Keylor Navas: Nagy boldogsággal tölt el, hogy itt lehetek

Keylor Navas a Real Madrid legújabb igazolása. A Costa Rica-i kapus országának elsõ játékosa, aki megfordul a királyi gárdában. Átigazolásának napját egy Realmadrid TV-nek adott interjúval zárta, amelyben beszélt a csapatról, céljairól, illetve arról, hogy mit is jelent számára az átigazolás.

Hogyan tudtál igazodni mindahhoz, ami az utóbbi napokban történik veled?
Hihetetlenül boldog vagyok, kiváltság, hogy ennek a részese lehetek. Ezeket a pillanatokat ki kell élvezni maximálisan, hiszen csak egyszer fordul elõ az ember életében.

A feleséged és a lányod is biztos sok mindent kérdeznek most tõled…
Számukra is nagyszerû pillanat ez. Mindig támogattak és velem voltak a rossz percekben is, és most is, amikor jó dolgok történnek, õk is jól érezhetik magukat.

Már jártál a Ciudad Real Madridban, mi a véleményed róla?
Lenyûgözõ és hihetetlen hely. Mesélnek róla, de ha látod, rögtön rájössz, hogy jobb, mint amilyennek mondják.

És a csapat?
A Real Madridban vannak a világ legjobbjai, kiváltság, hogy ennek a klubnak a része lehetek, a történelme és a jelentõsége miatt. Nagyon szeretnék már edzeni, megismerni a többieket és a lehetõ legtöbbet dolgozni azért, hogy kihasználhassam a lehetõségeket.

A regnáló BL- és kupagyõzteshez érkezel. Egy olyan csapathoz, mely veled, Jamesszel és Kroosszal az összes címet megcélozza…
Nem kétséges, hogy olyan csapatunk van, mely mindenre esélyes. Ezért fogunk dolgozni és minden lehetséges dolgot megteszünk azért, hogy sikerüljön.

A munkád gyümölcsének tekinted azt, hogy most itt lehetsz?
Édesanyám azt mesélte, hogy mikor 8 évesen riporteresdit játszottam, két szerepben, azt mondtam: „Most itt vagyunk Keylor Navasszal, a Real Madrid kapusával”. Mindig errõl álmodtam, ott járt a fejemben ez a gondolat. Sok minden eszembe jut errõl. Sosem adtam fel, nem csüggedtem, mentem elõre, és most itt vagyok. Ez egy valóra vált álom.

Mit tanácsolnál azoknak a gyerekeknek, akik a Real Madridban akarnak játszani?
Mindannyiukat bátorítom arra, hogy fejlõdjenek, harcoljanak és mindent tegyenek meg azért, hogy valóra válhasson az álmuk. Ha kitûzöl magad elé egy célt, azt el is tudod érni.

El tudod képzelni, hogy milyen lehet egy teltházas Bernabéu?
Volt már lehetõségem játszani itt a Real Madrid ellen, a szurkolók pedig hihetetlenek. Remélem, hogy a lehetõ legtöbbet tudjuk kihozni belõle, és ki tudunk élvezni mindent, amit a Real Madrid adhat a játékosoknak.

Costa Rica számára is nagy nap ez…
Nagyon büszkék vagyunk, engem pedig örömmel tölt el, hogy képviselhetem az országomat egy olyan csapatban, mint a Real Madrid. Remélem, hogy öregbíteni fogom Costa Rica hírnevét.

Nagyszerû világbajnokságod volt…
Hálásnak kell lennem a csapattársaimnak, mivel óriási erõfeszítéseket tettek, a csapat kiváló munkát végzett. Sikerült elérnünk valamit, amire senki nem számított, mivel nehéz csoportban voltunk. Történelmet írtunk az országunk számára, ez pedig csodálatos. Ezek a dolgok motiválnak minket, megtöltenek egy országot boldogsággal, illetve segítenek hinni abban, hogy a magadnak támasztott kihívásokat le tudod küzdeni.

Az egész ország megõrül érted és a Real Madridért…
Costa Ricában sok Real Madrid szurkoló van, illetve azt is hallottam, hogy emberek, akik más csapatoknak szurkoltak, most váltottak. Történelmi esemény ez az ország számára, reméljük, hogy sokáig élvezhetjük.

Gondolod, hogy eddig ez egy tökéletes év számodra?
Csodálatos volt. A Levante csapatában egész évben elsõ számú kapus voltam, nagyon hálás vagyok nekik. Most a Real Madridban vagyok, ahol ugyanazt a mentalitást akarom továbbvinni, mint ami eddig is jellemzõ volt rám.

27 éves vagy. Mit vársz a jövõtõl?
Javulást, fejlõdést futballistaként és emberként egyaránt, a nagyszerû pillanatok kiélvezését a Real Madriddal, rengeteg cím megnyerését. De mindenekelõtt azt, hogy a családommal kiélvezzük ezt az egészet, hiszen ez egy hatalmas kiváltság számomra.

Nem lehet nehéz megszokni Madridot…
Már Spanyolországban élünk egy ideje. Öt éve hagytuk el az otthonunkat. A családom mindig közel állt hozzám, azok, akik itt vannak, illetve azok, akik Costa Ricában maradtak. Fontos, hogy meglegyen az érzelmi stabilitás, ez segít a futballra koncentrálni.

Alfredo Di Stéfano biztosan figyel most téged és nagy örömmel tölti el, hogy itt vagy.
Õ volt a Real Madrid történetének legjobb játékosa, én pedig tudom, hogy örökké élni fog a szurkolók szívében.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK