Zidane: A család a legfontosabb az életemben

A Real Madrid egykori sztárja és jelenlegi másodedzõje a csapat egyik legnevesebb szponzora, az Audi által szervezett rendezvényen válaszolt a Marca újságíróinak kérdéseire. Zizou õszintén beszélt a családról, a visszavonulásáról, de azt is elárulta, hogy miért tért vissza a labdarúgás világába.

„Élvezni akartam azt az idõt, amit a családommal és a fiaimmal tölthettem, mert 16 vagy 18 évig a futball volt az egyetlen dolog, amire összpontosítottam. Amikor visszavonultam, csak a családomra fókuszáltam. Most újra részese akarok lenni a labdarúgásnak, meg akarom mutatni, hogy edzõként is tudok adni valamit ennek a sportágnak.”

„Ha egy futballjátékos vagy, akkor lejátszod a meccseidet, majd hazamész. Edzõnek lenni más, hiszen 23 vagy 25 játékosért felelsz. Ez egy teljesen más szerep, de én élvezem. Amikor a mérkõzés kezdõdik, akkor már a játékosok teremtik meg a különbséget.”

„A feleségem és a négy fiam a legfontosabbak az életemben. A feleségem csodálatos, 25 éve vagyunk együtt. A szüleim fontos értékeket neveltek belém, én pedig ugyanezt szeretném tenni a saját gyerekeimmel.”

„Korábban azt hittem, hogy legalább az egyik fiamnak valami más jut, nem a futball, de nem így történt. A két legidõsebb minden nap edzésekre jár. Non-stop futballoztak nyolc és tíz éves koruk között, csak ezt akarták csinálni. Ami a legfontosabb, hogy mindannyian jó gyerekek.”

„Nehéz volt számukra kezelni a nyomást, ami azzal jár, hogy az édesapjuk híres, de ez az idõ múlásával enyhült. A vezetéknevük azonban adott, nem fog változni. Elmondtam nekik, az a legfontosabb, hogy tiszteljék az embereket.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK