Juan Carlos Restrepo: James a világ legjobb játékosává válhat a Real Madriddal

Ha egy listát szeretnénk készíteni azokról az emberekrõl, akik befolyással voltak James sikereire, Juan Carlos Restrepo szerepelne az elsõ helyen. A játékos minden tudását nevelõapjának és futballmentorának köszönheti, aki egy kulcsfontosságú üzenettel biztatta õt nap, mint nap: a tehetség semmit sem ér kemény munka nélkül.

Milyen érzés, hogy Jamest a Real Madridban láthatja?
Rengeteg izgalmat és egy még nagyobb felelõsségtudatot kelt bennem. Tudjuk, hogy Európa és következésképpen a világ legnagyobb klubjához csatlakozott. Nagy felelõsséget érzünk, mivel rengeteg hitet fektettek bele. Mindazonáltal meg vagyunk gyõzõdve, hogy profiként mindent meg fog tenni a siker érdekében.

Többes számban beszél, mintha még mindig vezetné õt…
Isten megajándékozott azzal a bölcsességgel, hogy észrevegyem James ajándékát; pazar tehetség, mely alig várta, hogy felfedezzék. Így a személyes tapasztalataimat bevetettük a cél érdekében. A sportolók is emberek, alázatosság és profizmus keveréke képezi azt az ugródeszkát, melyre szükségük van, ha fontos emberré szeretnének válni életük során. Igaz, hogy nagy hatással voltam rá a dolgok emberi oldalának megítélésében. Mindent, amit ma tud a profizmusról, én tanítottam neki. Nagyon jól tudja, hogy nincs tegnap vagy holnap a futballban: csakis az itt és most számít. A Real támogatásával rövid idõn belül a világ legjobb játékosává válhat.

Mikor fedezte fel a tehetségét?
Könnyû volt. Mikor egy három éves gyerek felé dobsz egy labdát, õ pedig csapdába ejti a combjaival, vagy leveszi a mellkasával annak ellenére, hogy sosem járt futballiskolába, nyilvánvaló, hogy egy csiszolatlan gyémánt vár fényezésre. Annyit tettünk, hogy mûveltük ez a tehetséget, és egy professzionális csapatot állítottunk mellé, hogy vele dolgozzanak. A tehetség önmagában nem elég a sikerhez. Egy profi focistának a futballra kell gondolnia a nap 24 órájában. 

Melyik poszton tudna James a legjobban teljesíteni a Realnál?
Ha megvizsgálod a Real csapatát az elmúlt szezonból, mikor megnyerték a Bajnokok Ligáját, látni fogod, hogy rendkívül gólerõs csapat voltak, akik az idény nagy részében kontratámadásokra játszottak. Hiányzott tõlük egy oylasvalaki, aki nyugalmat hoz. James mindig a széleken játszott, nagy hatást fog gyakorolni a passzolásával. Képes az irányító szerepkörében is jól teljesíteni. 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK