Kroos: A Madrid egy lépéssel a Bayern elõtt jár

„A cél, hogy minden címet megnyerjünk. Ehhez vagyok hozzászokva.” – mondta Toni Kroos elsõ sajtótájékoztatóján. Tagadta, hogy problémái lettek volna Guardiolával.

A Madrid: „Nagy hatással volt rám a Real Madrid azzal, hogy ennyire érdeklõdött irántam. Minden jól ment, nagyon elégedett vagyok azzal, hogy itt lehetek.”

A nyomás: „Szeretem a nyomást. Mindig is ilyen voltam. A Bayernnél is csak a gyõzelem volt elfogadható. Azért vagyok itt, hogy címeket nyerjek, ez motivál. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Madrid továbbra is sikeres klub legyen.”

Khedira: „Természetesen beszélgettem vele. Nagyon jó dolgokat mondott a Madridról, visszaigazolást kaptam tõle. Nem tudom, vele mi lesz a jövõben, ez nem rajtam áll. Ez tõle és a Madridtól függ.”

Kedvenc poszt: „Az utóbbi idõben mindenfelé elõfordultam a középpályán. Remélem, a középpálya közepén kapok majd helyet, de nem igazán fontos ez. Örülök, hogy itt játszhatok majd.”

Guardiola: „A Real Madrid az oka annak, hogy itt vagyok. Nincs semmi problémám Guardiolával. Épp ellenkezõleg. Nagyon jól kijöttem vele, semmi okom kritizálni õt. Egy fikarcnyi gondom sem volt vele vagy a játékstílussal, amit képviselt.”

A spanyol: „Mallorcán beszéltek németül, odáig jutottam, ameddig tudtam: Buenas tardes! (Jó napot!) és Hala Madrid!

A Madrid elleni elõdöntõ: „Ennek semmi köze a döntésemhez.”

Az ok a Bayerntõl való távozásra: „Hosszú ideje vagyok ott, mindent megnyertem. Eljött az ideje a távozásnak, és adódott a lehetõség, hogy a Real Madridhoz igazoljak, mely a lehetõ legjobb csapat.”

Az Európai Szuperkupa és Xabi Alonso hiánya: „Hallottam arról, hogy megbüntették. Augusztus 5-én kezdem az edzéseket. Azután az edzõvel eldöntjük, készen állok-e a játékra egy hét munka után.”

Ancelotti és Valdebebas: „Keveset tudtam beszélni az edzõvel. Amit mondott, az köztünk marad.”

A világbajnoki Aranylabda: „Az a fontos, hogy mi lettünk a világbajnokok. Az egyéni elismerések nem izgatnak.”

Mikor értesült a klub érdeklõdésérõl? „Egy ideje felvettük a kapcsolatot, de nem akartam ezzel foglalkozni, a világbajnokság volt a legfontosabb.”

Kihívások: „Mindent meg kell nyerni. Ehhez szoktam a Bayernnél. Az, hogy kivel fogok játszani, az edzõ kezében van.”

Mit mondtak a társai a Bayernnél? „Münchenben csodálatos idõszakot töltöttem, mindenki gratulált, hiszen a személyes döntésem volt. Örültek nekem.”

Kritikák a világbajnoki ünneplésük miatt: „Hallottam ezekrõl. Németországban is errõl beszélnek, de senkivel nem volt összetûzésem. Nevetséges ezen problémázni.”

Mi a Real Madrid? „Ez a legjobb csapat, egy lépéssel a Bayern elõtt jár.”

Löw: „Beszéltem vele errõl, és örült neki.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK