Marcelo: Láttam az örömöt a szurkolók arcán

BL-döntõ, mérkõzés utáni nyilatkozatok - több kommentárt nem érdemes hozzáfûzni.

Ángel Di María, a mérkõzés embere

„Azt hiszem olyan meccs volt, amirõl tudtuk, hogy nehéz lesz, és ha gólt szereznek, az nagyon nagy elõny számukra és a mi dolgunkat nagyon megnehezíti. Tudtuk, ha gólt szereznénk, akkor azzal megtörjük õket, és a hosszabbításban eldönthetjük a meccset.”

„Hihetetlen megkönnyebbülést érzek, nem tudom szavakba önteni. Nem tudom elmondani, mit értünk el, megérdemeltük, hogy bajnokok legyünk. Most folytatjuk az ünneplést, a csapatnak ki kell élveznie a gyõzelmet, aztán folytatjuk a munkát.”

„Kisebb szúrást éreztem, nem tudtam futni, féltem, hogy valami komolyabb dolog lehet, az edzõ úgy döntött, hogy Marcelót tolja feljebb a támadásokhoz, én pedig hátrébb húzódok.”

„Óriási öröm, hogy megnyerhettem életem elsõ BL-címét és a klub tizedik trófeáját. Nagyon boldog vagyok, errõl álmodoztam kis korom óta. Nagyon elégedett vagyok a csapat erõfeszítéseivel, az egész éves áldozatokkal. A végén elvesztettük a bajnokságot és a triplázás lehetõségét. Kár érte.”

„Ismertem a pályát. Ezekben a napokban Lisszabonban otthon éreztem magam. Ezen a helyen sok szép dolgot értem el, aminek azt is köszönhetem, hogy a Real Madridba jöhettem. Nagyon boldog voltam a Benficánál abban az idõszakban, de most még boldogabb vagyok.”

„Cristiano végig a pályán volt, vannak gondok a lábával, még van idõ a világbajnokság kezdetéig, nagyon jó állapotban érkezik majd.”

Carvajal

„Mint az év bármelyik derbije, a szív és az erõ meccse volt.”

„A hosszabbításra az Atleti már elkészült az erejével, tudtuk, hogy ha hajtunk, akkor sikerülni fog.”

„Történelmet írtunk a világ legjobb klubjával. Egyedülálló.”

Isco

„Sosem voltunk ilyen boldogok. Remélem ez volt az elsõ, de nem az utolsó BL-címem.”

„Erre nagyon régóta vártunk. Nagyon egységes csapat voltunk, egy labdát sem pazaroltunk el. Ez a Madrid, egy csapat, ami sosem adja fel.”

Marcelo

„Óriási öröm, nagyon sokáig tartott, amíg elértük. De mi tudjuk, mennyit küzdöttünk, mennyi áldozatott hoztunk, mindenünket odaadtuk a pályán, hogy örömet okozzunk a szurkolóknak.”

„Akik a padon voltak, a pályán vagy a lelátókon… nagyon szép volt.”

„Végre mehetünk a Cibelesre, nagyon elégedett vagyok, tényleg. Nincsenek szavak. Láttam az emberek arcán, a szurkolók arcán az óriási örömet. Most mindenkinek ki kell ezt élveznie, megérdemeltük.”

Raúl

„Gratuláltam mindenkinek. Sok szép emlékem van, három megnyert döntõ. Sokat szenvedtem, de megérte.”

„Meg kell emelnünk a kalapunkat az Atlético szezonja elõtt, akik megérdemelték, hogy döntõt játszottak. De a Madrid az utolsó percig küzdött, bár a gól már sokkal korábban is meglehetett volna.”

„Boldog vagyok, mint minden madridista, hiszen sikerült egy újabb BL-t nyerni, a Tizediket, ez történelmi jelentõségû, s attól, ahogyan sikerült, még inkább, sokat szenvedtünk…”

„Iker remek szezont hozott. Nem volt szerencséje a gólnál, de az, hogy a Real Madrid itt lehetett a döntõben, azt jelenti, hogy voltak nagyon jó napjai. Nem kell már bizonyítania. Nagyon boldog vagyok miattuk, de különösen miatta, hogy felemelhette a BL-trófeát.”

Pepe

„Sokat küzdöttünk, évekig, hogy elérkezzen ez a pillanat. A csapatnak egy nagyon fontos címet sikerült megnyernie. Készen álltam a játékra, de beszéltünk az edzõvel, és ott volt két társam, akiknek nem volt problémájuk, kockázatos lett volna egy ilyen intenzív meccsen engem játszatni. Azt hiszem, jól mentek a dolgaink, nagyon elégedett vagyok.”

„Hihetetlen, nem találom a szavakat, nem tudom leírni, milyen érzés. Éreztük, és szerintem a szurkolók is érezték, hogy meg tudjuk nyerni, hihetetlen volt, mi is támogattuk a többieket a padról.”

Bale

„Nagyon büszke vagyok, voltak lehetõségeink arra, hogy nyerjünk. Négyszer játszottunk idén az Atlético ellen, tudtuk, hogy nehéz lesz, tudtuk, hogy az utolsó percig kell majd várnunk. Szerencsére sikerült, és ez a végére nagy löketet adott. Ez csodálatos, ezért jöttem ide, az elsõ szezon egy valóra vált álom.”

Cristiano

„Ez egy olyan trófea, amire sok évig vártunk. Mindenki, aki a Madridban játszik, mindenki, aki a csapatot követi, tudja ezt, nagyon boldogok vagyunk. A szurkolóknak ajánlom ezt a címet, hiszen nagyon különleges. Nem voltam teljesen rendben, nincsenek csodák, de megérte pályára lépni, nem játszhatsz minden nap BL-döntõt.”

Casillas

„Ez a cím, a Tizedik többet ér a világbajnokságnál. Sok év telt el azóta, hogy nem nyertünk BL-t. A tíz egy kerek szám. Két éve megígértem ezt a címet. Gratulálnunk kell az Atléticónak és a szurkolóiknak, akik a végsõkig küzdöttek.”

„Nagyon sokat kellett szenvedni. Egy szerencsés gólt szereztek a mi hibánkból, nem volt több igazi helyzetük. 90 percig folyamatosan kerestük a lehetõséget, a hosszabbításban sikerült. A helyzetek alapján azt mondom, igazságos eredmény született. Jól védekeztek és húzták az idõt.”

„Hibáztunk, ez igaz. De az emberek a Tizedikre fognak emlékezni. A hiba ellenére a csapat vissza tudott jönni és nyertünk.”

„Megérdemeltük a remek szezon miatt. Az utolsó percekben velünk volt a szerencse, ami korábban hiányzott. Késõbb, a hosszabbításban többet küzdöttünk és Bale gólja összetörte õket.”

Ancelotti

„Egy olyan kupát nyertünk most meg, ami nagyon fontos a Real Madrid számára. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy minden Madrid-szurkoló számára elhoztuk ezt a trófeát. A boldogságunk azoknak is örömet okoz, akik mindig mellettünk vannak. A szurkolók nagyon boldogok, ezért mi is azok vagyunk.”

„A többi döntõm is nagyon nehéz volt, ahogy ez is. Nagyon jó szezonunk volt. Az elsõ évben megpróbáltunk változtatni, fantasztikus játékosokból álló csapattal dolgozhattam, akik mindig profin viselkedtek és megmutatták ezt a mai meccsen is. Nem csak azok, akik mindig játszhattak, hanem azok is, akik nem. Keményen dolgoztunk az egész szezon során, hogy elérjük ezt.”

„A legnehezebb az egyenlítés volt, mivel nagyon mélyre kellett leásnunk érte. Nem volt területünk, az Atlético nagyon jól védekezett. Mindent beleadtunk, végül pedig sikerült egyenlíteni. Aztán a meccs teljesen megváltozott, köszönhetõen a trófea iránti vágyunknak. A gól erõt adott nekünk.”

„Az elsõ félidõ végén azt mondtam a játékosaimnak, hogy játszanak gyorsabban és próbáljanak elõl kreatívabbak lenni. A hosszabbításban úgy döntöttem, hogy a széleken támadjunk, mivel ott mindig sok gondot okozunk.”

„Nem gondolom, hogy az öt perc sok lett volna, rengeteget állt a játék a második játékrészben. A végén mondhatják, hogy szerencsés voltam, de az igazság az, hogy mindent beleadtunk a meccs utolsó pillanatáig.”

„Nagyszerû szezon van mögöttünk. Lehet, hogy az elõdöntõ után kicsit visszaesett a teljesítményünk, de köszönettel tartozom a játékosaimnak, akik egész évben remek munkát végeztek.”

„Az elnök nagyon boldog volt, gratulált nekünk. A játékosoknak, a klubnak, ami ilyen keményen dolgozott, a játékosok leigazolásával, a csapat és a mindenkori edzõ támogatásával.”

„Az elsõ napon, amikor megláttam a trófeákat a Bernabéu múzeumában, azt mondtam, hogy hiányzik innen egy valami, idén pedig megszerezhetjük. Most sikerült is. Éreztem az egész klub bizalmát és azt gondolom, hogy megvolt a kellõ nyugalom ahhoz, hogy megnyerhessük a meccseinket.”

„Beszéltem Simeonéval, gratuláltam neki a ligához a meccs elõtt, illetve utána is. Nagyon tisztelem azokat a csapatokat, akik mindig keményen harcolnak. Az Atlético megérdemelten jutott a döntõbe, de azt gondolom, hogy végül mi érdemeltünk gyõzelmet.”

„Bale gólja nagyon fontos volt, mivel korábban is próbálkozott, de nem volt szerencséje a kapu elõtt. De amikor kellett, akkor megvillant. Gareth az egész szezonban remekül játszott, jövõre pedig még jobb lesz.”

Pérez

„Ez a gyõzelem a szurkolóké, akiknek sikerült a Real Madrid legendáját ezzel a varázslatos számmal, a Décimával erõsíteni. Büszke vagyok rá, hogy annak a klubnak az elnöke lehetek, amelynél ezek a játékosok dolgoznak, illetve az erõfeszítésekre és egész éves kemény munkára, a szurkolókra, akik eljuttattak minket ide.”

„A legjobb dolog ebben a klubban a szurkolók kultúrája, ami apáról fiúra száll, aki már a Tizenegyedikre gondol majd. Ez teszi a Real Madridot halhatatlanná. Szeretnék köszönetet mondani, gratulálni a világon minden madridistának, nekik ajánlom a gyõzelmet.”

„Minden szurkoló nagyon boldog. Mindenre büszke vagyok, ami a Real Madridot körülveszi. A klub legendáját a játékosok építették, de a szurkolókkal, akik mindig hatalmas elvárásokat támasztottak. A kihívások teljesítése a vérünkben van, de most itt az ideje a Décima megünneplésének.”

„Ancelotti jött, majd elsõ évében elhozta nekünk a Tizediket. Nehéz év volt hiszen új edzõnk és hét új játékosunk volt, de mindenki keményen dolgozott, amiért köszönettel tartozunk nekik. Õk mind együtt nyerték meg a Tizediket, remek munkát végeztek, nagyszerû szezonjuk volt és kiváló döntõt játszottak.”

„A gól nem akart összejönni, de Sergio Ramos, aki a legjobb szezonját tudhatja maga mögött, nagy örömmel töltötte el a madridistákat, amikor kiegyenlített. A hosszabbításban sikerült kiharcolni a gyõzelmet.”

„Az Atlético nagyszerû szezont tudhat maga mögött, remek BL-döntõt játszottak. Nagyon megnehezítették a dolgunkat, megemelem a kalapom elõttük. Gratulálok az elnöküknek és a játékosaiknak. Nagyszerû szurkolóik vannak, ezt most is megmutatták.”

Sergio Ramos

„Az áldozataink jutalma egyszerûen csodálatos. A végsõkig harcoltunk, a gól pedig nem csak az enyém, hanem minden madridistáé. Mindenkié, akik az egész döntõ során szurkolt nekünk. Meglett az eredménye.”

„Ennyi év után rendkívül nagy örömmel tölt el minket, hogy a szurkolóinknak megadhatjuk ezt, azoknak, akik eljöttek és azoknak, akik otthonról szorítanak nekünk. Éljen Madrid, éljen Camas, éljen Sevilla, éljen Andalúzia, éljen Spanyolország!”

„Nem tudom elmondani, hogy belül mit érzek. Ma történelmet írtunk, egy olyan Atlético ellen, akik remek szezont futottak és megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Megéltünk jó és rossz pillanatokat, az utolsó percben döntetlent harcoltunk ki, az ölelésem Casillasszal minden madridista számára ölelés volt.”

„A Tizedik minden áldozatot megért. Megmutattuk, hogy alázatosak és erõsek vagyunk, most pedig kiélvezhetjük a gyõzelmet és minden madridistának ajánlhatjuk, akik itt vagy otthon vannak. A gólomat nagyapámnak, feleségemnek és a gyermekemnek ajánlom. Most ünnepelni fogunk a szurkolóinkkal.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK

Úgy látjuk, hogy reklámblokkolót használsz.

Az oldalunk hosszú távú fennmaradása és Bellingham boldogsága érdekében kérjük, hogy kapcsold ki a
penamadridista.hu böngészése közben a reklámblokkolódat, vagy tegyél minket a kivételek közé.

Köszönjük! Hala Madrid!