Bale: Azon dolgozom, hogy a jövõben még jobb legyek

Az UEFA.com egy rövid interjút készített Gareth Bale-lel, aminek fõ témája a walesi futball helyzete volt.

Fontos a walesi futball következõ generációjának számára, hogy élõben láthassák, ahogy a futball legnagyobb játékosai egymásnak feszülnek?
Egyértelmûen. Úgy gondolom, hogy ez a város számára hatalmas dolog. Rég nem volt már ekkora eseményünk, ez egy különleges alkalom a városunknak. Szerintem ez is azt mutatja, hogy a walesi futball sokra hivatott.

Mire számíthatnak a Cardiffba látogató szurkolók?
Feltehetõen hidegre! Nem, ez egy kedves város, ami az elmúlt 5-10 évben hatalmas fejlõdésen ment át. Nyilvánvaló, hogy ez egy rögbi-nemzet, de a Cardiff City a premier league-ben játszik, ahogy a Swansea is, ami a walesi focit magasabb szintre emelte. Ez most egy folyamatosan növekvõ város, a folyamat pedig remélhetõleg nem áll meg.

A labdarúgó szövetség nem messze Cardifftól, Newportban épített egy központot. Szerinted ennek mi lehet a szerepe abban, hogy a walesi futball és a helyi fiatalok fejlõdjenek?
Fantasztikus, hogy van egy ilyen nagyszerû létesítményünk. Szerintem minden korosztály használni fogja. És igen, rendkívül fontos szerepe van egy ilyen edzõközpontnak. Az ember látja, hogy minden nagy futballnemzetnek vannak hasonló központjai, ez pedig most egy nagy lépés a walesieknek is. Tovább akarunk javulni, egyre jobbak akarunk lenni, és remélhetõleg nemzetközi szinten is el tudunk majd érni valamit.

Gondolod, hogy a központnak köszönhetõen a válogatott is fejlõdhet majd?
Igen, szerintem ez mindennek jót tesz. Az U15-ös, U16-os csapattól kezdve az elsõ csapatig, mindenki használni fogja. Remélhetõleg pozitív hatásai lesznek, amelyek a jövõben segíthetnek nekünk.

Egyértelmû, hogy büszke walesi vagy. Mennyire tölt el büszkeséggel az, hogy a fiatal hazai játékosok példaképe vagy?
Ez hatalmas dolog. Amikor gyerek voltam, fontos volt, hogy legyenek példaképeim a futballban, ez arra ösztönzi az embereket, gyerekeket, hogy játszanak, fejlõdjenek. Remélhetõleg a jövõben ez is hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekekbõl jó játékosok legyenek.

Mit jelentene a walesi futball számára az, ha még több hozzád hasonló példaképet adnának a sportnak?
Nagyon fontos, hogy legyenek példaképek, különösen a fociban. Ez egy rögbi-nemzet, de szerintem a futball is mindig nagyon népszerû volt Walesben. Öt-tíz évvel ezelõtt talán még erõsebb is volt, mint a futball, de ez folyamatosan változik. Viszont sok játékost kell kinevelnünk, ami remélhetõleg tovább inspirálja az embereket, így a jövõben egyre jobbak lehetünk.

A te fejlõdésedre gondolva a mostani éned milyen a Southampton FC-ben debütált tinihez képest?
Teljesen más. Persze fõleg fizikálisan. Amikor elkezdtem játszani, egy vézna kissrác voltam. Szerintem egyszerûen felnõsz, kialakulsz, erõsebb és robbanékonyabb leszel. Ahogy az évek múltak, velem is ez történt. Most csak keményen dolgozom a játékom minden aspektusán. Remélhetõleg képes leszek még jobbá válni a jövõben.

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK