Egytõl egyig: Real Madrid – Sevilla

A Real Madrid begyûjtötte idénybeli elsõ trófeáját a Sevilla ellen, így tehát úgy kezdik az új szezont, ahogy az elmúltat abbahagyták: európai kupagyõzelemmel. Az elõzõ idényhez hasonlóan ebben az évben is értékeljük majd a csapatokat és a játékosokat az adott mérkõzés képe alapján. Mérkõzés utáni rovatunk következik, tartsatok velünk!

Csapatok

Real Madrid (9)
Az elõszezon után nem gondoltam volna, hogy ennyire jó mérkõzést játszik majd Cardiffban a csapat. A tíz pont kizárólag azért nem jár, mert mind tudjuk, hogy ezerszer több is van a csapatban, hiszen ez még csak az idény eleji forma. Félelmetes lesz ez a Real Madrid, olyan érzésem van. Még akkor is, ha nem volt túl komoly az ellenfél. A támadósor ugyanolyan kegyetlen, mint tavaly volt, a középpálya zseniálisan mûködött Kroosszal és Modriccsal, és bár voltak védelmi megingások, Ramosékra sem lehet túl sok panaszunk. Kíváncsian várom, hogy Carlo milyen taktika mellett teszi majd le a voksát a szezonban, de a tegnap esti összeállítás látszólag feküdt a srácoknak. A királyiak végig irányították a mérkõzést, egyetlen percig sem érezhette veszélyben senki a gyõzelmet. Lélektanilag nagyon fontos lehet ez a siker, hiszen önbizalommal teli vághatunk majd neki az új idénynek. Reméljük, a folytatás is hasonló lesz, aztán nagyjából tíz hónap múlva hat trófeával fejezhetjük be a szezont.

Sevilla (5)
Unai Emery mester csapata láthatóan a védekezésre rendezkedett be. Az volt a tervük, hogy elfojtják a Real Madrid támadásait, majd gyors kontrákkal megpróbálják bevenni a királyi gárda kapuját. Ez azonban közel sem sikerül. Voltak ugyan ígéretes kontratámadásai az Európa-liga gyõztesének, de Iker Casillas kapuját nem sikerült bevenniük. Mindenképpen dicséretes a hozzáállásuk, hiszen a mérkõzés végén megpróbáltak mindent megtenni egy szépítõ gólért. Szimpatikus ellenfél képét keltették. Az azért látszik, hogy több kulcsjátékosuk is távozott, fõleg Rakitic hiánya emelhetõ ki. Kíváncsian várjuk, hogyan tölti majd be az ûrt Emery, addig viszont nehéz megjósolni, hogy mire lesznek majd képesek az új szezonban.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (9)
Fantasztikus. Zseniális. Kegyetlen. Cristiano Ronaldo visszatért. Az elõzõ idényt sérüléssel fejezte be, ám állítása szerint, valamint a mérkõzés láttán ez már teljesen a múlté. Nagy meccset játszott, nagy kedvvel. Hatszor tüzelt kapura, ebbõl két lövést Beto hárított, kettõ pedig a kapuban kötött ki, mellyel a portugál sztár hozzásegítette csapatát az újabb diadalhoz. Én továbbra sem értem, hogy lehet ezt a formát ennyi éven át fenntartani. Cristiano Ronaldo hihetetlen. Tényleg folyamatosan képes túllépni határain (már ha vannak…). Egy igazi legenda.

Iker Casillas (8)
Kapitányunknak annyira kellett ez a mérkõzés, mint egy falat kenyér. Végre azt láttam, hogy a meccshez kellõ koncentrációval rendelkezik, ráadásul az önbizalmával sem volt gond. Több szép és fontos védést is bemutatott, ráadásul több rögzített szituációt követõen is magabiztosan lépett ki kapujából a magas labdákra, pedig az elmúlt idõszakban ezzel óriási problémái voltak. Remélem, hogy visszatalál a helyes útra. A lehetõséget megkapta, élni kell vele, nincs mese. Nekünk pedig végig támogatnunk kell.

Daniel Carvajal (7)
Nem játszott rossz meccset. Nem volt látványos a játéka, azonban annál hasznosabb Kilenc alkalommal szerelte az ellenfél támadóit, valamint két alkalommal szabadított fel a kapu elõtt. Sokszor volt játékban, 66 passzának 89 százaléka pontosan célba ért. Talán a forrófejûsége volt szembetûnõ néhány alkalommal, azonban esetében ez betudható a Real Madrid iránt érzett végtelen szeretetének. Ameddig így küzd ezért a címerért, addig mi is le fogunk borulni elõtte.

Sergio Ramos (7)
Három felszabadítás és két szerelés fûzõdik a nevéhez, valamint a szokásos, magabiztos játék. Amikor hátul nem volt dolga, rendszeresen fellépett a támadásokkal, így sokszor került hozzá a labda. Ramos nem szórta el, 66 passzának 94 százaléka a csapattársaknál kötött ki. Kisebb riadalomra adott okot, amikor ollózási kísérlete után a földön maradt, azonban Sergio mindent kibír. Elpusztíthatatlan. Külön tiszteletet érdemel azért, mert ezúttal sem feledkezett meg egykori legjobb barátjáról, Antonio Puertáról. 

Pepe (7,5)
Hátul valamivel több emlékezetes megmozdulása volt, mint védõtársának, ezért jár a minimálisan több pont. Pepe hét alkalommal mutatott be szerelést és háromszor takarított Casillas kapuja elõtt. Ismét volt néhány durvább megmozdulása ugyan, de ez még a „belefér” kategória. Reméljük, hogy ennél durvább mérkõzése sosem lesz. Látszólag neki is sikerült átmentenie a tavalyi, zseniális formáját.

Fabio Coentrao (8)
Óriási pozitív meglepetés volt a teljesítménye. Remek megmozdulások sorát mutatta be, többször megtapsolták a nézõk, emellett a védelemben is megbízhatóan tevékenykedett. Nagyon aktívan részt vett a támadásokban is, nem lehet rá panaszunk, keményen dolgozott. Érdekes helyzet állhat elõ, ha így folytatja, hiszen akkor Ancelottinak nem csak a támadósor összeállítása okoz majd fejtörést.

Toni Kroos (9)
Cristiano Ronaldo után õ tudhatja magáénak a legjobb teljesítményt. Szerintem mindenki ilyen bemutatkozásról álmodik. Zseniálisan játszott. Az már most látszik, hogy mennyire labdabiztos, emellett pedig védekezésben is rengeteget tud segíteni. Négy alkalommal szerelt a középpályán, õ passzolt a legtöbbször, ráadásul passzainak 96 százaléka pontos volt. Õ lehet a csapat motorja, Modriccsal karöltve. Nálam továbbra is õ a nyár igazolása.

Luka Modric (7,5)
Valamivel haloványabb volt, mint német társa, azonban cseppet sem játszott rosszul, sõt. Õ is remek passzmutatókkal rendelkezik, hiszen 94 százalékos pontossággal továbbította a társak felé a bogyót. Jól mozgott, jól kötötte össze a védelmet a támadósorral. Hiszek abba, hogy Krosszal félelmetes párost alkotnak majd. Ha mindezt úgy teszik, hogy Modric a tavalyi fényében tündököl, akkor retteghet az egész világ.

James Rodríguez (6)
Tegnap este õ volt a leggyengébb láncszem. Látszólag nagyon meg volt illetõdve az elsõ hivatalos mérkõzésén. Azt is elmondhatjuk, hogy nem az általa leginkább preferált poszton kapott szerepet. Ettõl függetlenül látszik rajta, hogy nem ügyetlen, gólt is szerezhetett volna, viszont õ is tudja, ettõl sokkal több kell majd. Reméljük, hogy önbizalma gyorsan növekedik majd, hiszen nagy szükség van a játékára, mert a (tegnapi meccsen árulkodó) jelek szerint Di María bizony távozni fog. Eszébe ne jusson senkinek sem leírni a Sevilla elleni teljesítménye miatt.

Gareth Bale (8,5)
Nagyon hajtott, nagyon akart a hazai közönség elõtt. A munkájának gyümölcse végül egy gólpassz lett, nem is akármilyen. Óriási átadással tálalta Cristiano Ronaldo elé a labdát az elsõ találatot megelõzõen. Már az elõszezon során is látszott, hogy idén egy új Gareth Bale fog szaladgálni a zöld gyepen, és ez továbbra sem kérdés. Hatalmas idénye lehet a walesinek.

Karim Benzema (7)
Sokan megszólhatják, hogy Karim ismét gyengén játszott, ám ez így nem teljesen igaz. A csatárteljesítménye tényleg nem volt hibátlan, azonban rengeteget dolgozz a csapatért. Két kulcspassza is volt, adott egy asszisztot Ronaldónak, ráadásul óriási mezõnymunkát végzett. Véleményem szerint õ a megfelelõ csatár a Real Madrid számára, még akkor is, ha elpuskázza néha a helyzeteit. Ilyen mértékben jelenleg egyetlen támadó sem lenne képes és hajlandó Ronaldo és Bale kezei alá dolgozni.

Cserejátékosok

Isco (-)
Jamest váltotta a 72. percben, azonban érdemben már nem tudott hozzátenni a csapat teljesítményéhez. A Real Madrid a meccs ezen szakaszára már visszavett a tempóból, azonban Isconak voltak szép és ígéretes megmozdulásai. Ebben az idényben talán õ lehet Ancelotti kedvenc cseréje, bár ettõl talán sokkal többre hivatott.

Marcelo (-)
Hat perc jutott neki, három alkalommal ért labdába, azonban így is kiosztott egy kulcspasszt. Érdekes szezon elé nézhet, hiszen óriási versengés lesz közte és portugál csapattársa között. Az elmúlt idõben nyújtott teljesítménye miatt ez talán nem is akkora probléma, hiszen a verseny a javulásra készteti majd. Szeretném a csúcsformában lévõ Marcelót látni.

Illarramendi (-)
Elmondhatja magáról, hogy játszott a szuperkupa döntõjében. Ezen kívül azonban semmi érdemleges nem történt vele.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…