Ancelotti: Hogy Chicharito kezdõ lesz-e? Valamin változtatni fogunk.

Carlo Ancelotti az Elche elleni mérkõzés elõtt azt sugallta az újságíróknak, hogy az elõzõ mérkõzésen két gólt is szerzõ Chicharito kezdõként léphet majd pályára a Real Madridban. A tréner beszélt még a bajnokságról, a sérültekrõl és James leigazolásáról.

Illarramendi beállítása a Depor ellen: „Bizonyos meccseken szükség van arra, hogy a középpályát stabilabbá tegyük, Illarramendivel most ezt tettük. A mérkõzés jó volt, de változtattunk, hogy jobban lezárjuk a területeket és elkerüljük az esetleges problémákat.”

Cserék: „Nem könnyû, de Illarra és Isco is profik. Tisztelik az edzõt és készen állnak arra, hogy 20-30 percet játszanak.”

A terhelés megosztása: „Sergio lába rendbe fog jönni, Pepének viszont még van egy kis izomproblémája. Meglátjuk. Mindenesetre fogok változtatni.”

Isco: „Remekül teljesített az elsõ évében, komoly szerepet játszott több meccsen is, a kupadöntõben vagy Lisszabonban. A bizalmunk irányába semmit nem változott. Fiatal, õ a jövõ. Nem játszhat mindig, mivel nagy a verseny. Fontos játékos még akkor is, ha nem kezdõ.”

Florentino kiáll Casillas mellett: „Úgy gondolom, Iker rendben van. Egyértelmû, hogy fontos az egység, ahogy az elnök is mondta. A klubot a játékosok, a szurkolók és maga a klub alkotják. Ez a három alapkõ, ha pedig egységesek, akkor könnyebb a célokat elérni. Tavaly a szezon végén ez alapvetõ fontosságú volt számunkra. Mindhárom elem összepasszolt, ezért nyertünk.”

Csatárok és Cristiano helye. Úgy tûnik, hogy jobb oldalon játszik, legelöl. Ez a körülmények miatt van így, vagy ez a terv? „A körülmények miatt, hiszen Cristiano oda mehet, ahová az ösztönei irányítják a pályán. Szabad kezet kap. A pozíciók cserélgetése elõl jó dolog, kevésbé kiismerhetõ tõle a támadósor.”

Milyennek látja a bajnokságot? A Barca lesz a nagy ellenfél? „Úgy gondolom, hogy nagy lesz a verseny, vannak csapatok, akiket csak egy kis idõ elteltével lehet felmérni. A Sevilla nagyszerûen kezdett, a Valencia is versenyképes. Több csapat fog versengeni az elsõ helyért, mint tavaly.”

Chicharito játszik majd Benzema helyett? „Valamin változtatni fogunk.”

Ha így lesz, Benzemát ez zavarni fogja? „Úgy gondolom, hogy az egész keret tisztában van azzal, hogy rengeteg mérkõzést játszunk, a rotáció pedig normális. Arbeloával is ezt tettem múlt héten, és azt kell megérteni, hogy a rotálás nem büntetés. Ha Karim nem játszik, tudni fogja, hogy miért. Benzema jól játszott szombaton, de valaki olyat akartam felküldeni, aki stabilitást ad és kicsit pihenhet a két leggyorsabb játékos. Ha Benzema nem játszik, akkor azt rotációként fogja felfogni.”

Chicharito: „Szinte minden meccsen játszik. Fontos volt számára, hogy betaláljon. Egyértelmû, hogy magabiztosabb lett. Chicharito jól van, otthon érzi magát a keretben és a klub elégedett vele.”

Jobban játszik a Madrid most, mint akkor, amikor a klubhoz érkezett? „Úgy gondolom, hogy ugyanaz a gondunk, mint tavaly, bár a támadó játékunk rendben van. Védekezésben kell javulnunk.”

James kizárólag az elnök igazolása? „Az ilyen kommentárok nem érdekelnek, mivel tavaly Bale-rõl is ugyanezeket mondták. Én hozom meg a döntéseimet. Megítélem, hogy mit csinálnak a pályán, az edzéseken, milyen fizikai és mentális állapotban vannak. Minden évben érkeznek futballisták, de az edzõi mindig egyet akarnak: a legjobb keretet annak érdekében, hogy a Madrid gyõzzön. Azt fogom tenni, amit éveken át is csináltam.”

Benzema a legutóbbi 13-ból egy gólt szerzett: „Nem azt nézem egy csatárban, hogy gólt szerzett-e vagy nem. Látom, hogy a csapat képes elvégezni a feladatát támadásban. Nem érdekel, hogy ki talál be. Benzema remek munkát végzett. Nem érdekel, ha nem szerez gólt.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK