatot. Az utóbbi években mindig elértek az elõdöntõbe vagy a döntõbe, ugyanakkor ez korántsem egyszerû. Hinnünk kell abban, hogy elrepülhetünk Lisszabonba, ez a legfontosabb. Beszélhetünk a részletekrõl, de a különbséget a szenvedély fogja megteremteni.”

A Chelsea mint lehetséges ellenfél: „Nem gondolok erre, a holnapi riválissal foglalkozom.”

Rasszista megnyilvánulás Dani Alves felé: „Mindenütt elõfordul, a tisztelet hiányát mutatja. Az emberek hiányossága ez, hiszen Dani egy remek ember.”

A BBC: „Végül mindegy, ki játszik, a Madrid egyéni szinten hihetetlenül erõs. Mindannyian felfutnak a támadásokkal, mindenki visszamegy védekezni. De biztos vagyok abban, hogy Bale és Cristiano is játszani fog, nagyon fontos játékosok.”

Labdabirtoklás eredmény nélkül: „Nem keresek kifogásokat. Szeretem birtokolni a labdát, játékosként és edzõként is. Azért kell többet birtokolni, hogy többet támadhass, ennek ellenére a Bernabéuban a Madrid nyert. Több szögletet rúgtunk, többet futottunk, mégis veszítettünk. Ezért igazuk van. Ennek ellenére továbbra is többet szeretném birtokolni a labdát, hogy több lehetõséget alakítsunk ki. Ugyanúgy szeretnék játszani, mint a legutóbbi meccsen, csak kicsivel nagyobb intenzitással. Szeretnénk irányítani a meccset a labdatartással, hiszen a futballban a legfontosabb dolog a labda.”

Szükséges a változtatás: „Tetszett, hogy mi domináltunk, de agresszívebben kell játszani elöl. Ezzel együtt nem engedhetjük, hogy kontrázzanak, egyensúlyt kell teremteni. Ma este alszom egyet, aztán beszélek a játékosokkal, és aztán döntök.”

Kritikák: „Az egyetlen dolog, amit nem tehetek, az az, amit nem érzek helyesnek. Nem kérhetek ilyet a játékosoktól sem, hiszen akkor elárulnám õket. Sajnálom, az a feladatuk, hogy bíráljanak, ezért vagyok itt. El kell fogadnom a kritikákat, mindenütt ugyanúgy megy ez. Egyetlen dologra kell gondolnunk, hogy jöjjenek a gólok, mindegy, hogyan, és akkor utazhatunk Lisszabonba.”

Robben

A Tizedik: „A Madridnál voltam, tudom, milyen megszállottak a Tizedik miatt, tudom, milyen sokat jelent számukra. Még mindig várnak rá. Az elmúlt négy évben háromszor jutottunk a döntõbe, az utolsót megnyertük, de még mindig éhezünk a sikerre. Tudjuk, hogy történelmet írhatunk.”

A múlt: „Nincsenek rendezetlen ügyeim a Real Madriddal, két szép évet töltöttem ott, bajnokok lettünk. Mindig arról beszélnek, miért jöttem el, de kiváló a kapcsolatom az ottani emberekkel. Nincs bennem harag.”

Az otthoni hangulat: „A saját stadionunkban játszunk, szeretnénk megfelelni Rummenigge elvárásainak és pokollá változtatjuk a stadiont. Van valami, amit már most megígérhetek. Olyan akarattal fogunk küzdeni, hogy senki nem mondhatja majd, nem tettünk meg mindent. Hiszek abban, hogy bejutunk a döntõbe.”

A csapat állapota: „Az elmúlt két-három hét nem volt túl jó, de ez holnap nem fog számítani. Jó az elõérzetem. Õk is remek szezonból érkeznek. De jól tudják, hogy nem lesz egyszerû dolguk. Megígérhetem, hogy nem fogunk ajándékba adni semmit, mindent megteszünk Lisszabonért. Nem fognak félni, de tudják, hogy ez még nem lefutott ügy.”

Pep Guardiola alkalmazkodása: „Két új játékosunk van, Götze és Thiago, az edzõ kicsit variált a csapaton, ami pozitívan hatott ránk. Jó szezont tudhatunk magunk mögött, holnap kárpótolni fogjuk magunkat.”

Bale és Cristiano: „Meglepett, hogy otthon ilyen defenzíven játszottak, de nem kell ennyit beszélni a Madrid gyengeségeirõl és erõsségeirõl. Nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk, a támadásra és a gólszerzésre. Természetesen óvatosnak kell lennünk a kontrákkal, de azok leszünk.”

A Madrid kontrái: „Az egyetlen, amit tennünk kell, hogy magabiztosan játszunk, sok gólt szereztünk már. Négyet rúgtunk a Barcelonának, hármat a Manchesternek, ezekbõl a meccsekbõl kell erõt merítenünk a Madrid elleni meccshez. Nagyon jó érzések kavarognak bennem.”

Ribéry: „Franck tudja, hogy a csapat támogatni fogja. De amikor neki rossz napja van, az nagy hatással van ránk is. Egyáltalán nem aggódom, holnap együtt fogunk támadni.”

Alaba

A mérkõzés: „Mindannyian döntõt akarunk játszani, ez az álmunk.”

A közönség: „Tudjuk, hogy a szurkolóink támogatni fognak minket. Tavaly, a Barcelona ellen, mikor 4-0-ra nyertünk, már megmutatták, mire képesek. Szükségünk van rájuk, és bízunk abban, hogy ismételni tudunk.”

Ribéry: „Ezen a hétvégén ismét megmutatta, mit tud. Franck nagyon erõs személyiség, nem hiszem, hogy segítségre lenne szüksége.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK