Iker Casillas: Nem ez a pályafutásom legrosszabb pillanata

A holnapi, szuperkupa mérkõzés elõtt Iker Casillas, Carlo Ancelotti és Gareth Bale állt az újságírók rendelkezésére. Természetesen szó esett az új játékosokról, az idénybeli célokról, valamint Iker formájáról is.

Iker Casillas

A gyenge formájáról: „Megértem, hogy amikor a Real Madridban játszol, folyamatosan a te nevedtõl hangos a sajtó, legyen az jó vagy rossz. Szembe kell nézned ezekkel a helyzetekkel, nem fogok elbújni. Nem hiszem, hogy ez lenne a pályafutásom legrosszabb pillanata. Mindez csak átmeneti. Talán nem voltam az elmúlt mérkõzéseken a legjobb formában, de tanulni kell ezekbõl a pillanatokból.”

A sajtóval való viszonyáról: „Nem érzem, hogy rosszul bánna velem a sajtó, sõt, úgy érzem, hogy mindig fantasztikusan viselkedtek velem szemben. Edzenem kell, hogy meg tudjam tartani a helyemet a kezdõben.”

Az új szezon elvárásairól: „Ismét kötelességünk nyerni, és nem élhetünk abból, ami néhány hónappal ezelõtt történt. Holnap kezdõdik minden elölrõl, mert ismét egy kupáért játszunk.”

Az új játékosokról: „Az új játékosoknak még be kell épülniük a csapatba, de ilyen játékosok mellett nem lesz nehéz.”

Carlo Ancelotti

A Sevilla elleni mérkõzésrõl: „Nem lesz könnyû ellenfél a Sevilla, mert egy olyan csapatról van szó, amelyik már a tavalyi szezonban is sok problémát okozott, és amelyik nagyon jól felkészült a mostani mérkõzésre. Ugyanaz a csapat összképe, mint tavaly. Kicsit átalakult a középpálya, de az attitûd nem változott. Ez egy fontos mérkõzés, hogy jó elõjelekkel kezdjük a szezont, de a neheze csak a bajnokság és a BL rajtjával jön.”

A csapat felkészültségérõl: „A csapat jó állapotban van. Néhány játékos késõn érkezett, de ezen a héten nagyon jók voltak az edzések és a csapat készen áll arra, hogy a legjobb formájában játsszon holnap. Kemény munkát végzett a klub a nyáron, és ennek köszönhetõen erõsebb keretünk van, mint a tavalyi szezonban.”

Cristiano Ronaldóról: „Cristiano minden tõle telhetõt megtett azért, hogy megfelelõ formában legyen a holnapi mérkõzésre, és nincsen már semmilyen problémája.”

Bale-rõl: „Biztos vagyok benne, hogy Bale jobban fog teljesíteni ebben az idényben, mert tökéletes elõszezonon van túl.”

Kroosról: „Kroos öt napja dolgozik velünk, de nagyon elégedett vagyok vele. Sokat fog tudni segíteni nekünk, mert nagyon erõs a középpályás pozíciós játékban. Kezdõként fog szerepelni, akárcsak James Rodríguez.”

Jamesrõl: „James egy kiváló játékos, fantasztikus technikai tudással van megáldva, és fizikálisan is jó állapotban van. Nagyon elégedett vagyok a szerzõdtetésével. Kezdõ lesz holnap. Szerintem a támadósor minden pontján bevethetõ. A szélen, a csatár mögött, és még egy kicsit hátrább, a támadó középpályásként is. Idõnként ezen a poszton is ki fogom próbálni.”

Di Maríáról: „Di María jól dolgozik, az pedig, ami a pályán kívül történik vele, az nem érinti az öltözõt. Meg kell várni augusztus 31-ét, hogy meglássuk, mi történik.”

A kapuskérdésrõl: „Még nem tudom, hogy a kapusok felváltva fognak-e játszani a különbözõ sorozatokban, vagy tudom, csak nem mondom meg nektek. Az biztos, hogy holnap Casillas játszik.”

Diego Lópezrõl: „Beszéltem Diego Lópezzel, megköszöntem mindazt, amit értünk tett, és sok sikert kívántam neki. A Milanba igazol, egy olyan csapatba, ahol nagyon jó lesz neki.”

Casillasról: „Szerintem Iker egy nagyszerû kapus, akinek fantasztikusan sikerült a tavalyi éve, és ezt idén is meg fogja ismételni. Mindenki követ el hibákat, mindenekelõtt én is.”

Gareth Bale

A fizikai állapotáról: „Keményen dolgoztam az elõszezonban, de semmi rendkívülit nem tettem. De az biztos, hogy fizikailag jól érzem magamat.”

A meccs helyszínérõl: Nagyszerû hazatérni, de a legfontosabb számunkra, hogy megnyerjük a mérkõzést – felkészültünk rá, és ez is egy cím, amit meg akarunk nyerni. Erre kell igazán koncentrálnunk, nem pedig arra, hogy én a szülõvárosomban játszom. Keményen dolgoztunk csapatként, remélhetõleg megnyerjük a trófeát.

A kiváló fizikai állapotáról: Hogy õszinte legyek, nem végeztem semmi extra feladatot. A nyári szünetben egy keveset edzettem egyénileg, de nem edzõtermi munkára kell gondolni, csupán futóedzésekre. A szünetben és az elõszezonban is keményen dolgoztam, és úgy érzem, hogy jó formában vagyok.

Arról, hogy egy újabb döntõben is betalálhat: Remek szezont zártunk tavaly a kupagyõzelmekkel, de úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolog az, hogy nyerjünk holnap, nem számít ki játszik, vagy ki lövi a gyõztes gólt.

A második spanyolországi szezonjáról: Azt hiszem jó, hogy nem újoncként érkeztem, és hogy már az idény elsõ meccsén is rendelkezésre állok, egy megfelelõ elõszezont követõen. Minden kupát meg akarunk nyerni, ahol elindultunk, teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, vagy melyik trófeáról beszélünk, mindenhol elsõként szeretnénk végezni. Mindenkinek a legjobb formáját kell hoznia ahhoz, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját és a többi sorozatot is.

A teljes elõszezon elõnyeirõl: Sokkal könnyebb egy komplett elõszezon után, mint otthon ülve várni, hogy az átigazolásom lezáruljon. Jobb formában érzem magam, mint tavaly ilyenkor és a szezont is jobb tempóban tudom elkezdeni. Remekül vagyok és nagyon várom a rajtot. Nincs rajtam nyomás amiatt, mert otthon játszom, ez csak egy meccs a sok közül, ahol 110%-ot kell nyújtanom és a legjobb formámat kell hoznom.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK