Butragueño: Jamesben minden megvan ahhoz, hogy sikeres legyen a Real Madridban

Emilio Butragueño, a Real Madrid intézményi kapcsolatokért felelõs igazgatója, illetve korábbi legendás játékosa Bogotában járt, ahol egy rövidebb interjú erejéig az újságírók rendelkezésére állt. A Keselyû beszélt Jamesrõl, Di Stéfanóról, a Real Madridról, illetve reflektált a felvetésre, miszerint 16 éves pályafutása alatt egyetlen piros lapot sem kapott.

„Nagyon izgatottak vagyunk James miatt, keményen dolgozott, hogy beilleszkedjen a csapatba, óriási tehetség és hiszünk abban, hogy olyan játékos lesz, aki sokat segít nekünk. Egyre jobb lesz, egyre inkább beilleszkedik, folyamatosan bizonyítja, hogy a javulása töretlen.”

„Úgy gondolom, hogy a legjobb dolog, ami egy játékossal történhet, az a Real Madridban való szereplés. Itt minden meccs hatalmas kihívás, ugyanakkor az egész olyan, mint egy nagy buli, egy lehetõség arra, hogy kiváló játékosokkal, csodálatos szakemberekkel dolgozz együtt.”

„Anélkül, hogy messzebbre mennénk vissza, James a világbajnokságon megmutatta, hogy a személyisége és a karaktere is megvan ahhoz, hogy sikeres legyen új környezetében.”

„Számomra a Real Madrid egy életérzés, de ugyanez igaz a 400 millió szurkolóra világszerte, akik osztják a lefektetett értékeket, amiknek köszönhetõen azért harcolunk, hogy a legjobbak legyünk.”

„Játékosként õszintének kell lenned magaddal, mivel meg kell küzdened a játék és az élet megértésével, mindig a csapat segítésére kell fókuszálnod. Az, hogy el kelljen hagynod a pályát és a csapatod miattad tíz emberrel játsszon, nagy elõny az ellenfélnek. Amikor egy játékos kimegy a pályára, akkor alapvetõ szabályként kellene lebegnie a szeme elõtt annak, hogy soha nem szabadna hagynia a csapatának tíz emberrel befejezni a meccset.”

„A mai futball fizikailag megterhelõbb, nagyobb nehézségekkel kell megküzdeniük a játékosoknak, mint korábban, kevesebb a terület, gyorsabban kell gondolkodni.”

„Voltam olyan szerencsés, hogy Di Stéfano edzõi irányítása alatt dolgozhattam, hiszen õ vitt fel engem az elsõ csapatba, õ adta meg az esélyt, hogy a Real Madridban játszhassak. Ez komoly érzelmi kötõdéshez vezetett kettõnk között, ami egészen a halála napjáig, július 7-ig tartott. Õ egy rendkívüli ember volt. Santiago Bernabéu mellett õ volt a Real Madrid történetének egyik óriása, õk ketten voltak azok, akik átalakították a Real Madridot.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK