Egytõl egyig: Villarreal – Real Madrid

Könnyen, mindenféle megerõltetés nélkül nyert két góllal a Real Madrid a Villarreal otthonában. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Az elsõ félidõben még tetszetõs produkcióval rukkolt elõ a vendég alakulat, de a két szerzett gólnak köszönhetõen a második játékrész már csak a szurkolók kínzására volt jó, hiszen Ancelotti fiai azzal a szándékkal jöttek ki az öltözõbõl, hogy ellötyögnek még 45 percig, aztán hazautaznak. A hét pont jár a gyõzelem, az elsõ félidei játék, és a kapott gól nélküli mérkõzés miatt. A mutatott játék hagy némi kívánnivalót maga után, valamint a második félidei hozzáállás sem nyerte el a tetszésemet, de a legfontosabb, hogy ismét sikerült három pontra szert tenni, és végre azt sem kellett végignézni, ahogy Casillas kiszedi a hálóból a labdát. Ami a védekezést illeti, túl sok panaszunk nem lehet ezúttal, de azt sem mondhatjuk, hogy nincs hová fejlõdni a hátsó szekciónak. A középpálya egész jól mûködött, de védekezésben még mindig annyit tudnak hozzá tenni a csapat játékához, mint Casillas a támadásokhoz. Félek, hogy nagyobb ellenfelek esetén ez súlyosan visszaüt majd, de ne legyen így. A támadóink (egy-két kivétellel) nem teljesítettek rosszul. Bár a második félidõben majdnem elaludtam, nem feltétlen hátrány az, hogy ennyi erõbedobással nyert a csapat, mert nagyon hosszú még a szezon, ráadásul az elmúlt másfél héten lõttek néhány fordulóra való gólt.

Villarreal (4,5)
A tetszetõs elsõ játékrész részben nekik is köszönhetõ, hiszen nagy irammal indultak neki a mérkõzésnek, megvoltak a lehetõségeik, azokkal azonban nem tudtak élni, késõbb pedig túl fáradtak voltak a tetszetõs támadásépítésekhez. Az elsõ félidõ után halkan megjegyeztem, hogy a 2-0-s vezetés ellenére nincs még lefutva ez a meccs, de a szünetet követõen már nem hozták õk sem azt a teljesítményt, amivel izgalmasabb tehették volna a mérkõzést (ez részben annak is köszönhetõ, hogy kedvenceink eldugták a labdát, gyakran a saját térfelükön). Nem rossz csapat ez a Villarreal, és bár nem számít élcsapatnak, mindenképp a tabella elsõ felére várom õket a szezon végén.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Raphael Varane (9)
Szinte hibátlanul játszotta végig a mérkõzést. Egy-egy bizonytalanabb megmozdulása volt csak, ám ilyenkor is rögtön képes volt javítani a hibáját. Sokszor õ végezte el Ramos munkáját is, ezt jól mutatja, hogy hét szerelése és tizenkét felszabadítása volt a mérkõzésen. Fejpárbajokban verhetetlen volt. Öröm volt nézni lendületes, magabiztos játékát. Õ a jövõ egyik legnagyobb védõje.

Iker Casillas (7,5)
Talán egyetlen olyan beadást tudok felidézni, amikor láttam rajta némi bizonytalanságot, de ettõl eltekintve jól tette a dolgát. A mérkõzés elején volt egy védése, ami látszólag sokat dobott az önbizalmán, és ezt érezhettük a meccs egészén. Biztos kézzel hárította a kapu felé tartó labdákat, bravúrt is láthattunk tõle. Megfigyelhettük továbbá, hogy rengeteget kommunikált a védelemmel és a társakkal. Talán újra a régi lehet?

Daniel Carvajal (6,5)
Nagyon felemás teljesítményt hozott le a jobb bekkünk, hiszen ha csak a védekezésben nyújtott teljesítményét vesszük figyelembe, akkor remek meccs van a háta mögött, de a támadásokban nem hozta azt a szintet, amit tõle megszokhattunk. Hátul nyolc labdaszerzéssel és két felszabadítással jelentkezett, az offenzívák során viszont folyamatosan elszórta a labdákat, vagy rossz megoldást választott. Tud õ ettõl többet is.

Sergio Ramos (7)
Õ sem játszott csúcsformában, és bár Farkas Norbert kommentátor szerint borzalmas meccse volt, ha jobban megnézzük, azért így is egész jó számokat produkál. Öt szerelés és hat felszabadítást jegyezhettünk fel a neve mellé, és bár tényleg volt egy-két bizonytalan megmozdulása, és nyilván sokkal több van benne, mint amit ma láthattunk, de örülök, hogy esetében ez jelenti a borzalmas meccset.

Marcelo (8,5)
A kis brazil csapata egyik legjobbja volt. Nagyon sok színt és lendületet vitt a vendégek támadásaiba, és bár volt több eladott labdája is a szeleburdisága miatt, még így is az egyik legkiemelkedõbb teljesítmény volt az övé. Védekezésbõl is igyekezett kivenni a részét, és a nevéhez fûzõdik a meccs legnagyobb mentése az elsõ félidõbõl. Végre olyan formában játszik, amit (jogosan) vár el tõle minden madridista.

Toni Kroos (7)
Ismét az õ nevéhez fûzõdik a mérkõzés legtöbb passza, ráadásul 96 százalékos pontossággal tette a dolgát. Gólpasszt adott Modricnak, de volt három kulcspassza is, ami szintén a meccs legjobb mutatója. A védekezésbõl négy labdaszerzéssel tudta kivenni a részét. Talán ez az egy eleme van a játéknak, amiben javulnia kell, de ez nem egyszerû, hiszen a német nem igazi védekezõ középpályás. Továbbra is élmény nézni a játékát.

Luka Modric (7,5)
Talán pontatlanabb volt, mint szokott lenni, hiszen „csak” 88 százalékos pontossággal passzolt. A védekezéshez egy kicsivel többet tudott hozzátenni, mint német csapattársa, hiszen a horvát öt labdaszerzéssel jelentkezett. Lendületesen játszott, ráadásul lõtt egy nagyon szép és okos gólt is az elsõ félidõben. Egyre inkább emlékeztet a tavalyi Modricra.

James Rodríguez (6,5)
Nem volt túl sokat játékban, azonban ha hozzákerült a labda, nem szórta el esztelenül, igyekezett megjátszani a játékszert. Sokat hajtott, és jól megfigyelhetõ volt, hogy Ancelotti megpróbálja minél több védekezésre rábírni, azonban az is látható, hogy ez nem testhez álló szerepkör a kolumbiai számára. Az elõzõ mérkõzésen a támadók mögött kapott szerepet, azonban a mai taktikában ismét hátrébb szorult és újfent gyengébben teljesített.

Cristiano Ronaldo (7,5)
Nagy kedvvel futballozott a portugál zseni, fõleg az elsõ játékrészben. Erõfeszítéseinek egy gól lett a jutalma. Nem rajta múlt, hogy nem szerzett többet. A második félidõben több alkalommal is kérte a labdát, vagy üres területre mozgott, azonban a társak inkább hátrafelé passzoltak, vagy tartották a labdát. Azonban a számok, amiket produkál így is félelmetesek, hiszen a bajnokságban eddig 2 gól/meccs a mutatója.

Gareth Bale (4,5)
Ismét gyengén játszott a walesi, teljesítménye továbbra is messze elmarad a várttól. Nem tudom mi történt vele, ami miatt elfelejtette a passz, valamint a csapatjáték fogalmát. Olyan, mintha fizikai fájdalommal járna számára, ha szabadulni kell a labdától. Mindent erõbõl próbál megoldani, de nem úgy sikerülnek a dolgai, ahogyan szeretné. Sokkal, de nagyon sokkal többet várok tõle.

Karim Benzema (7)
Ha a csatárteljesítményét nézzük, akkor gyakorlatilag semmit sem csinált a mai meccsen, hiszen kaput eltaláló lövése sem volt, azonban a csapatjátékból bõven kivette a részét. Folyamatosan jól mozgott, ismét igyekezett elõkészíteni a területet Ronaldo számára, ráadásul a passzainak is szeme volt, hiszen 96 százalékos pontossággal juttatta el társaihoz a bogyót. Teljesítményét egy nagyon okos gólpasszal koronázta meg.

Cserejátékosok

Asier Ilarramendi (-)
Két labdaszerzés, valamint százszázalékos passzpontosság fûzõdik ahhoz a 15 perchez, amit pályán tölthetett. Egyebet nehéz mondani róla, fõleg, hogy ebben a negyedórában már nem hasonlított egy futballmeccshez a mérkõzés.

Nacho és Isco még annyi lehetõséget sem kaptak, mint Illarramendi, így az õk teljesítményüket nem tudjuk értékelni.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK