Egytõl egyig: Valladolid – Real Madrid

A Real Madrid tegnap nagy valószínûséggel elbukta a bajnokságot Valladolidban. Mi azonban ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (5)
Nem jó elõjelekkel vágott neki a mérkõzésnek Ancelotti gárdája, hiszen a hétvégén Valenciában csak döntetlenre volt jó a csapat, ráadásul Gareth Bale kisebb sérülése miatt kihagyni kényszerült a meccset. Cristiano korai cseréje pedig megpecsételte a támadójátékunk milyenségét. A vasárnapi meccshez hasonlóan tragikus volt a lövések hatékonysága, tegnap a 21 lövésünkbõl mindösszesen csak 3 találta el a kaput. A hétvégén azt írtuk, hogy csak akkor van esélyünk a bajnoki címre, ha megnyerjük az összes hátralévõ mérkõzésünket. Sajnos ez nem sikerült, és ezzel valószínûleg oda a bajnoki cím, s ezzel a triplázás reménye.

Real Valladolid (5)
A Valladolid csapata sem játszott jól, nagy szerencséjük volt, hogy az igazán veszélyes játékosok a Madriból nem tudták vállalni a játékot. A mérkõzés korai szakaszán egy-két tetszetõs támadást is végigvittek, azonban ezeknek a támadásoknak a száma a késõbbiek során nullára redukálódott. Egyszer találták el a kaput, egybõl gólt is szereztek vele. Hozzá kell tenni, hogy a góljuk is igen szerencsés körülmények között született.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Sergio Ramos (8)
Ki más? Hihetetlen formában van a hátvéd, gyönyörû szabadrúgásgólt ért el tegnap. Az utóbbi négy meccsén öt gólt szerzett, igazi vezérré avanzsált. A védõmunkája is kifogástalan volt, tizenkét fejpárbajt nyert, hatszor tisztázott, és volt két fontos közbeavatkozása is. Sokatmondó adat, hogy õ próbálkozott Moratával holtversenyben legtöbbet kapura lövéssel.

Iker Casillas (6,5)
Szûk másfél év után állt újra a Real Madrid kezdõcsapatában, már ami a bajnoki meccseket illeti. Ancelotti azért rakta be a kezdõcsapatba, hogy formában maradjon a Bajnokok Ligája döntõjére, azonban a tegnapi meccs ezt annyira nem segítette elõ. Egy lövés találta el a kapuját, azt viszont esélye sem volt kivédenie. Semmi komoly dolga nem akadt tegnap.

Nacho (6)
A fiatal hátvéd a védelem bármely pontján bevethetõ, tegnap a jobboldalon játszott. Túl sok feladat elé nem állította õt a Valladolid csapata, mindösszesen három tisztázása, és egy közbeavatkozása volt. A támadásokhoz semmit sem tudott hozzátenni, kevésszer bukkant fel az ellenfél tizenhatosa környékén, ezáltal a jobboldali széljátékunk teljesen meghalt. Egy pontos beadása volt Benzemának, ezen kívül semmi hasznosat nem tudott hozzátenni a támadásokhoz.

Pepe (7)
A védekezést hibátlanul lehozta, ráadásul a mérkõzés végén volt egy nagyon fontos közbelépése. Hosszú labdái viszont rendkívül pontatlanok voltak, a pontos labdákat pedig szinte lehetetlen volt megtartani. Tegnap rendkívül sok labdát ajándékozott így el, reméljük, hogy a továbbiakban javul a labdák pontossága.

Fábio Coentrão (5,5)
A tegnapi teljesítményére nem lehet büszke. Voltak szép megmozdulásai, azonban a támadásokhoz õ sem tudott hozzátenni semmit sem. Egy jó beadására sem emlékszem. Védekezésben is meggyûlt a gondja, Jeffren többször hozta zavarba a portugál bekket. Reméljük, hogy visszatalál a korábbi formájához.

Xabi Alonso (6,5)
Tegnap biztos pont volt a Real Madrid középpályáján. Rendkívül sokat volt játékban, és többnyire jól adta tovább a labdát. A hosszú labdákkal viszont neki is meggyûlt a baja, tizenegy kísérletébõl mindösszesen csak öt volt pontos. Jó teljesítménye abból fakadhat, hogy nem kellett sok energiát befektetnie a védekezésbe.

Luka Modric (7,5)
Õ volt a legaktívabb játékos tegnap, ráadásul passzainak 94 %-a pontos volt. Megpróbálkozott két lövéssel is, azonban a lövések minõsége hagyott kívánni valót maga után. Négyszer állították meg szabálytalanul, ebbõl is látszik, hogy rendkívül aktív volt a pályán. Nem rajta múlt a tegnapi meccs.

Isco (7)
Vele kapcsolatban az az érzésem, hogy túlzottan bizonyítani akar, és ezért választ sokszor rossz, elhamarkodott megoldásokat. Tegnap is rendkívül szép bokamozdulatai voltak, majd rossz megoldást választott. Ezt kéne kinõnie, és akkor igazi vezéregyéniséggé válhatna a pályán.

Di María (5)
Ismételten a jobb szélen játszott, többek között ezért volt annyira inaktív tegnap. Nacho értékelésénél leírtam, hogy a jobboldali széljáték nem létezett tegnap, és ez az argentin teljesítményére is negatívan hatott. Pontatlanul játszott, lövései nem voltak veszélyesek. Cristiano és Bale hiányában sokkal többet kéne vállalnia.

Cristiano Ronaldo (-)
Kilenc percig volt a pályán, azóta kiderült, hogy csak óvatosságból cserélték le a portugál zsenit. Reméljük, hogy a kényszerpihenõ jót tett neki, és a gyilkos formájában tér vissza.

Karim Benzema (4,5)
Egyik kedvenc játékosom a francia, de amit az utóbbi idõkben csinál, az vérlázító. Pocsék formában van. Tegnap egy lövése volt, azzal is csak a verebeket riogatta. A felpasszolt labdákat nem tudta megtartani, nagyon könnyedén választották el a labdától. Lehet, hogy õt is pihentetni kéne.

Cserejátékosok

Álvaro Morata (6)
A gólokat leszámítva egyedül õ tudta eltalálni tegnap a kaput. Az már másik kérdés, hogy egyik próbálkozása sem jelentett komoly veszélyt. Nagyon akart, azonban a technikai tudása sokszor gátolta a csapatot. A mezõnyben kifejezetten ügyetlen volt, egyedül a gyorsaságát tudta kihasználni. Valószínûleg az õ jövõje nem a Real Madridnál van.

Asier Illarramendi (-)
Húsz percet töltött a pályán, emiatt nem kap osztályzatot. A pályán töltött ideje alatt szerzett egy sárgát, valamint összehozott az ellenfélnek egy gólt. Csak reménykedni tudok, hogy nem õ kezd május 24.-én.

Marcelo (-)
Megpróbált segíteni a csapaton, azonban lövései elkerülték a kaput.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK