Ancelotti: Casillas lesz a kapus az Európai szuperkupa döntõjében

Az olasz edzõ felfedte, ki fogja védeni a Real Madrid kapuját a Sevilla ellen, s arról is beszélt, hogy a Manchester United elleni meccsen kiket küld pályára. Cristiano Ronaldo még pihenni fog a Van Gaalék elleni találkozón, mivel továbbra sem edz együtt a csapat többi tagjával.

Hogyan néznek szembe a United elleni meccsel?
Sosincs barátságos meccs a Manchester ellen, s fõleg egy olyan stadionban nincs, mint ez. Úgy kell befejezni ezt a turnét, amilyen jól csak lehet. Büszkék vagyunk, hogy játszhatunk itt, s szeretnénk jól zárni azelõtt, hogy megvívunk a szuperkupáért. Jó mérkõzést kell játszanunk holnap.

Hogy érzi magát Cristiano Ronaldo?
Egyéni edzésmunkát folytat. Holnap nem fog játszani, hiszen még nem edzett együtt a csapattal. Akkor kezd majd edzeni a többiekkel, mikor visszatérünk Madridba, hogy készülni tudjunk a szuperkupára.

Számol vele a szuperkupán?
Igen.

Milyen tervük van arra, hogy felépüljön a portugál?
A mi tervünk az, hogy hosszú pihenõt adunk neki. 26-án kezdett dolgozni, külön, hogy minél jobban tudjon regenerálódni. Elképzeléseink szerint 5-én már rendesen edzeni fog Madridban.

Diego López már elhagyta a csapatot?
Most is jónak tartom õt, mint mindig. Nagyon jól dolgozik. Igazi profi. Ez nem újdonság. Tegnap beszéltem a klubbal, semmilyen újabb távozóról nem tudok. Diego a Madrid játékosa. Holnap nem fog játszani, Iker áll majd a kapuban, mert õ véd a szuperkupa-döntõben is. Diego is folytatja az edzést, továbbra is élvezi a bizalmunkat.

Számol vele?
Igen, számítok rá a következõ idényben.

Tudja, hogy Raúl lesz az új sportigazgató?
Nincsenek róla híreim. Senki nem mondott nekem ebben a témában semmit.

Milyen esélyei vannak azoknak az utánpótlás játékosoknak, akiket elhoztak az amerikai túrára a felnõtt csapattal?
Ez remek tapasztalat számukra. Mikor visszatérünk Madridba, csatlakoznak a Castillához. Készen állnak arra, hogy velünk játszanak, de a Castillával fognak dolgozni.

Vannak hírei Di Maríáról?
Nincsenek. Továbbra is szabadságon van. Augusztus 5-én kell visszatérnie.

Mi a véleménye Keylorról?
Már rengeteg problémánk volt azzal tavaly is, hogy Diego Lópezrõl és Casillasról kellett beszélni. Nem akarok egy olyan kapusról szólni, aki nincs a csapatban. Jelenleg itt van nekünk Iker, Diego és Jesús.

Kezdõ lesz Iker a következõ idényben?
Holnap az lesz.

Hogyan illeszkedett be Hierro a technikai stábba?
Minden szempontból ismeri a klubot. Van kedve ahhoz, hogy eltanulja ezt a szakmát. Mindenki elégedett azzal a karizmával, amit birtokol a klubnál és a futballban.

Elég jó edzõ Van Gaal a Unitednak?
Nagyon tapasztalt edzõ. Remekül szerepelt más országokban és Hollandiával is jól teljesítettek. Nem kell tanulnia senkitõl.

Tudna adni neki valamilyen tanácsot?
Ferguson hiányát betölteni nem könnyû. A Premierben nagy a verseny, sok az esélyes csapat.

Ott volt a United jelöltjei közt?
Mindig pletykálnak az edzõkrõl. Egy fantasztikus klubnál vagyok és nagyon tisztelem Van Gaalt. A Manchester jól választott. Én pedig boldog vagyok Madridban.

Meglepte az a hatás, amit a soccer gyakorol az amerikaiakra?
Nem. Ebben az országban komoly sportkultúra van. Sokan támogatnak minket itt. A foci is sokat fejlõdött itt.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK