Alonso: Nincs kétségem afelõl, hogy az új csapatom felveheti a versenyt a régivel

Két napja debütált új klubjában, a Bayern Münchenben, azonban az interjúkon még mindig sokat kell beszélnie a Real Madridról. Alonsónak ez nem esik nehezére, szívesen válaszolt az AS újságíróinak kérdéseire.

Átigazolás: „Minden nagyon gyorsan lezajlott azután, hogy elõször hallottam a Bayern érdeklõdésérõl. Nagy megtiszteltetés és kiváltság ez. Amikor mindent elintéztünk, orvosi vizsgálaton vettem részt, majd az edzõ elmondta, hogy számít rám a Schalke ellen. Meglepõdtem, de készen kellett állnom. Jobban is sikerülhetett volna a debütálásom, de most van idõm ismerkedni a klubbal, megtanulni a nyelvet és a lehetõ leggyorsabban beilleszkedni.”

Egy új korszak: „Mindig követtem a Bundesliga történéseit, különösen az elmúlt néhány évben. Úgy tûnik, hogy a hangulat és a színvonal is folyamatosan fejlõdik. Jó tapasztalataim vannak az angol és a spanyol bajnokságról is, a Bayernnél pedig nincs megfelelõbb hely arra, hogy valami újat tapasztalhassak meg a Bundesligából. Ez egy olyan klub, ami mindent meg akar nyerni, mindig a három pont megszerzésére törekszik, én pedig tudom, hogy miként kezeljem az ezzel járó nyomást.”

Bajnokok Ligája: „Ez egy olyan trófea, amit mindenki meg akar nyerni. Szerencsés vagyok, hiszen két klubbal is sikerült ezt elérnem, most pedig csodálatos lenne harmadszor is. Hosszú az út odáig, de kétségtelen, hogy ez a célunk.”
München: „Voltam már itt korábban, ez egy csodálatos város, sok barátságos emberre. Az idõjárás nem a legjobb, de nem bánom. Most jobban megismerhetem a kultúrát, hogy a feleségem és a gyerekeim is otthon érezhessék magukat. A nyelvet is a lehetõ leghamarabb meg akarom tanulni. Biztos, hogy nem sikerül olyan gyorsan, mint Pepnek, de igyekezni fogok.”

Real Madrid – Real Sociedad: „Meglepett az eredmény. A Madrid nagyszerû kezdése után a Sociedad elkezdett nyomni és meg tudta fordítani az eredményt. Furcsa volt látni a korábbi csapattársaimat nélkülem játszani. Szokatlan volt az eredmény.”

Kihívás: „Be akarom bizonyítani magamnak, hogy készen állok a legjobbamat mutatni a Bayernben. Számomra rendkívül nagy motivációt jelentett az, hogy ebben a csapatban, a Bundesligában és Pep kezei alatt játszhatok. Jól ismerem a Barcelona elleni meccseinkrõl. Szakmai és magánéleti motivációkra is szükségem van. Ez egy kicsit olyan, mint egy csodálatos karrier befejezése, nagy lépést tettem a Sociedadból a Liverpoolba, majd megnyertem a Tizediket a Real Madriddal. Most újra Európa egyik legnagyobb csapatában vagyok.”

A Bayern és a Madrid összehasonlítása: „Ez nehéz. Mindkettõ nagyon jó csapat, különbözõ játékstílusokkal. Mindkét modellhez tudok alkalmazkodni. A Madridban töltött idõ segített abban, hogy jobb játékossá váljak, ezt szeretném folytatni itt is. Nincs kétségem afelõl, hogy az új csapatom felveheti a versenyt a régivel.”

Régi riválisok: „Ha a Real Madridban játszok, akkor biztosan tudod, hogy a Barcelona a legnagyobb riválisod. Pep kivételes munkát végzett ott, és mindig õt tiszteltem leginkább egy olyan intézmény edzõjeként, mint a Barcelona. Most pedig együtt dolgozunk. Ez a futball.”

Ki a jobb, Kroos vagy Alonso? „Jobban szeretek a pályán „beszélni” errõl.”

Nyelv: „Megpróbáltam megérteni Thomas Müllert, de olyan gyorsan beszél, hogy nem igazán sikerült.”

Mezszám: „Mindig a 14-est viseltem, de itt Pizarróé ez a szám. A hármas szintén jó, napról-napra jobban szeretem.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK