Egytõl egyig: Levante – Real Madrid

A Real Madrid ismét ötöt gurított a bajnokságban, ezúttal a Levante otthonában, így a királyi gárda immár harminc gólnál jár nyolc forduló alatt. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)
Amikor egy csapat öt gólt rúg, nehéz azt mondani, hogy nem érdemelnek tíz pontot. Most sincs ez másképp, azonban aki látta a meccset, az tudja, hogy ezt az ötöst úgy hozta össze Ancelotti serege, hogy igazán meg sem erõltették magukat a srácok. Érzõdött a következõ két rangadó közelsége, így feleslegesen nem fárasztotta magát a csapat, sokszor csak altatott, aztán egy-egy hirtelen megindulással megzavarta a Levante védelmét. Nachóéknak viszonylag kevés dolga volt hátul, de amikor szükség volt rájuk, megoldották a feladatukat. A középpálya remekül kapcsolódott be a támadásokba és a védekezésbe is, ami meg is látszik az eredményen. Úgy vélem, öt gól esetén a támadósor teljesítményét nem kell túlragozni. Az elmúlt néhány mérkõzésbõl most erõt kell meríteni, hiszen a Liverpool és a Barcelona csapata vár a fiúkra a jövõ hét folyamán. Az biztos, hogy morálisan nem hatott rosszul a srácokra ez a pár meccs, reméljük, hasonló lesz a folytatás is.

Levante (3)
A hazai alakulat öt alkalommal halászta ki a labdát a saját hálójából, ami azért bõven árulkodik a teljesítményükrõl. Nem mondhatom azt, hogy óriási hibákat vétettek volna, egyszerûen osztálykülönbség van a két csapat, valamint a játékosok között. Ettõl függetlenül volt néhány ígéretes kontratámadásuk, de végül nem sikerült betalálniuk, így továbbra is góltalanok hazai pályán. Sokszor hallottuk már, hogy az elõzõ idényben Keylor Navas tartotta õket életben, most azonban már a Real Madrid kapuját õrizné õrzi, és ha a Costa Rica-i korábbi klubja így folytatja, nem biztos, hogy Cristiano jövõre is gólt szerezhet a Levante otthonában.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Isco (9)
Nagy kedvvel, lendületesen, Ancelotti bizalmát maximálisan meghálálva játszott a spanyol csillag. Megmondom õszintén, hogy örültem, amikor megláttam a nevét a kezdõcsapatban, hiszen nagyon megérdemelte már ezt. Isco ebben az idényben újjászületett, ismét varázsol, ráadásul gyönyörû passzokat oszt ki. A mai meccset is góllal és assziszttal fejezte be. Egyetlen negatívum, hogy a meccs elején kicsit görcsösnek tûnt, de aztán hamar túllépett ezen, és megcsillogtatta ragyogó tehetségét.

Iker Casillas (6)
Egyetlen alkalommal kellett kapura tartó lövést hárítania, de akkor sem izzadt meg. A középre ívelt labdáknál felemás képet mutatott, volt, amikor magabiztosan öklözte ki a bogyót, de olyan helyzet is akadt, amikor csak a gólvonalról figyelte az eseményeket. Nagy szükség lesz az igazi Iker Casillasra a jövõ hét folyamán, reméljük, hogy amikor kell, megmutatja majd, hogy korai õt temetni.

Daniel Carvajal (6,5)
Felemás teljesítményt nyújtott a sajátnevelésû játékos. A támadásokat nem tudta kellõképp segíteni, gyakran volt pontatlan, sõt még ügyetlen megmozdulása is volt, ami szokatlan azért tõle. A védekezõ feladatait ellátta, de hátul is képes ettõl jobb teljesítményre. Reméljük, hogy a Liverpool elleni összecsapásra tartalékolt.

Pepe (7)
Bár nem akadt sok dolga, amikor szükség volt rá, akkor kellõ határozottsággal és keménységgel állította meg az ellenfél támadóit. Jó újra a pályán látni, és elmondhatjuk, ha Ramos és Varane is egészséges lesz, akkor Ancelottinak ismét okozhat fejfájást, hogy milyen összeállításban küldje pályára a hátsó alakzatot.

Nacho (7)
Rá is igaz, ami Pepére, mindig ott volt, ahol lennie kell, nem tudok olyan helyzetet feleleveníteni, melyet ne oldott volna meg. Ami engem illet, egy kicsit sajnálom a fiatal spanyolt, hiszen amikor pályára lép, szinte mindig hiba nélkül hozza le a mérkõzéseit. Magabiztos, kellõen elegáns, vérbeli madridista. Kicsivel több lehetõséget érdemelne.

Marcelo (6,5)
Dicséretes az akarata, hiszen végigrobotolta a meccset, folyamatosan bekapcsolódott a támadásokba, azonban az utolsó passzai rendre rosszak voltak, gyakran hibázott a középre tett labdáknál. Sokkal pontosabban kell játszania, hiszen a nagyobb csapatok ellen nem fog beleférni ennyi hiba.

Toni Kroos (7)
Gyakorlatilag teljesen átvette Xabi Alonso szerepét, hiszen képes észrevétlenül játszani a meccsen, majd megvillanni egy óriási átadással. Ma is így történt, remek labdát adott Jamesnek, aki köszönte szépen, és a hálóba vágta a játékszert. Fontos azonban megemlíteni, hogy bár a baszk középpályás szerepkörében játszik, sokkal mozgékonyabb és technikásabb, mint elõdje, ami a nagy meccseken óriási pluszt jelenthet.

Luka Modric (8)
Nagyon aktív volt, gyakran lépett be a támadásokba, öröm volt nézni a játékát. Ha egy kicsit több szerencséje van, akkor õ is feliratkozhatott volna a gólszerzõk közé. A mérkõzés végén elég csúnyán odaléptek a bokájára, aminek következtében cserét kért. Reméljük, nem komoly a sérülése, hiszen kihagyhatatlan a csapatból.

James Rodríguez (8,5)
Egy nagyon okos és szépen kivitelezett gól, valamint egy assziszt Chicharitónak. James egyre jobban és jobban játszik, ezúttal is hasznos tagja volt Ancelotti csapatának. A meccs elejétõl kezdve lendületesen játszott, nagyon akart. Talán annyi negatívumot meg kell említenem, hogy a kapu elõterében több alkalommal is a lövést választotta, pedig ha passzol, akkor valószínûleg még több gólnak örülhettünk volna.

Cristiano Ronaldo (9)
Isco mellett õ volt a legjobb, végig veszélyesen futballozott, ráadásul duplázott is. Felesleges akármilyen jelzõt is ráaggatni, hiszen már mind elcsépelt. Ezúttal is rekordot döntött, hiszen nyolc forduló alatt szerzett 15 góljára korábban még senki sem volt képes Spanyolországban. Az elmúlt mérkõzések alapján joggal merül fel a kérdés, hogy vajon ki állítja majd meg õt. Reméljük, hogy senki. Kíváncsian várom, meddig tart ez az õrületes forma.

Chicharito (7)
Az embernek gyakran volt olyan érzése, hogy csak keresi a helyét a pályán, de aztán megjöttek a helyzetei, majd gólt is szerzett, sõt, egy gólpasszt is kiosztott Iscónak. Biztos, hogy még idõre van szüksége, hiszen nagyon kevés játékidõhöz jutott eddig, de azt már láthatjuk, hogy ez a srác bizony komoly veszélyt jelent az ellenfelek számára.

Cserejátékosok

Érdekes kérdés, hiszen Illarramendi, Arbeloa és Medrán is a meccs azon szakaszában léptek pályára, amikor a csapat már négy góllal vezetett, így az iram igen csak mérsékelt volt. Nem tudták felpörgetni a csapatot, de igazából nem volt erre szükség. Medrán debütálásának külön örülök (bár nem bántam volna, ha nem Modric sérülése miatt érkezik), jó látni egy újabb ifjoncot az elsõ csapat kapujában, kíváncsian várom, mire viszi majd.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK